Porsche Taycan Cross Turismo betrouwbaarheid

In 2019 onthulde Porsche een nieuwe sportieve crossover in de vorm van de Taycan Cross Turismo. De Taycan Cross Turismo is net zo leuk om te rijden als de standaard Taycan. De Taycan Cross Turismo biedt geen handgeschakelde transmissie, maar heeft wel een off-roadpakket en ‘Gravel’-rijmodus. Naast de crossover-achtige kenmerken heeft hij body cladding en stoere bekleding, waardoor het een verhoogde shooting brake/wagon-versie van de Taycan is.

Overzicht

Porsche Taycan Cross Turismo is de opgewaardeerde versie van de Taycan en hij is uitstekend in zijn klasse. Zoals een Porsche, bent u verzekerd van prestaties. Ten tweede is het een volledig elektrische Porsche Taycan. Last but not least, heeft de Cross Turismo een wagen-achtige kofferbak in plaats van een kofferbak. Met dit alles samen heb je een snelle, dure elektrische auto die veelzijdiger is dan een sedan. Hij is beschikbaar in een vierwielaangedreven uitvoering. Ondanks dat het een elektrische auto is, is de Taycan Cross Turismo behoorlijk krachtig, hij accelereert van 0-60mph in 4,1 seconden en heeft een topsnelheid van 250kmph.

Betrouwbaarheid

Wat de betrouwbaarheid betreft, is de Porsche Taycan Cross Turismo vrij moeilijk uit te leggen omdat het Porsche’s eerste elektrische auto in bijna een eeuw is. Hij was krachtig genoeg en bood een goede rit. Toch slaagde het merk er in 2021 maar net in om 25e te worden van de 30 fabrikanten. Tesla en Audi eindigden respectievelijk op de 15e en 18e plaats.

  Porsche Panamera Turbo S Betrouwbaarheid

Veiligheid

De Taycan Cross Turismo is nog niet getest door de Euro NCAP of NHTSA veiligheids- en crashtests. Maar in vergelijking met het hoofdmodel van de Taycan die een volledige rating van vijf sterren scoorde in de Euro NCAP tests. Geschat wordt dat de Porsche Taycan Cross Turismo ook goed zal scoren als hij ooit wordt getest.

Afschrijvingspercentage

De Porsche Taycan behoudt zijn waarde goed, ongeacht de uitvoering, maar als afschrijving je grootste zorg is, dan is de Turbo S de auto die je wilt.

Onderhoud en reparatie

De wagens van Porsche zijn luxewagens. Daarom zijn ze duur in onderhoud. De Porsche Taycan Cross Turismo is vergelijkbaar met de originele Taycan in termen van onderhoud en reparatie kosten.

FAQ

Is Porsche Taycan Cross Turismo een voorwielaandrijver, achterwielaandrijver of vierwielaandrijver?

De Porsche Taycan Cross Turismo is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Porsche Taycan Cross Turismo?

De Porsche Taycan Cross Turismo is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoeveel pk heeft een Porsche Taycan Cross Turismo en heeft hij een turbo?

De Porsche Taycan Cross Turismo heeft 375 pk.

Welk type wielen heeft hij?

Porsche Taycan Cross Turismo heeft 19 X 8 inch aluminium voorwielen en 19 X 10 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts