Porsche vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

Porsche en Jaguar maken allebei gestroomlijnde, sportieve en luxueuze auto’s. Porsches zijn meestal superieur gebouwd met een verbluffende kwaliteit zowel binnen als buiten, terwijl Jaguars misschien een beetje ouderwets zijn en niet zo goed ontworpen.

In een recent betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power eindigde Jaguar op de op twee na laatste plaats met 186 gerapporteerde problemen per 100 voertuigen. Dit betekent dat Jaguar, Land Rover en Chrysler de minst betrouwbare merken zijn die er zijn.

Porsche eindigde ook op de derde plaats, maar dan derde van de kopgroep. Het is niet alleen J.D. Power dat Porsche hoog en Jaguar laag inschaalt, maar verschillende andere betrouwbaarheidsstudies vertellen hetzelfde verhaal.

Een van de meest betrouwbare modellen die Porsche maakt is de legendarische Porsche 911, omdat de 911 al tientallen jaren onafgebroken in productie is. Wat Jaguars betreft, lijkt de XE een redelijk betrouwbare sedan te zijn, maar nergens in de buurt van het niveau van de 911.

Wat maakt Porsche zo betrouwbaar?

Het verhaal van Porsche en superieure betrouwbaarheid is vrij recent. Een paar decennia of zelfs jaren geleden bevonden sommige modellen van Porsche zich aan de andere kant van het betrouwbaarheidsspectrum. Gelukkig is Porsche erin geslaagd om dat te veranderen, en nu wordt Porsche beschouwd als een van de meest betrouwbare merken op de markt.

Dankzij nieuwere, meer verfijnde productiemethoden, het gebruik van hoogwaardige materialen en vooruitgang door onderzoek en ontwikkeling, is Porsche erin geslaagd om hoger op de betrouwbaarheidsladder te komen.

Volgens insiders heeft Porsche als team ook heel hard gewerkt om verschillende manieren te vinden om de betrouwbaarheid op korte en lange termijn te vergroten. Een van de redenen daarvoor is dat Porsches voornamelijk door liefhebbers worden gekocht, en dit soort klanten stelt een betrouwbaar platform wel op prijs.

  Alles wat u moet weten over de Porsche 911 motornummercontrole

Een van de redenen waarom Porsche auto’s op lange termijn zo betrouwbaar zijn, met name de 911, is dat de gemiddelde 911-eigenaar een liefhebber is die zijn auto goed onderhoudt. Porsche 911’s zijn niet goedkoop, maar ze houden hun waarde goed vast, vooral als ze goed worden onderhouden en in tip-top conditie worden gehouden.

Waarom scoren Jaguars zo laag qua betrouwbaarheid?

Jaguar staat vaak onderaan in veel betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes, maar deze enquêtes vertellen niet altijd het hele verhaal en je moet je altijd meer richten op individuele gevallen van eigendom. Bovendien zijn dergelijke onderzoeken vaak aan verandering onderhevig, waardoor u gemakkelijk uit het oog kunt verliezen wie de beste is en wie niet.

Dat gezegd zijnde, is het waar dat Jaguars niet de beste betrouwbaarheid bieden die er is. Toch is het misschien niet zo grimmig als het lijkt, want veel betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes laten de laatste jaren een positieve trend zien in de betrouwbaarheid van Jaguar, omdat het merk erin slaagt op te klimmen in de betrouwbaarheidsgrafieken.

Land Rover, daarentegen, schraapt nog steeds onderaan. Dat komt omdat Range Rovers bijvoorbeeld iconische auto’s zijn en mensen die Range Rovers kopen niet zo op betrouwbaarheid letten. Vermeldenswaard is dat Jaguar in 2015 al van management wisselde toen Tata het bedrijf Land Rover/Jaguar overnam.

Een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe management is om het betrouwbaarheidsniveau van Jaguars en Land Rovers te verhogen, en het lijkt erop dat ze gestaag verbeteren. Het duurt echter nogal wat tijd voordat het grote publiek dergelijke veranderingen erkent.

  Porsche vs. Audi betrouwbaarheid - Wat is beter?

Jaguar vs. Porsche: Onderhoudskosten

Zowel Jaguar als Porsche bieden veel luxe, sportiviteit en comfort. Als zodanig zijn deze auto’s ongelooflijk complex. In een poging om alles te laten werken zoals bedoeld, vragen beide merken veel geld voor goed onderhoud.

Bijvoorbeeld, een olie verversen voor een Jaguar XF kost ongeveer $ 310 tot $ 340, terwijl een gewone Porsche olie verversen kan oplopen tot $ 400. Porsches hoeven misschien niet zo vaak gerepareerd te worden als Jaguars, maar als ze gerepareerd moeten worden, kosten ze meer.

De jaarlijkse onderhoudskosten van deze twee merken zijn redelijk vergelijkbaar, maar gemiddeld kosten Porsches meer per jaar. Onderhoud is echter noodzakelijk als je de betrouwbaarheid wilt behouden. Daarom zijn dergelijke overzichten soms onnauwkeurig, omdat ze niet nagaan of het onderhoud goed is uitgevoerd.

De kosten voor onderhoud stapelen zich snel op en als u niet de financiële middelen hebt om deze auto’s te onderhouden zoals bedoeld, kan er van alles misgaan. En als er dan iets misgaat, kost het meestal veel geld om het op te lossen.

FAQ

Wat is het wezenlijke verschil tussen Porsche en Jaguar?

Porsches zijn meer prestatiegericht, terwijl Jaguars vooral worden geassocieerd met een goed oud Brits gevoel voor luxe en klasse. Porsches zijn meestal uitgerust met koolstofvezel en Alcantara, terwijl Jaguars over het algemeen echte houten bekleding en dik leder bieden.

Porsche heeft de 911 en Jaguar de E-Type, en deze twee modellen laten de verschillen tussen de merken perfect zien. Jaguars zijn bruut, gespierd en hebben een grote wegligging, terwijl Porsches verfijnd, gestroomlijnd en futuristisch zijn.

  Wat je moet weten over Porsche 911 project auto's

Moeten we betrouwbaarheidstabellen en enquêtes vertrouwen?

Betrouwbaarheidstabellen en enquêtes over auto’s zijn te vertrouwen, maar slechts tot op zekere hoogte. Dergelijke studies zijn zeer uiteenlopend en houden met veel aspecten geen rekening, in de eerste plaats met het onderhoud. Deze studies worden uitgevoerd over een periode van 3-5 jaar, wat niet zo nuttig is omdat het grote publiek de neiging heeft zijn auto langer te houden.

Deze studies moeten worden beschouwd als een richtpunt, een richting waarin een automerk gaat, niet noodzakelijkerwijs de hele waarheid. Het belangrijkste is dat een klant alleen om zijn auto geeft, en niet om die van alle anderen, en dat de variabelen bij elke specifieke klant net dat beetje anders zijn.

Geven mensen echt zoveel om betrouwbaarheid als we denken?

Op het eerste gezicht is het duidelijk dat mensen betrouwbaarheid belangrijk vinden en dat algemene betrouwbaarheid een primaire factor is bij de keuze van een nieuwe auto. Maar dat is slechts het geval bij een bepaald aantal klanten. Wie bijvoorbeeld een auto leaset voor drie jaar met servicepacks en garanties, zal daar niet zoveel om geven.
Iemand die daarentegen een tweedehandsauto koopt en van plan is om de auto langer te houden, stelt een betrouwbare auto veel meer op prijs. Merken weten dit, dus geven ze soms de voorkeur aan luxe boven betrouwbaarheid. Luxe verkoopt beter.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts