Skoda Octavia 1.2 tsi problemen

Skoda Octavia

De Skoda Octavia 1.2 tsi motor is een van de meest populaire motoren in de Skoda Octavia line-up. Het is beschikbaar in de tweede en derde generatie Octavia modellen. Ondanks dat deze motor behoorlijk goed presteert, heeft hij ook meerdere problemen. Maar wat zijn de Skoda Octavia 1.2 tsi problemen?

Veel voorkomende problemen met de Skoda Octavia 1.2 tsi zijn EGR-klep problemen, defecte ECU, overmatig olieverbruik, verstopt gasklephuis en verstopte DPF. Bovendien hebben sommige gebruikers ook problemen met de distributieketting, trillingen van de aandrijfas, problemen met het dubbelmassavliegwiel, problemen met de cilinderkoppakking en brandstoflekkage gemeld.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Skoda Octavia 1.2 tsi?

Problemen met de EGR-klep

De uitlaatgasrecirculatieklep (EGR-klep) regelt de stroom uitlaatgas die wordt gerecirculeerd afhankelijk van de motorbelasting. Na enkele kilometers rijden met uw auto kan deze klep echter verstopt raken door koolaanslag. Dit kan leiden tot ruw stationair draaien of aarzelen.

Afhankelijk van de ernst van het probleem kunt u de EGR-klep verwijderen en reinigen of vervangen.

Defecte ECU

Een ander veelvoorkomend motorprobleem waarmee gebruikers van de Skoda Octavia 1.2 tsi te maken krijgen, is een defecte ECU. De motorsturing helpt de motor soepel te werken door de hoeveelheid brandstof te regelen die in de cilinders van de motor komt. Dus, als de ECU defect is, kan het veel motorproblemen veroorzaken.

De beste manier om een defecte regeleenheid te repareren is door deze opnieuw te programmeren. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

Verstopte DPF

Dit is een veel voorkomend probleem bij de meeste Skoda’s met een dieselmotor. En aangezien de Skoda Octavia 1.2 tsi een dieselmotor is, moeten gebruikers voorbereid zijn op dit probleem. Merk op dat het dieselroetfilter (DPF) verstopt kan raken door de deeltjes van de brandstofverbranding.

  Is de Skoda Scala een goede auto?

Dit probleem doet zich gewoonlijk voor wanneer de bestuurder lange afstanden niet met zijn auto rijdt. Daardoor verbrandt de motor vaste afvalstoffen niet goed, wat leidt tot een blokkade. Om dit probleem te verhelpen, moet u de auto ongeveer 10 tot 15 minuten op een open weg in de vierde versnelling rijden.

Verstopt gasklephuis

Behalve de DPF die verstopt raakt, kan ook het gasklephuis verstopt raken en verschillende motorproblemen veroorzaken. Dit probleem kan leiden tot een gebrek aan acceleratie en het afslaan van de auto op kruispunten. Om dit probleem te verhelpen, moet u het gasklephuis verwijderen en reinigen.

Verhoogd olieverbruik

Dit is een van de problemen waarmee gebruikers van de Skoda Octavia 1.2 tsi motor te maken krijgen. Maar om het olieverbruik tot een minimum te beperken, moet de bestuurder de olie om de 15 tot 20 km verversen, in plaats van de normale 30 km.

Problemen met de distributieketting

Er zijn verschillende meldingen geweest over problemen met de distributieketting bij Skoda Octavia tsi motoren. De 1,2-liter TSI-motor is dus geen uitzondering. Het probleem heeft te maken met het variabele waarde systeem waardoor de kleppen omhoog gaan en de motor beter presteert bij hogere toerentallen. Als u dit probleem hebt, ga dan naar een professionele monteur om het op te lossen.

Problemen met het dubbelmassavliegwiel

Dit is een van de grootste problemen waarmee Skoda Octavia-gebruikers in de loop der jaren werden geconfronteerd. Het goede nieuws is echter dat de fabrikant de betrokken modellen heeft teruggeroepen en dat het probleem is verholpen. Dit probleem veroorzaakt ernstige schade aan de motor. Daarom, als u een gebruikte Skoda Octavia koopt, zorg er dan voor dat de gebruiker dit probleem heeft laten verhelpen.

  Is de Skoda Fabia een goede auto?

Trillende aandrijfas

De aandrijfas zet het koppel van de motor van uw auto om naar de wielen. Maar naarmate uw auto meer kilometers maakt, slijt ook de aandrijfas. U kunt trillingen in de aandrijfas waarnemen wanneer uw auto tussen 1900 en 2900 toeren draait. Dit is een teken dat u de aandrijfas van uw auto moet vervangen.

Brandstoflekkage

Dit is een ander probleem waardoor de fabrikant een aantal Skoda Octavia-modellen heeft teruggeroepen. Brandstoflekkage in de getroffen 1.2 tsi-modellen wordt veroorzaakt door brandstofleidingen onder hoge druk. Dit probleem is ernstig en moet onmiddellijk worden aangepakt. Niettemin heeft de fabrikant de getroffen modellen teruggeroepen en zijn de problemen verholpen. Het probleem deed zich voor in de Skoda Octavia-modellen van 2009 en 2011.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Skoda Octavia 1.2 tsi motor?

Hoewel de meeste mensen de Skoda Octavia 1.4 tsi als de beste Skoda Octavia-motor beschouwen, is het niet de meest betrouwbare motor. Het label voor de meest betrouwbare Skoda motor gaat naar het 1.2 tsi model. Deze motor meldt niet veel problemen en is behoorlijk betrouwbaar.

Hoe lang gaat de Skoda Octavia 1.2 tsi motor mee?

De Skoda Octavia tsi motor kan tot 150.000 mijl meegaan. Maar met de juiste verzorging en onderhoud kan deze motor meer dan 200.000 mijl meegaan. Hiervoor moet de gebruiker zich houden aan de door Skoda aanbevolen periodieke onderhoudsbeurt. Bovendien moet u goede rijgewoonten aanhouden.

  Is de Skoda Roomster een goede auto?

Welke is de beste motor voor de Skoda Octavia?

De Skoda Octavia is een kleine gezinswagen die verkrijgbaar is als vijfdeurs liftback of vijfdeurs stationwagen. Hij wordt ook geleverd met verschillende motoren, waaronder 1,2-liter TSI SOHC I4, 1,4-liter 8V I4, 1,6-liter 8V I4, 2,0-liter 8V I4, 2,0-liter CR DOHC I4 motoren, en nog veel meer.

Hoewel de meeste van deze motoren krachtig zijn en goed presteren, zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. Daarom gaat de titel voor de beste Skoda Octavia-motor naar de 1,4-liter TSI DOHC I4-motor. Deze motor is niet alleen betrouwbaar, zuinig en krachtig, maar ook duurzaam.

Final thoughts

De Skoda Octavia is een van de best verkochte Skoda-modellen op de markt. Bovendien wordt het model geleverd met verschillende motoropties, zodat kopers een motor of model kunnen kiezen dat het beste aan hun behoeften voldoet. Een van de meest populaire Skoda Octavia-motoren is de 1.2 tsi-motor. Hoewel deze motor betrouwbaar en zuinig is, komt hij ook met meerdere problemen.

Met de juiste zorg en onderhoud kan de Skoda Octavia 1.2 tsi motor lang meegaan. Toch is het ook belangrijk op te merken dat de 1.2 tsi motor in het tweede generatie model meer problemen geeft dan die in de derde generatie Skoda Octavia.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts