Tesla VS Jaguar – Wat is beter?

Als u op zoek bent naar een luxe auto, is de kans groot dat u Jaguar of Tesla tegenkomt. Beide auto’s bieden top-notch en geavanceerde functies. Maar welke auto is de beste tussen Jaguar en Tesla?

Afhankelijk van smaak en voorkeur, zullen sommige mensen Jaguar verkiezen terwijl anderen Tesla verkiezen. Jaguar is perfect voor mensen die comfort, luxe en een soepele rit willen. Tesla daarentegen is ideaal voor mensen die snelheid, prestaties, technologie en betrouwbaarheid willen.

Al met al hebben deze twee luxe auto’s een aantal overeenkomsten en veel verschillen. Jaguar maakt bijvoorbeeld zowel elektrische auto’s als auto’s met een benzinemotor, terwijl Tesla alleen volledig elektrische auto’s maakt. Bovendien biedt Jaguar verschillende soorten en modellen auto’s om uit te kiezen, terwijl Tesla slechts een handvol modellen aanbiedt.

Hoe verhoudt Jaguar zich tot Tesla?

Uiterlijk

Omdat Jaguar veel automodellen heeft om uit te kiezen, zullen veel mensen het aantrekkelijker vinden dan Tesla. Dit komt omdat verschillende mensen een verschillende smaak hebben en Jaguar biedt variatie, wat Tesla niet doet. Bijna alle Teslas lijken op elkaar, maar Jaguars verschillen veel.

Bovendien hebben Jaguars een aantrekkelijker interieur dan Teslas. Het Tesla interieur is ruim, maar het is niet zo luxueus als het Jaguar interieur. Veel mensen zullen het Jaguar interieur dan ook aantrekkelijker vinden dan het Tesla interieur. Als het op uiterlijk aankomt, wint Jaguar het dus.

Een goede vergelijking tussen deze twee luxe auto’s is de Jaguar I-Pace en Tesla Model Y. De Tesla Model Y is misschien ruimer en krachtiger, maar de Jaguar I-Pace ziet er beter uit met een comfortabel interieur. Een van de meest opvallende kenmerken van de Jaguar I-Pace is het flitsende dashboard.

  Mercedes EQC VS Tesla

Prestaties

Op het gebied van prestaties heeft Tesla een streepje voor op de Jaguars. Het maakt niet uit of het gaat om de benzine aangedreven Jaguars of de volledig elektrische Jaguar I-Pace. Zo beschikt de Jaguar I-Pace over 394 maximale pk’s en 512 lb-ft koppel, terwijl de Tesla Model Y Performance-variant een maximum van 456 pk en 497 lb-ft koppel biedt.

Met behulp van een 90,0-kWh batterij levert de Jaguar I-Pace tot 253 mijl, terwijl de Tesla Model Y Performance Variant tot 291 mijl levert, met behulp van een 75-kWh batterij. Qua acceleratie kan de Jaguar I-Pace in 4,5 seconden van 0 naar 60 accelereren, terwijl de Tesla Model Y er in dezelfde periode 3,6 seconden over doet.

Technologie

Op het gebied van technologie zijn beide auto’s head-to-head, al heeft Tesla een lichte voorsprong. De Jaguar I-Pace volledig elektrische auto behoort tot de eerste paar auto’s die Tesla een run voor hun geld geven. Dankzij hun uitstekende innovaties, zoals de Autosteer-functie, die de concurrentie met Tesla Autopilot wil aangaan.

Comfort

Als het op comfort en luxe aankomt, maakt Jaguar een sprong voorwaarts. Dit komt omdat Tesla niet veel nadruk heeft gelegd op comfort en daarom is het interieur enigszins gebrekkig. Tesla heeft echter een intuïtievere gebruikersinterface, die een van de beste op de markt is.

Betrouwbaarheid

Ondanks het feit dat Jaguar een oudere autofabrikant is, is betrouwbaarheid een van zijn grootste zwaktes geweest. Tesla mag dan wel een nieuw bedrijf zijn, maar zijn auto’s hebben bewezen betrouwbaarder te zijn dan de Jaguars. Dus, als betrouwbaarheid is wat u zoekt, is Tesla een van de meest betrouwbare luxe autofabrikanten op de markt.

Veiligheid

Dit is een gelijkspel omdat beide auto’s beschikken over high-end en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de veiligheidsfuncties die ze delen zijn adaptieve cruise control en lane-departure warning.

  Aiways U5 vs Tesla Model 3

FAQ

Is Tesla duurder dan Jaguar?

Nee, Jaguars zijn duurder dan Teslas. Neem bijvoorbeeld de prijs van de Jaguar I-Pace en Tesla Model Y. De 2020 Jaguar I-Pace kost 71.000, terwijl de Tesla Model Y Performance trim 61.190 dollar kost. In vergelijking met de Tesla Model Y Long Range trim is de prijs nog lager.

Wat zijn enkele van de nadelen van het bezit van een Tesla?

Als u een Tesla wilt kopen, zijn er enkele nadelen die u moet leren kennen voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft. Deze omvatten de initiële kosten van de auto, gebrek aan servicecentra, degradatie van de batterij, langere reparatietijd, hoge reparatiekosten, een glansloos interieur en problemen met de bouwkwaliteit.

Is Jaguar I-Pace betrouwbaarder dan Tesla Model Y?

Aangezien beide auto’s nog niet zo lang op de markt zijn, is het enigszins uitdagend om te weten welke auto duurzamer zal zijn dan de andere. Niettemin heeft Tesla bewezen betrouwbaardere auto’s te maken dan Jaguar en andere luxe autofabrikanten.

Jaguar I-Pace debuteerde in 2018, terwijl Tesla Model Y debuteerde in maart van 2020. Dit betekent dat beide auto’s minder dan 5 jaar op de markt zijn geweest. Over het algemeen heeft de Tesla Model Y bewezen een van de meest betrouwbare Teslas op de markt te zijn. Toch heeft de Jaguar I-Pace minder problemen gemeld dan de Tesla Model S.

Is Jaguar I-Pace Autosteer op hetzelfde niveau als Tesla’s Autopilot?

Hoewel Jaguar ook prat gaat op semi-autonome technologie, is deze functie niet zo geavanceerd als Tesla’s Autopilot. De semi-autonome functie van Jaguar wordt Autosteer genoemd. Deze functie beschikt over stuurhulp, afstandscontrole en autonoom remmen. Het is echter niet zo efficiënt of geavanceerd als Tesla’s Autopilot.

  Moet je een Tesla met de hand wassen?

Hoewel Tesla’s Autopilot-functie iets geavanceerder is dan Jaguars Autosteer, doen ze bijna hetzelfde. Met Tesla’s Autopilot kan de bestuurder automatisch sturen, gas geven en remmen binnen dezelfde rijstrook. Hoe dan ook, beide functies vereisen geavanceerde bestuurdersassistentie om veilig en soepel te werken.

Welke auto heeft de betere actieradius – Jaguar I-Pace of Tesla Model S?

Jaguar I-Pace is een van de niet-Tesla elektrische auto’s met een uitstekende actieradius. Toch heeft de Tesla Model S nog steeds een uitstekend bereik ten opzichte van de Jaguar I-Pace. In tegenstelling tot de Jaguar I-Pace die een maximale actieradius heeft van 292 mijl, heeft de Tesla Model S een actieradius tot 414 mijl.

Naast de actieradius accelereert de Tesla Model S ook sneller en is hij krachtiger dan de Jaguar I-Pace.

Bottom line

Kiezen tussen luxe auto’s van Jaguar en Tesla is nogal een ontmoedigende taak, omdat beide auto’s verschillende dingen te bieden hebben. Maar als u op zoek bent naar de beste auto, dan overtreft Tesla Jaguar. Dat komt omdat Tesla betrouwbaarder, geavanceerder, sneller en veiliger is.

Maar als u op zoek bent naar comfort, luxe en een soepelere rit, dan moet u overwegen om een Jaguar te kopen. Jaguar is echter duurder dan Tesla, inclusief hun volledig elektrische Jaguar I-Pace SUV.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts