Tesla vs. Mercedes – Wat is beter?

Als u op zoek bent naar een luxe auto om te kopen, is de kans groot dat Tesla en Mercedes op uw lijstje staan. Maar welk automerk moet u kiezen?

Zowel Tesla als Mercedes produceren hoogwaardige en luxueuze voertuigen waar mensen verliefd op zijn geworden. Deze twee merken verschillen echter sterk van elkaar omdat Tesla alleen elektrische auto’s maakt. Als u op zoek bent naar het beste luxueuze elektrische automerk, ga dan voor Tesla. Maar als u klasse en betrouwbaarheid in een klassieke luxe auto wilt, kies dan Mercedes-Benz.

Om het kopers makkelijker te maken, selecteerden we twee basismodellen en twee topmodellen van beide merken. Het gaat om de Tesla Model 3 vs. de Mercedes-Benz C-Klasse en de Tesla Model S P100D vs. de Mercedes-Benz AMG E63 S. Hieronder vind je een head-to-head vergelijking van deze uitzonderlijke luxemodellen.

Tesla Model 3 vs. Mercedes-Benz C-Klasse

Design

De Tesla Model 3 en Mercedes-Benz C-Klasse missen beide de verfijnde look van hun high-end modellen. Dit betekent echter niet dat deze auto’s niet aantrekkelijk zijn. Op het gebied van exterieurdesign heeft de Mercedes C-Klasse een kleine voorsprong op de Tesla.

Wat het interieur betreft, hangt het meer van uw smaak en voorkeuren af, want beide modellen zijn luxueus uitgevoerd. De C-Klasse is iets meer typisch luxueus dan de Tesla Model 3 omdat dit Tesla model een minimalistisch design heeft.

Prestaties

Deze twee auto’s presteren goed, ook al zijn ze een wereld van verschil. De Tesla Model 3 wordt aangedreven door elektriciteit, terwijl de Mercedes-Benz C-Klasse wordt aangedreven door gas. De C-Klasse heeft een automatische transmissie met 9 versnellingen, terwijl de Tesla Model 3 een automatische transmissie met één versnelling heeft.

De C-Klasse wordt geleverd met een 2,0-liter turbo viercilindermotor of een 3,0-liter bi-turbo V6-motor. De Tesla Model 3 heeft een 50 kWh batterij die een actieradius heeft van ongeveer 350 km. Er is ook een batterijversie van 75 kWh waarmee je ongeveer 310 mijl (500 km) ver kunt komen.

  Welke Mercedessen hebben een Sport mode

Als het op efficiëntie aankomt, is de Tesla Model 3 efficiënter dan de Mercedes-Benz C-Klasse. De C-Klasse heeft een brandstofefficiëntie van 23 mpg in de stad en 35 mpg op de snelweg. De Tesla Model 3 heeft daarentegen een rendement van 148 MPGe in de stad en 132 MPGe op de snelweg.

Comfort

Op het vlak van comfort heeft de Mercedes C-Klasse comfortabelere zetels, maar Tesla is ruimer. De Tesla Model 3 heeft meer hoofdruimte, beenruimte en schouderruimte dan de C-Klasse. Bovendien is het volume van de kofferbak van de Tesla 15 kubieke meter, terwijl dat van Mercedes 12,6 kubieke meter is.

Het interieur van de Mercedes C-Klasse is technologisch geavanceerder dan dat van de Tesla, dankzij unieke voorzieningen zoals het 64-kleuren ambianceverlichtingssysteem en een uitstekende afwerking. De C-Klasse heeft echter lederen zetels van lage kwaliteit, die “plakkerig” kunnen aanvoelen.

Veiligheid

Het goede aan de meeste luxe auto’s is dat ze erg veilig zijn. Dat is ook het geval bij zowel de Tesla Model 3 als de Mercedes-Benz C-Klasse. Beide auto’s hebben een veiligheidsscore van minstens vier sterren in crashtests, wat uitzonderlijk is.

Prijs

Uit onze vergelijking blijkt duidelijk dat de Mercedes-Benz C-Klasse in veel categorieën een streepje voor heeft op de Tesla Model 3. En daarom is hij ook iets duurder. De Mercedes-Benz C-Klasse gaat voor zo’n 41.500 dollar over de toonbank, terwijl de Tesla Model 3 voor zo’n 39.900 dollar over de toonbank gaat.

Tesla Model S P100D VS. Mercedes-Benz AMG E63 S

Design

Als het op uiterlijk aankomt, zijn zowel de Mercedes-Benz AMG E63 S als de Tesla Model S P100D prachtige auto’s. De Mercedes AMG E63 S heeft grote, goed gestileerde LD-remklauwen en een sportieve look. De Tesla daarentegen heeft brede carrosserielijnen en een strakke carrosserie.

  Is een tweedehands Mercedes S-klasse een goede koop?

Over het algemeen zien beide auto’s er uitstekend en stijlvol uit met interieurs van topniveau, maar Mercedes komt met een geavanceerder interieur dan Tesla. De Benz heeft een sportieve en elegante uitstraling die Tesla mist.

Prestaties

Wat de prestaties betreft, zijn beide auto’s supersnel en gemakkelijk te besturen. De Tesla Model S is echter iets sneller. Hij kan van 0 naar 100 km/u accelereren in 2,4 seconden. Dat is veel sneller dan de Mercedes AMG E-klasse, die er 3,5 seconden over doet om van 0 naar 100 km/u te accelereren.

Het belangrijkste verschil is dat de Tesla Model S P100D wordt aangedreven door elektriciteit, terwijl de Mercedes-Benz AMG E63 wordt aangedreven door een handgemaakte AMG 4,0-liter V8 bi-turbo motor. Bovendien heeft hij een 9-versnellingsbak, terwijl de Tesla Model S een eentrapsautomaat heeft.

Comfort

De Mercedes-Benz AMG E63 S is comfortabeler dan de Tesla Model S. Dat is te danken aan de hoogwaardige voorzieningen van de Benz, zoals het driespaaks stuurwiel, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen en actieve voorstoelen met meervoudige contouren. De Tesla Model S is echter ruimer dan de AMG E63 S.

Veiligheid

Of het nu gaat om de Tesla Model S of de Mercedes-Benz AMG E63 S, beide auto’s zijn zeer veilig. Mercedes beschikt over functies als attentieassistent, actieve rijstrookassistent, actieve dodehoekassistent en nog veel meer. Tesla wordt geleverd met zes airbags, koprolsensoren, stabiliteits- en tractiecontrole, en noodstroomvoorziening.

Prijs

De Mercedes-Benz AMG E63 S en Tesla Model S P100D zijn erg duur. De E63 kost rond de 253.900 dollar, terwijl de Tesla Model S rond de 118.600 dollar kost. Als u niet bereid bent om enorme bedragen uit te geven, dan kunt u het beter bij de redelijker geprijsde Mercedes-Benz C-Klasse of Tesla Model 3 houden.

Mercedes en Tesla vergelijken

Welke auto is duurder in onderhoud – Tesla of Mercedes?

Een van de grootste voordelen van het bezitten van een Tesla is dat ze vrij goedkoop zijn in onderhoud. Bij een Mercedes-Benz ligt dat anders. Als u een Benz heeft en de garantie loopt af, zult u de pijn van onderhoud en reparaties voelen.

  Welke Mercedes modellen hebben vierwielaandrijving (AWD)

Welke auto is betrouwbaarder – Mercedes of Tesla?

Beide auto’s zijn betrouwbaar, maar op de lange termijn is Tesla betrouwbaarder dan Mercedes. Tesla-auto’s worden gedekt door een garantie van 8 jaar of 120.000- tot 150.000-mijl. Mercedes daarentegen heeft slechts 48 maanden of 50.000 mijl garantie.

Zijn Tesla en Mercedes “auto’s voor rijke mensen”?

Hoewel beide merken luxemerken zijn, zijn niet al hun auto’s alleen ontworpen voor rijke mensen. Ja, het is waar dat de meeste Mercedes en Tesla voertuigen prijzig zijn. Sommige modellen zijn echter betaalbaarder met minder luxueuze kenmerken.

Naast Tesla en Mercedes-Benz, welke andere auto’s worden als prestigieus beschouwd?

Mercedes-Benz wordt door velen beschouwd als het meest prestigieuze luxe automerk op de markt en Tesla heeft zichzelf gepositioneerd als de auto van de toekomst. Er zijn echter ook andere opmerkelijke automerken zoals BMW, Land Rover, Porsche, Audi, en Lexus.

The bottom line

Over het geheel genomen zijn Tesla en Mercedes twee uitzonderlijke luxe automerken die in veel opzichten van elkaar verschillen. Als u op zoek bent naar de beste elektrische luxe auto, dan is Tesla de beste. Maar als u prestige, betrouwbaarheid en comfort wilt, is Mercedes-Benz nog steeds de leider. De uiteindelijke keuze hangt echter af van uw voorkeur en budget.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts