Tesla VS Toyota – Wat is beter?

Toyota is een van de grootste autofabrikanten ter wereld, terwijl Tesla de grootste maker van elektrische auto’s ter wereld is. Ondanks dat er veel verschillen zijn, vinden veel mensen het om verschillende redenen moeilijk om te kiezen tussen een Toyota en een Tesla. Maar welke auto is beter?

Tesla is de beste auto voor mensen die een technologisch geavanceerde elektrische auto willen, terwijl Toyota geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare auto. Niettemin zijn al deze auto’s uitzonderlijk en presteren ze op hoog niveau. De uiteindelijke keuze zal afhangen van uw behoeften en budget.

Hoe verhoudt Tesla zich tot Toyota?

Uiterlijk

Eerst en vooral hebben deze twee merken enkele van de best ontworpen automerken en modellen op de markt. Als gevolg daarvan hangt de uiteindelijke keuze af van de smaak en voorkeur van de koper. Toyota heeft echter meerdere modellen om uit te kiezen, terwijl Tesla beperkte opties heeft.

Dus, als u een luxe auto met klasse wilt, overweeg dan om Tesla te kiezen. Als u daarentegen een betrouwbare en betaalbare mainstream-auto wilt, is Toyota de betere optie.

Prestaties

Op het vlak van prestaties heeft Tesla een streepje voor op Toyota. Tesla auto’s zijn enkele van de best presterende modellen op de markt. Het best presterende Tesla model is de Tesla Model S Plaid. Deze auto wordt geleverd met een vierwielaandrijvingssysteem met een uitstekende acceleratie van 0 tot 60 in 1,98 seconden.

Bovendien heeft de Tesla Model S Plaid een derde motor die een maximum van 1020 pk levert, wat extreem krachtig is. Aan de andere kant is Toyota’s best presterende auto de Toyota Supra. Dit model kan van 0 tot 60 gaan in 3,7 seconden, wat uitzonderlijk is. Bovendien levert hij een maximum van 320 pk.

  Wie zijn de concurrenten van Tesla?

Dus ook al presteert de Toyota Supra uitstekend, hij kan niet op tegen het Tesla Model S Plaid, dat momenteel een van de best presterende auto’s ter wereld is.

Technologie

Aangezien Tesla een luxewagen is, is het normaal dat hij met meer geavanceerde functies komt dan Toyota. Tesla is zelfs geavanceerder dan Toyota’s luxemerk, “Lexus”. Dankzij high-tech functies zoals Autopilot, één touchscreen, gratis over-the-air updates, sentry mode, en nog veel meer.

Ondanks dat Toyota veel uitzonderlijke functies biedt, heeft Tesla een streepje voor omdat het een luxe auto is met high-end functies.

Comfort

Dit hangt af van het merk en model van de auto. Sommige Toyota’s zoals de Landcruiser V8 en RAV4 bieden meer comfort dan de meeste Tesla modellen. Tesla mag dan wel een luxueuze auto zijn, maar de kwaliteit van de zetels is wat minder. Dus, als u op zoek bent naar totaal comfort, overweeg dan te gaan voor een luxueuze Toyota, zoals Avalon, Landcruiser, of een Lexus.

Betrouwbaarheid

Als het op betrouwbaarheid aankomt, verslaat Toyota Tesla ruimschoots. Ja, Tesla mag dan een van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt zijn, maar Toyota produceert de meest betrouwbare auto’s op de markt. Tesla staat bekend om zijn kwaliteitsproblemen, terwijl Toyota die niet heeft. Bovendien zijn Toyota onderdelen veel goedkoper dan Tesla onderdelen.

Veiligheid

Zoals vele andere luxewagens, staan Tesla’s bekend als zeer veilig en betrouwbaar. Niettemin, aangezien Toyota een mainstream auto is, kan het veilig zijn, maar het mist een aantal van de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen waar Tesla mee komt. Dus, als veiligheid is wat u zoekt, overweeg dan een Tesla.

  Mercedes EQC VS Tesla

FAQ

Is Toyota goedkoper dan Tesla?

Ja, Toyota is goedkoper dan Tesla. De goedkoopste Tesla-auto is de Tesla Model heeft een basisprijs van $ 41.990, terwijl de goedkoopste Toyota, dat is de Toyota Yaris heeft een basisprijs van $ 16.605. Als het echter gaat om de kosten van onderhoud en reparatie op de lange termijn, is Tesla iets goedkoper dan Toyota.

Kan Tesla Toyota verslaan?

Op het gebied van snelheid verslaat Tesla Toyota hands down. De snelste Tesla, de Tesla Model S Plaid, haalt een topsnelheid van 249,5 km/u en accelereert van 0 naar 60 km/u in slechts 1,98 seconden. Aan de andere kant is de Toyota Supra de snelste met een maximumsnelheid van 155 km/u en een acceleratie van 0 naar 60 km/u in 4,1 seconden.

Het is dus duidelijk dat Tesla Toyota verslaat op het gebied van snelheid. Ook presteert Tesla veel beter dan Toyota.

Is Tesla succesvoller dan Toyota?

Op dit moment is Toyota succesvoller dan Tesla. Dit komt omdat Toyota al tientallen jaren waardevol is, terwijl Tesla nog maar een paar jaar waardevol is. Dus hoewel Tesla in de toekomst succesvoller kan worden dan Toyota, is Toyota momenteel een van de meest succesvolle autofabrikanten ter wereld.

Bovendien heeft Toyota vele automerken en modellen op zijn naam staan, terwijl Tesla slechts een paar modellen en varianten heeft om uit te kiezen. Bovendien, terwijl Tesla zich alleen specialiseert in elektrische auto’s, biedt Toyota een benzine-aangedreven, plug-in hybride, en elektrische auto’s aan.

Wat is het rijkste autobedrijf ter wereld?

Het rijkste autobedrijf ter wereld is niemand minder dan Volkswagen. Met een omzet van meer dan 254,1 miljard dollar is Volkswagen al heel lang de rijkste autofabrikant ter wereld. Op de tweede plaats staat Toyota met een omzet van $249,4 miljard en op de derde plaats staat Daimler met een omzet van $175,9 miljard.

  Is een Tesla een goede eerste auto?

Is Tesla het meest winstgevende autobedrijf?

Nee, Tesla is niet het meest winstgevende autobedrijf. Het werd echter wel ’s werelds meest waardevolle autofabrikant in 2020. Dankzij zijn aandelenstijging die tot 700% raakte. De titel van meest winstgevende autobouwer gaat naar Toyota, met een winst van 19,1 miljard dollar. Tweede op de lijst is Volkswagen met $15,54, en derde is General Motors met een winst van $6,73 miljard.

Zelfs als het gaat om de meest winstgevende luxe voertuigen, is Tesla niet de meest winstgevende. Die titel gaat naar Volkswagen, gevolgd door BMW, en Volvo is derde op de lijst. Maar met een verhoogde productie kan Tesla wel eens de meest winstgevende autofabrikant worden, vroeger dan later.

Conclusie

Al met al zijn zowel Tesla als Toyota mooi en presteren ze uitzonderlijk goed. Maar als u de beste volledig elektrische auto met geavanceerde functies wilt, gaat Tesla aan kop. Aan de andere kant, als je een betrouwbare en betaalbare mainstream auto wilt, dan is Toyota de beste keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts