Veel voorkomende Ford F150 transmissieproblemen

De Ford F150 is de best verkochte auto in de VS voor een tijdje nu, wat betekent dat de F150 is letterlijk een deel van de Amerikaanse cultuur. De F150 is een truck ontworpen voor zowel werkdoeleinden, vrije tijd en lange afstand rijden, wat de F150 een echt goede truck in het algemeen maakt. De F150 wordt geleverd met een betrouwbare 10-traps automatische versnellingsbak die de nadruk legt op comfort, efficiëntie, nut en betrouwbaarheid.

Echter, deze transmissie is niet perfect zoals het geval is met vrijwel alle transmissies die er zijn. Er zijn hier en daar wat problemen, sommige erger, andere minder. In dit artikel gaan we de meest voorkomende Ford F150 transmissieproblemen bespreken, je vertellen hoe je ze kunt oplossen, en hoe ze in de rest van het segment passen.

De meest voorkomende Ford F150 transmissie probleem wordt geassocieerd met transmissie warmer problemen, de TTC-klep, onregelmatig en ruw schakelen, versnelling positie indicator licht problemen, en pompaandrijving versnelling transmissie storing. Dit zijn de meest voorkomende problemen, wat betekent dat dit is iets wat je moet overwegen als je geïnteresseerd bent in het kopen van een Ford F150.

Al met al, deze transmissie is echt goed en het moet in staat zijn om heel lang duren. Maar je moet er goed voor zorgen, niet te veel misbruiken, en je moet meer dan goed om te leven met het voor geruime tijd.

Ford F150 transmissie – Transmissieverwarmer problemen

De Ford F150 transmissie warmer is direct gemonteerd op de transmissie behuizing waardoor het kwetsbaar is voor koelvloeistof lekken als ze zich voordoen. Deze problemen komen het meest voor in modellen van na 2018. Het is vermeldenswaard dat alle generaties van de F150 worden geleverd met een transmissieverwarmer, maar oudere modellen hebben deze niet op dezelfde plaats als de modellen van na 2018.

  Veel voorkomende 4.6 Ford motor problemen

Het probleem hier is dat nadat de auto gaat uit op een lange rit en zit ongebruikt, de koelvloeistof kan zijn weg te vinden in de warmer en veroorzaken een hoop problemen. Als je toevallig lekken tegenkomt, breng de auto dan zeker naar een dealer, vooral als je last hebt van ruw schakelen en schokkerig optrekken.

Ford F150 transmissie – TTC Regulator klep problemen

De Ford F150 wordt geleverd met een zogenaamde 10R80 10-traps automatische versnellingsbak die werd ontworpen in samenwerking met General Motors. Deze transmissies zijn ook te vinden in veel andere Ford producten zoals de Mustang, de Expedition, en de Explorer en al deze modellen ervaren dezelfde problemen in verband met de TTC.

De TTC kan onregelmatig worden doordat hij blijft hangen, waardoor de werking van het systeem enigszins wordt beperkt. Dit kan leiden tot een hele reeks van problemen met de transmissie, vooral als je niet vroeg genoeg zorg voor het. Bovendien, als je tegenkomt puin en vuil in de transmissie vloeistof, is de kans groot dat uw koppelomvormer is ook defect.

Ford F150 transmissie – Onregelmatig en ruw schakelen

Als uw F150 soms last heeft van ruw schakelen, hoeft u zich niet zoveel zorgen te maken, want alle automatische transmissies doen dat wel eens. Echter, als u deze een paar keer ervaren tijdens een enkele rit, is de kans groot dat er iets mis is. Ford zegt meestal dat ruw schakelen normaal is en dat is ook zo als het zelden voorkomt. Als ze vaak voorkomen, zijn ze verre van normaal.

  Ford Mustang Shelby GT500 Betrouwbaarheid

Deze problemen kunnen op twee manieren worden verholpen. De eerste is het herprogrammeren/herijken van de software door het systeem te updaten. De andere methode is het vervangen van de kleppen. Zorg ervoor dat u snel handelt, want u wilt geen last hebben van meer soortgelijke problemen.

Ford F150 transmissie – Versnellingsindicator problemen

De Ford F150 is uitgerust met een paar verschillende systemen om u te vertellen in welke versnelling u zit. De meest voorkomende is te zien op het dashboard waar het laat zien in welke versnelling je te allen tijde zit. Wanneer de auto van versnelling wisselt, wordt dat op het dashboard aangegeven. Sommige eigenaren hebben er echter over geklaagd dat het lampje van de versnellingsindicator niet wil blijven branden.

Sommigen probeerden dit op te lossen door het systeem te herprogrammeren, maar het lijkt erop dat die oplossing het probleem niet volledig oploste. Anderen zeggen dat vervanging van het systeem het probleem ook niet altijd oplost. Het is waarschijnlijk een elektrische storing die Ford binnenkort moet verhelpen.

Ford F150 transmissie – Aandrijving tandwielpomp storing

Volgens een paar bronnen online is de 10R 10-versnellingsbak in de F150 gevoelig voor zeurende geluiden tijdens normaal rijden. Deze zeurende geluiden staan in direct verband met de pomp van het aandrijftandwiel, die onder druk lijkt te staan. Ford zegt dat dit geen groot probleem is, maar sommige eigenaren zeggen dat hun tandwielpompen het kort na het horen van die zeurende geluiden hebben begeven.

  Veel voorkomende Ford Focus transmissie problemen

FAQ Sectie

Is de transmissie van de Ford F150 goed?

De 10-traps automatische versnellingsbak van Ford is goed als hij functioneert zoals bedoeld. Ford werd zelfs getroffen door een grote class-action rechtszaak als gevolg van terugkerende problemen met de 10-versnellingsbak. Dit heeft het imago van de 10-versnellingsbak behoorlijk aangetast, maar veel Ford-eigenaren vinden de 10-versnellingsbak nog steeds meer dan voldoende.

Ford beseft hoe bijzonder de F150 voor de Amerikaanse markt is en biedt hem daarom alleen aan met een echt goede transmissie.

Welke Ford F150-motor is de beste?

Er zijn heel wat geweldige Ford F150-motoren, maar de beste van allemaal is waarschijnlijk de 5.0L TI-VCT V8, omdat die een uitstekende waarde biedt met voldoende vermogen en koppel om gemakkelijk te slepen. De 3.5L EcoBoost, de 3.3L EcoBoost en de 3.0L Power Stroke Turbo Diesel zijn allemaal geweldige F150-motoren.

Hoe betrouwbaar is de Ford F150?

De Ford F150 wordt voor veel dingen geprezen, maar betrouwbaarheid is niet een van die dingen. Dat wil niet zeggen dat de F150 niet betrouwbaar is, maar hij is gewoon zo populair en dat komt met een eigen voorbehoud. Wanneer zich een probleem voordoet dat relatief anoniem zou zijn bij een auto die niet zo populair is als de F150, betekent dat voor een F150 een enorme persaandacht.

Alle auto’s zijn op de een of andere manier onbetrouwbaar, maar als je je F150 goed onderhoudt en verzorgt, zal hij je tientallen jaren van dienst zijn. Het is een tweerichtingsverkeer, want je kunt gewoon niet verwachten dat zoiets complex als een motorvoertuig betrouwbaar is als je er niet goed voor zorgt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts