Veel voorkomende Ford Focus transmissie problemen

De Ford Focus is een van ’s werelds beroemdste hatchbacks, wat betekent dat vrijwel iedereen bekend is met de Focus. Het is een auto die erin slaagt om vrij goed te verkopen over de hele wereld, zelfs in de huidige dag en leeftijd waarin SUV’s en crossovers de markt regeren. Ford heeft echter besloten om de Focus uit de markt te halen ten gunste van meer SUV’s en crossovers.

Dit betekent dat er veel potentieel geweldige Ford Focus tweedehands auto’s op de markt zijn, alleen maar wachtend om te worden ingepikt door hun toekomstige nieuwe eigenaren. Echter, voordat u iets koopt, moet u zich bewust zijn van alles wat komt met een gebruikte Focus, vooral in de afdeling betrouwbaarheid en betrouwbaarheid.

Een van de meest besproken onderdelen in een Ford Focus is de transmissie die niet de allerbeste automatische transmissie op de planeet is. Het lijdt aan gemeenschappelijke problemen zoals problemen met afslaan, schudden en trillen, en aarzeling die lijken te zijn gemeenschappelijk voor veel Ford Focus modellen.

Al met al, de Focus is een vrij populaire tweede harde auto voor een reden, omdat het echt erin slaagt om de hatchback markt niche echt goed te bevredigen. Als u geïnteresseerd bent in een auto, zorg ervoor dat u een pre-purchase inspectie uit te voeren om 100% zeker dat de auto in goede orde is.

Ford Focus transmissie afslaande problemen

Door een foutieve calibratie aan de transmissie controle module, is de Focus gekend om soms te blokkeren. Ford erkende dit probleem en verklaarde dat de automatische transmissie in de Focus “met tussenpozen problemen kan vertonen met het verlies van transmissie-inschakeling tijdens het rijden, met tussenpozen niet starten, of een verlies van vermogen”.

  Veel voorkomende problemen met Ford 5.4 motor

Veel klanten hebben deze problemen gemeld en het meest voorkomende voorval is dat de auto plotseling in neutraal schakelt en het waarschuwingslampje “transmissie probleem service” oplicht. De eigenaars verklaren dat deze kwesties zowel op lage snelheden als hoge snelheden zoals op een autosnelweg overheersen. Het komt niet als een verrassing dat een transmissie probleem zoals deze op de snelweg snelheden zelfs zou kunnen leiden tot een ongeval.

Er zijn sommige gegevens om aan te geven dat deze kwestie wordt geassocieerd met een defecte koppeling ook. Sommigen zeggen zelfs dat een defecte schakeleenheid ook het geval zou kunnen zijn. Ongeacht welke van deze de kwestie is, zorg ervoor dat u uw auto naar een Ford dealer brengt als u ooit een van deze problemen tegenkomt, omdat u niet wilt dat ze ooit weer gebeuren.

Ford Focus transmissie trillen en schudden problemen

Volgens veel klanten die verschillende generaties van de Focus hebben gekocht, is de transmissie niet bijzonder soepel of gastvrij omdat deze kan schudden en soms zelfs op een gewelddadige manier kan trillen. Ford verklaart dat “een zekere mate van trilling, of shudder, wanneer de volledig nieuwe automatische transmissie werkte bij lage snelheid,” en zei dat het was, “vergelijkbaar met wat wordt ervaren met een handgeschakelde transmissie.”

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat deze problemen zo gering zijn als Ford u wil doen geloven. Veel eigenaars hebben geklaagd over deze exacte problemen, maar op een manier waarbij de auto onveilig, onstabiel en vaak op het randje van afslaan aanvoelt. Omdat deze problemen zich vaak voordoen bij het optrekken, kun je, als je afslaat op een druk kruispunt, heel gemakkelijk van achteren worden aangereden.

  Ford Taurus X Betrouwbaarheid

Sommigen zeggen dat dit er zelfs toe heeft geleid dat de koppeling van de versnellingsbak het volledig begaf, waardoor ze aan de kant van de weg kwamen te staan. Wat een Ford dealer u ook mag vertellen, u zou uw transmissie moeten laten nakijken omdat veel te veel eigenaars klaagden dat deze problemen uiteindelijk resulteerden in iets ernstigers.

Ford Focus transmissie aarzeling problemen

De Ford Focus transmissie is ook bekend dat slippen of aarzelen tijdens het gaan door versnellingen. Volgens ervaren Ford monteurs, deze problemen zijn direct geassocieerd met ofwel transmissie vloeistof verontreiniging of de controle module van de transmissie. Beide vereisen dat u onmiddellijk handelen, anders kan de transmissie volledig falen.

Als het gaat om vloeistofvervangingen, moeten deze worden gedaan volgens de aanbevelingen van Ford. Je kan gewoon niet vergeten om deze te doen als vervuilde transmissie vloeistof kan doden uw transmissie volledig wat betekent dat een nieuwe transmissie in orde is en die hebben de neiging om veel te veel geld kosten.

De besturingsmodule kan gemakkelijk worden vervangen of soms zelfs een eenvoudige reset kan het probleem oplossen. Al met al kunnen deze problemen zonder al te veel moeite worden verholpen, maar zorg er altijd voor dat u uw transmissievloeistof vervangt en doorspoelt wanneer dat nodig is.

FAQ Sectie

Moet ik een Ford Focus kopen?

Als u een redelijk betaalbare, maar toch relatief betrouwbare moderne hatchback wilt die zonder problemen plaats biedt aan vier personen, dan is de Ford Focus een goede keuze. Er zijn veel hatchbacks, maar de Focus lijkt vaak een van de meest populaire keuzes die er zijn. De reden waarom is simpelweg omdat de Focus een echt goed afgeronde auto is.

  Passen Mercedes velgen op Ford?

Het is echt jammer dat Ford besloten heeft om hem te stoppen, vooral als je bedenkt dat de Focus RS een van de meest opwindende en meest capabele hot hatchbacks was die er waren.

Hoeveel kost het om een Ford Focus versnellingsbak te repareren?

De gemiddelde kosten voor de reparatie van een Ford Focus versnellingsbak liggen tussen $1.500 en $2.500 voor een nieuwe koppeling. Een volledig nieuwe transmissie-eenheid gaat waarschijnlijk kosten u tussen de $ 3.500 en $ 5.000. Sommige mensen zijn zelfs bereid om te gaan voor een gebruikte Focus transmissie, die soms kan een goed idee zijn, maar het kan ook vaak een echt slecht idee zijn.

Welke weg u ook kiest, zorg ervoor dat u de transmissie in optimale staat houdt als u wilt dat hij een behoorlijke tijd meegaat.

Welke Ford Focus modellen hebben het meest last van transmissieproblemen?

Zoals in tal van fora en grafieken online vermeld, lijken de Ford Focus modellen 2012 tot 2016 het meest last te hebben van transmissieproblemen. Dat wil niet zeggen dat deze modellen moeten worden vermeden, maar eerder dat u extra aandacht moet besteden aan de transmissie als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Ford Focus uit dit tijdperk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts