Veel voorkomende Ford Tourneo Custom problemen

Ford Tourneo Custom

De Ford Tourneo van is in wezen een meer pluche versie van de Ford Transit, omdat het is ontworpen om mensen en bagage te vervoeren in plaats van gereedschap en machines, wat betekent dat het zowel comfortabeler en beter uitgerust dan de Transit. Het is ook een echt populair busje over de hele wereld omdat velen deze busjes gebruiken voor taxidoeleinden.

Wil een voertuig een goede taxibus zijn, dan moet het bestand zijn tegen al het misbruik dat komt kijken bij taxiritten, en daarnaast een enorm aantal kilometers kunnen afleggen in een vrij korte periode. Daarom gaan we nu noemen alle van de gemeenschappelijke Ford Tourneo Custom problemen en u vertellen wat het is gebonden aan deze te breken.

Verlies van vermogen lijkt het probleem te zijn waar de meeste mensen het over hebben, terwijl voortijdige rem- en bandenslijtage ook echt vaak voorkomen. Verschillende problemen met de elektronica van de auto lijken ook voor te komen, vooral met het aircosysteem. De koppeling van de aandrijfas kan het begeven, waardoor de auto kan wegrollen terwijl hij geparkeerd staat.

Tot slot moeten we het hebben over problemen met het gasklephuis, waardoor de comfortabelere versie van de Transit helemaal niet comfortabel is. Al met al lijkt de Tourneo Custom een redelijk betrouwbare auto die zijn plaats op de markt verdient, maar alleen als u waakzaam blijft en alle problemen aanpakt voordat ze zich voordoen.

Vermogensverlies

De Transit en de Tourneo zijn twee zijden van dezelfde munt en daarom is het logisch dat ze allebei met dit probleem kampen. Deze problemen lijken het meest voor te komen bij de 2015-2017 Tourneo modellen en worden meestal veroorzaakt door waterlekken die de brandstof- en luchtfilters verstoppen. Dit blokkeert de brandstofdoorgang en zorgt ervoor dat de motor worstelt, misschien zelfs afslaat.

  Ford C Max Betrouwbaarheid

Een verstopte brandstofinjector hangt ook nauw samen met deze problemen en is vaak gekoppeld aan een check engine lampje. Om dit probleem te verhelpen, moet u eerst nagaan of er echt een lek is. Als dat het geval is, moet u het systeem doorspoelen en alle beschadigde/verstopte filters en brandstofinjectoren vervangen.

Voortijdige slijtage van remmen en banden

Er zwerven nogal wat berichten rond op het internet dat de achterremmen van de Ford Transit/Tourneo vaak minder dan 15.000 mijl per set meegaan. Dit is inderdaad een probleem, aangezien degenen die wagenparken bezitten hier gemakkelijk van kunnen schrikken, omdat ze de essentiële onderhoudskosten van deze voertuigen aanzienlijk verhogen.

De remklauwen lijken de belangrijkste reden te zijn waarom dit gebeurt, omdat ze gemakkelijk vast komen te zitten. Als dit gebeurt, is er ook een grote kans dat dit voortijdige ongelijke bandenslijtage gaat veroorzaken. Al met al, als u dit in de gaten houdt, moet het goed komen.

Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn iets waar de meeste auto’s op de een of andere manier last van hebben en de Tourneo is niet anders. Het meest problematisch is de airconditioning, die soms weigert het interieur zo efficiënt mogelijk te koelen. De mogelijke oorzaken van deze problemen zijn vuil en rommel die in het systeem vast komen te zitten of zelfs systeemlekken.

  Veel voorkomende Ford 1.6 EcoBoost motorproblemen

Andere elektrische problemen zijn problemen met de accessoires die traag reageren of uitvallen, of problemen met zaken als elektrische sloten, elektrische ramen of het radio/infotainmentsysteem.

Problemen met de aandrijfas

Een van de gevaarlijkere problemen met de Tourneo is het feit dat de koppeling van de aandrijfas het kan begeven en zo aanzienlijke schade aan de motor kan veroorzaken, waardoor de auto mogelijk zelfs gaat rollen als hij geparkeerd staat. Als deze koppelingen afbreken, veroorzaken ze zeker mechanische schade aan het grootste deel van hun omgeving, wat betekent dat ze ook de remmen kunnen vernielen.

Het is begrijpelijk dat dit een enorm gevaarlijk probleem is, waar onmiddellijk naar gekeken moet worden. Ford heeft zelfs ooit een Transit teruggeroepen voor ditzelfde probleem en daarom gebeurt dit ook voor de Tourneo.

Problemen met het gasklephuis

Het gasklephuis regelt de hoeveelheid lucht die de motor binnenkomt via het gaspedaal, wat betekent dat als het kapot gaat, het busje vreselijk gaat lopen omdat de mengsels die nodig zijn voor een goede verbranding van de motor overal zijn.

Dit probleem kan worden verholpen door het gasklephuis schoon te maken (indien mogelijk), of anders moet u het vervangen omdat al het andere het probleem niet oplost.

FAQ Sectie

Is de Ford Tourneo een goede bestelwagen?

De Ford Tourneo is een van de populairdere bestelwagens omdat hij gebaseerd is op de Transit, maar veel bruikbaarder en comfortabeler is. De Transit is aantoonbaar de meest succesvolle bestelwagen van de afgelopen twee decennia, wat betekent dat de Tourneo net zo succesvol zou moeten zijn.

  Alles over 2023 Ford Maverick Tremor Off-Road

De realiteit is dat de Tourneo lang niet zo succesvol is als de Transit, omdat mensen de Transit geweldig vinden omdat het een gebruiksvoorwerp is, maar de Tourneo wordt verondersteld wat meer “lux” te zijn. Daarvoor zijn de meeste eigenaars geïnteresseerd in bestelwagens van Duitse makelij, maar dat neemt niet weg dat de Tourneo wel degelijk een heel goede bestelwagen is.

Zijn tweedehands Ford Tourneo bestelwagens betrouwbaar?

Een Ford Tourneo is degelijk als het op betrouwbaarheid aankomt, wat betekent dat hij dat het langst zou moeten blijven. Als de bestelwagen echter niet goed onderhouden is voor u hem koopt, kunt u er beter niet voor gaan, omdat slecht onderhoud altijd belangrijker is dan de inherente eigenschappen van de bestelwagen.

Als de bestelwagen daarentegen goed en tijdig is onderhouden, zijn er geen redenen waarom u er geen zou kopen.

Is de Ford Tourneo een 9-zitter?

Ja, de Ford Tourneo is een 9-persoonswagen omdat hij ontworpen is om mensen te vervoeren. Al deze negen zitplaatsen zijn groot genoeg voor een volwassene, maar volwassenen kunnen beter op een van de stoelen in het midden of voorin de auto plaatsnemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts