Veel voorkomende Mercedes AIRMATIC problemen

Een moderne Mercedes Benz is ontworpen om de beste luxe executive auto in zijn klasse, wat betekent dat een moderne Mercedes packs een overvloed aan 21e-eeuwse technologieën die de auto comfortabeler en luxueuzer, maar ook maken het meer vatbaar voor het hebben van problemen.

Merken als Audi, BMW, Mercedes, Range Rover en Jaguar zijn niet bedoeld om betrouwbaar te zijn, ze zijn ontworpen om innovatief te zijn en boordevol technologie te zitten. Dit betekent dat ze ongelooflijk complex zijn en dat deze systemen constante aandacht vereisen om het langst optimaal te blijven werken.

De Mercedes AIRMATIC systeem is een Mercedes-merk luchtvering systeem dat is ontworpen voor optimaal comfort, instelbare rijhoogte, en verstelbare stijfheid te maken Mercedes performance auto’s zowel stijf en comfortabel op hetzelfde moment.

Deze systemen hebben vaak last van problemen met de luchtcompressor, luchtveerstoringen, defecte luchtlijnen, elektrische problemen, en klepblokkades. U moet deze systemen constant onderhouden en proberen om eventuele problemen zo vroeg mogelijk te spotten om uzelf niet volledig failliet te laten gaan.

Meest voorkomende problemen geassocieerd met het Mercedes AIRMATIC systeem:

  • Problemen met de luchtvering compressor
  • Problemen met de luchtveerpoten
  • Problemen met zekeringen of relais
  • Defecte luchtvaartmaatschappijen
  • Verstoppingen van kleppen

Luchtvering compressor problemen

De luchtcompressor is ontworpen om samengeperste lucht te genereren die de ophanging verhoogt wanneer u of de auto het nodig achten. De compressor is gebonden aan een motor die bekend is te blazen en soms laat de luchtbalgen gedeeltelijk opgeblazen of leeggelopen waardoor vaak de auto kantelen naar een kant of de andere.

Hierdoor slijten de borstels binnen het systeem een stuk sneller en het maakt uw Mercedes ook een stuk anders om te rijden. Als uw compressor het begeeft zult u het waarschijnlijk merken omdat uw rijhoogte ongelijk of te laag bij de grond zal zijn.

  BMW Z4 VS Mercedes SLK - wat is beter?

Luchtveerpoot problemen

Een van de meest voorkomende problemen met het AIRMATIC-systeem zijn de luchtbalgen die barsten en lekken. Dit probleem is het gemakkelijkst op te sporen omdat het uw rijhoogte ongelijk maakt, waardoor de auto naar de ene of de andere kant overhelt. Dit is zowel oncomfortabel als gevaarlijk omdat de gewichtsverdeling uw tractie en bandenslijtage aanzienlijk zal beïnvloeden.

Wanneer u merkt dat uw Mercedes naar de ene of de andere kant overhelt, moet u zo snel mogelijk naar een garage gaan om niet nog meer problemen te veroorzaken.

Problemen met de zekering of het relais

Het relais dient om de compressor in of uit te schakelen, afhankelijk van het feit of het systeem lucht nodig heeft of niet. Als het relais de compressor niet tijdig kan uitschakelen, blijft de compressor op de achtergrond draaien en kan hij gemakkelijk beschadigd raken of een of twee zekeringen doorbranden.

Dit probleem valt niet zo op, maar de compressor is meestal wel te horen als u goed oplet.

Defecte luchtleidingen

Luchtleidingen zijn ontworpen om de lucht naar alle bijbehorende systemen te sturen om zo de rijhoogte van de auto te veranderen. Deze leidingen zijn niet gemaakt om eeuwig mee te gaan, wat betekent dat ze vaak kunnen slijten en allerlei luchtlekken kunnen veroorzaken. Dit leidt tot uw balg te weinig opgeblazen die ook veroorzaakt uw auto te leunen naar de ene of de andere kant.

  Is het bezit van een Mercedes duur?

Deze leidingen staan erom bekend na verloop van tijd te scheuren en moeten dus tijdig worden vervangen.

Ventiel verstoppingen

Het luchtventiel is bedoeld om de lucht uit het reservoir te laten lopen en zo de luchtvering in te schakelen. Het ventiel is verbonden met een relais, wat betekent dat het in werking treedt wanneer het systeem meer lucht nodig heeft. Het is echter bekend dat de kleppen soms blokkeren en de lucht terug naar het reservoir sturen.

Dit betekent dat de luchtbalgen niet gaan om zichzelf op te blazen en dit moet gemakkelijk merkbaar zijn omdat uw rijhoogte is waarschijnlijk gaat dalen. Als u deze problemen niet snel genoeg verhelpt, kan dit uw auto zelfs onbestuurbaar maken.

FAQ Section

Hoeveel kost de reparatie van het Mercedes AIRMATIC-systeem?

Het is bekend dat het Mercedes AIRMATIC-systeem van tijd tot tijd defect raakt en de nationale gemiddelde kosten in verband met de reparatie bedragen ongeveer 800 dollar. Deze $ 800 prijskaartje komt met arbeid en onderdelen inbegrepen. Het beste wat u kunt doen is rondvragen en proberen het juiste evenwicht te vinden tussen de kosten en de tijd die nodig is om uw auto te repareren.

Het AIRMATIC systeem is vrij complex en er zijn veel onderdelen die kunnen gaan breken. Dit betekent dat de kosten verbonden aan het repareren van het systeem werelden uit elkaar kunnen liggen.

Hoeveel kost het om het complete Mercedes AIRMATIC systeem te vervangen?

Als uw Mercedes voortdurend problemen met het AIRMATIC-systeem heeft of als er door een crash iets breekt, moet u het hele systeem tegelijkertijd vervangen. Dit kan gemakkelijk omhoog van $5000 kosten afhankelijk van de auto in kwestie en hoe grondig beschadigd het systeem is.

  Top bedrijven vergelijkbaar met Mansory

Het is zelden ooit nodig om het hele systeem te vervangen in een keer, maar dit kan gebeuren als je negeert de hierboven genoemde problemen. Zorg er dus altijd voor dat u uw Mercedes regelmatig onderhoudt, zodat u nooit meer dan $5000 aan auto-onderdelen hoeft te betalen.

Is het Mercedes AIRMATIC systeem het waard?

Het kost veel geld om het AIRMATIC systeem te repareren en dat is niet echt een geheim. Dit roept de vraag op of het AIRMATIC systeem wel nodig is gezien het feit dat het meer kost dan de meeste systemen die in een auto te vinden zijn. Het antwoord op deze vraag is nogal subjectief, omdat sommige mensen vinden dat een luxe auto, vooral een Mercedes, geen luxe auto is zonder luchtvering.

De luchtvering maakt de auto een stuk comfortabeler en capabeler, dus het is zinvol om een Mercedes met het AIRMATIC systeem te kopen. Je moet er wel goed voor zorgen, wil het een lange tijd meegaan. Het is inderdaad de moeite waard om een Mercedes met het AIRMATIC systeem te kopen, maar negeer geen problemen die je tegenkomt, anders zul je moeten betalen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts