Veel voorkomende Mercedes Distronic problemen

Het Mercedes Benz Distronic systeem is een cruise control systeem van het merk Mercedes, ontworpen om u af te remmen en om uw auto binnen de lijnen te houden terwijl u tot 120 mijl per uur rijdt. Het systeem is inderdaad nuttig, maar het is niet ontworpen om uw algemene speciale bewustzijn te vervangen, maar eerder om het aan te vullen.

Het systeem steunt hoofdzakelijk op drie verschillende radars die voor de auto worden gevestigd met inbegrip van één lange afstandsradar en twee korte afstandsradars. Wanneer u het systeem inschakelt, verschijnt er een groen stuurwielpictogram op uw combi-instrument om aan te geven dat het systeem is ingeschakeld en de rit voortdurend in de gaten houdt.

Hoewel het systeem meestal werkt zoals het bedoeld is, zijn er toch een paar nadelen aan verbonden, waaronder problemen die ontstaan door vuile camera’s, vuile of defecte sensoren, verkeerde bandenmaten en -spanningen, problemen met de wielsnelheidssensor, elektrische problemen of allerlei externe storingen.

De meeste van deze systemen kunnen gemakkelijk worden aangepakt en dat is iets wat u moet doen als u het systeem wilt blijven gebruiken. Als u merkt dat het systeem niet werkt, gebruik het dan niet meer voordat u uw auto naar een Mercedes specialist heeft gebracht.

Veel voorkomende problemen met Mercedes Distronic

  • Vuile camera
  • Vuile of defecte sensoren
  • Verkeerde bandenmaat of bandenspanning
  • Problemen met de wielsnelheidssensor
  • Elektrische problemen
  • Storingen door externe bronnen

Een vuile camera

Een van de meest voorkomende problemen met een defect Distronic-systeem is een vuile camera, vooral tijdens de winter. De meeste experts zeggen dat u uw auto tijdens de winter minstens één keer om de twee weken moet wassen om de auto mooi te houden en alle externe systemen goed te laten functioneren.

  Waarom zou ik geen Mercedes kopen?

De meeste moderne Mercedessen hebben ten minste één achteruitrijcamera, maar sommige duurdere modellen hebben er veel meer. Deze camera’s kunnen alleen functioneren als ze schoon zijn, net als alle andere camera’s die er zijn.

Vuile of defecte sensoren

Zoals eerder gezegd, een vuile camera is een nutteloze camera, en hetzelfde verhaal geldt voor de sensoren. De meeste moderne nabijheidssensoren kunnen werken met aanzienlijke hoeveelheden vuil op hen, maar dit betekent niet dat zij gaan om vlot te werken.

Als het systeem problemen met de sensoren opmerkt, zal het systeem waarschijnlijk defect raken om geen extra problemen te veroorzaken. Bovendien zijn deze sensoren niet gemaakt om eeuwig mee te gaan, wat betekent dat ze soms onderhoud of zelfs volledige vervanging nodig hebben.

Verkeerde bandenmaat en bandenspanning

Het Mercedes Distronic-systeem moet zowel voor de bandenmaat als voor de bandenspanning juist gekalibreerd zijn. Dat geldt niet alleen voor het Distronic-systeem, maar voor heel wat autotechniek. Uw snelheidsmeter en kilometerteller moeten ook worden gekalibreerd als u uw bandenmaat wijzigt, omdat de rotatiemassa anders is.

Het is ook bekend dat de bandenspanning het systeem af en toe in de war stuurt. Als dit meer dan eens gebeurt, zal het systeem waarschijnlijk volledig uitschakelen om geen bijkomende problemen te maken.

Problemen met de wielsnelheidssensor

De wielsnelheidssensor is bedoeld om de snelheid te meten waarmee de band roteert. Dit is uiteraard een essentieel onderdeel om te bepalen hoe snel de auto rijdt. Als dit systeem problemen begint te vertonen, zal dit waarschijnlijk invloed hebben op de Distronic, uw tractiecontrole, uw ABS en vele andere hulpsystemen.

  Zullen Mercedes wielen passen Toyota

U moet dus een goede diagnose stellen vooraleer u verder rijdt, want een defecte wielsnelheidssensor kan uw veiligheid in belangrijke mate beïnvloeden.

Elektrische problemen

De meest voorkomende elektrische problemen, die ook een invloed hebben op Distronic, hebben te maken met de batterij, de alternator en al hun bijbehorende systemen. Uw batterij moet al uw hulpsystemen van stroom voorzien en de alternator moet uw batterij van stroom voorzien.

Als er zich problemen voordoen in de elektrische afdeling, zal uw auto waarschijnlijk beginnen te haperen. Dit kan vaak een groot aantal hulpsystemen uitschakelen, waaronder Distronic.

Externe broninterferenties

Alle stukken radartechnologie werken met een bepaald frequentiespectrum om gegevens te verzamelen en te verzenden. Als een extern elektrisch veld, signaal of magneet interfereert met deze frequenties, kan dit een invloed hebben op de effectiviteit van deze radarsystemen.

Bijna iedereen weet dat er radarstoorzenders bestaan, wat betekent dat deze ook kunnen worden gebruikt om de Distronic te storen. Dit is niet vaak het geval, maar het is zeker een mogelijkheid.

FAQ Sectie

Is Mercedes Distronic veilig?

Dit systeem was nooit bedoeld als een allesomvattend autonoom rijsysteem, maar eerder als een extra laag van veiligheid en comfort. Als alles naar behoren werkt, is het systeem niet alleen veilig, maar verhoogt het ook uw algemene veiligheid omdat het alles rondom u in het oog houdt.

Als het systeem om welke reden dan ook faalt, zal het u waarschijnlijk vragen om de volledige controle over het stuur over te nemen en dus mag uw veiligheid niet in het gedrang komen. Dat heeft alleen zin als u echt altijd oplet.

  Wat is de beste Mercedes voor een gezin?

Is Mercedes Distronic de moeite waard?

Het Mercedes Distronic-systeem is een vernuftig stukje technologie dat uw ritten vlotter en minder stresserend moet maken. Als u het grootste deel van uw rijtijd doorbrengt op de snelweg of in druk stop-and-go verkeer, is dit systeem inderdaad nuttig.

Als u niet vaak met uw auto rijdt en u graag 100% controle hebt of als u deze systemen gewoon niet vertrouwt, dan kunt u het beter overslaan.

Is Mercedes Distronic het beste systeem voor adaptieve cruise control?

Mercedes Distronic is een van de beste adaptieve cruise control systemen op de planeet, en de belangrijkste rivalen zijn de Tesla AutoPilot en de indrukwekkende Super Cruise adaptieve cruise control van Cadillac. Bovendien bieden de meeste topmerken tegenwoordig, waaronder Audi en BMW, ook geavanceerde adaptieve cruise control.

Dat betekent dat de onderlinge verschillen niet substantieel zijn. Ze verschillen wel als het gaat om samenhang en verfijning, en in dat geval is de Tesla AutoPilot de beste. Functioneel gezien zijn de meeste hetzelfde, sommige bieden wel mogelijkheden om van rijstrook te veranderen zoals Mercedes en Tesla, maar dat is toch min of meer een gimmick.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts