Veel voorkomende problemen met BMW 328i

BMW 328i

De BMW 328i is een van de meest gewilde middelgrote luxewagens op de markt. Niet alleen is deze auto strak, geavanceerd en luxueus, maar hij presteert ook uitzonderlijk goed. Toch heeft hij ook een aantal problemen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 328i?

Enkele van de veel voorkomende problemen met de BMW 328i zijn olielekken, falende distributiekettingen, elektrische problemen, oververhitting van AC & verwarmingssystemen, en problemen met de snelheidscontrole van de auto. Andere problemen zijn een defecte stuurbekrachtiging, trillende airconditioning, defecte kachelventilator, lekkage van koelvloeistof en een te ver uitgeklapte buitenspiegel.

Wat zijn de problemen met BMW 328i?

Olielekken

Olielekken zijn heel gebruikelijk bij BMW modellen. Eigenaars van het BMW 328i model hebben er ook over geklaagd. De meeste olielekkages zijn het gevolg van een defecte of falende kleppendekselpakking. Het goede nieuws is dat dit probleem gemakkelijk te identificeren is en dat het op tijd verholpen zou moeten zijn.

Bovendien is het olielek berucht bij de 2015 BMW 328i modellen. U kunt dit probleem verhelpen door de slechte kleppendekselpakking te vervangen.

Falende distributieketting

Een ander groot probleem bij de BMW 328i is een falende distributiekettinggeleider. Dit probleem wordt doorgaans gemeld door mensen die BMW 328i modellen bezitten die tussen 200 en 2015 zijn gemaakt. De distributieketting heeft de neiging te breken, waardoor de motor niet start. Om dit probleem te verhelpen, moet u de distributieketting vervangen.

Oververhitting AC en verwarming

Dit is een veel voorkomend probleem bij alle BMW-modellen. Oververhitting van airco en verwarming wordt meestal veroorzaakt door lekkende koelvloeistof of een defecte waterpomp. Als u problemen hebt met oververhitting, is het dus van cruciaal belang dat u uw koelsysteem laat nakijken en repareren om het probleem te verhelpen.

  BMW Z4 VS Audi TT - wat is beter?

Problemen met de snelheidscontrole van het voertuig

Aangezien de snelheidssensor van het voertuig voortdurend in gebruik is, kan dit onderdeel op een bepaald moment slecht of defect raken. Dit kan leiden tot verschillende problemen die de prestaties van uw auto kunnen beïnvloeden. In de meeste gevallen wordt dit probleem veroorzaakt door bedradingsproblemen. En in sommige gevallen kan de snelheidssensor slecht worden en moet hij worden vervangen.

Elektrische problemen

Door de geavanceerde functies van de BMW 328i kunnen gebruikers gemakkelijk elektrische problemen krijgen. Enkele van de elektrische problemen waar gebruikers op voorbereid moeten zijn, zijn falende sensoren, defecte bobines, lege accu’s en slecht functionerende dynamo’s.

Defecte stuurbekrachtiging

Dit is een ander probleem waar BMW 328i gebruikers op voorbereid moeten zijn. Het is normaal dat de stuurbekrachtigingsslangen het begeven. Als de slangen scheuren, is het gemakkelijk om ze te repareren. Maar als de slangen scheuren, zult u ze moeten vervangen om de normale werking te herstellen.

De buitenspiegel kan te ver uitklappen.

Dit is een van de domste problemen waarmee BMW 328i gebruikers worden geconfronteerd. BMW ontwierp de spiegels om automatisch in te klappen bij het parkeren. Verrassend genoeg is dit een veiligheidsvoorziening die is ingebouwd om te voorkomen dat spiegels per ongeluk worden beschadigd door passerende auto’s of andere gevaren. Integendeel, ze breken uiteindelijk zelf.

Merk op dat de spiegels de neiging hebben om uit te schuiven tot ze breken.

Storing kachelventilator

De aanjager van de verwarming is een cruciaal onderdeel omdat hij de lucht in de auto helpt transporteren. Na verloop van tijd kan de ventilator echter broos worden en niet meer naar behoren functioneren. Om dit probleem te verhelpen, moet de gebruiker de defecte ventilator vervangen.

  BMW 6 serie betrouwbaarheid

Lekkage van koelvloeistof

Koelvloeistof is zeer belangrijk omdat het helpt om de motor tijdens het gebruik te koelen. Als uw auto dus koelvloeistof lekt, moet u snel het probleem oplossen voordat er meer problemen ontstaan. Enkele oorzaken van koelvloeistoflekkage zijn een kapotte radiator, losse slangverbindingen of een defecte waterpomp.

Om dit probleem te verhelpen, moet u eerst het onderliggende probleem oplossen.

Trillende airconditioning

Het aircosysteem in de BMW 328i heeft veel problemen. Afgezien van het falen van de aanjager, kan de airco tijdens zijn werking ook schudden, trillen of rammelen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een gebrek aan koelmiddel in het systeem. Om dit probleem op te lossen, moet u het koelmiddel bijvullen.

FAQ

Is de BMW 328i een goede auto?

Dat hangt af van wat u zoekt. De BMW 328i is een uitstekende wagen als u op zoek bent naar een stijlvolle, luxueuze en performante wagen. Maar als u op zoek bent naar een betrouwbare, zuinige en betaalbare auto, is dit geen ideale keuze voor u.

Hoe lang gaat de BMW 328i mee?

Bij goed onderhoud zou de BMW 328i meer dan 200.000 mijl moeten rijden. Het is vermeldenswaard dat sommige eigenaars meer dan 250.000 mijl hebben afgelegd, wat zeer indrukwekkend is. Maar om de auto zo lang te laten meegaan, moet u ook goede rijgewoonten aanhouden.

Is het onderhoud van de BMW 328i duur?

Natuurlijk, ja! De BMW 328i is veel duurder in onderhoud dan de meeste van zijn rivalen. Gemiddeld moet de eigenaar meer dan 800 dollar per jaar uitgeven om deze auto te onderhouden. Dat is 50 dollar meer dan de gemiddelde onderhoudskosten van een luxewagen en ongeveer 150 dollar meer dan het onderhoud van een gewone auto.

  Is BMW E46 een goede auto?

Is de BMW 328i een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de BMW 328i is een fantastische dagelijkse bestuurder. Maar als u hem vergelijkt met Toyota, Honda of Mazda, zult u merken dat hij vrij duur is in het dagelijks gebruik. Zoals verwacht is hij duurder in het dagelijks gebruik en registreert hij meer problemen dan gewone auto’s. De meeste mensen gebruiken hem dus liever niet als dagelijkse chauffeur.

Wat is het beste BMW 328i modeljaar?

BMW begon de BMW 328i te maken in 2007. In de loop der jaren maakte het verschillende auto’s die opvielen en uitstekend presteerden. Het beste BMW 328i modeljaar was echter de E90, die in 2011 werd geproduceerd. Hoe dan ook, de meeste BMW 328i modellen hebben het zeer goed gedaan en behoren tot de meest betrouwbare BMW 3-serie modellen.

Conclusie

Nu u weet welke problemen u kunt verwachten wanneer u de BMW 328i aanschaft, is het van vitaal belang dat uw auto wordt geïnspecteerd en goed wordt onderhouden, zodat hij langer meegaat. Over het geheel genomen is de BMW 328i een fijne auto met veel fascinerende kenmerken. Hij is ook betrouwbaar, maar vrij duur in onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts