Veel voorkomende problemen met BMW 335xi

De BMW 335xi is de prestatieversie van de BMW 335i. Daarom is hij krachtiger en duurder, maar minder efficiënt. Al met al is de BMW 335xi een uitstekende middelgrote luxewagen met topkwaliteit. Maar zoals verwacht heeft hij ook een aantal problemen. Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 335xi?

Enkele veel voorkomende problemen met de BMW 335xi zijn olielekkage, turbostoring, oververhitting van de motor, rammelende wastegate en problemen met het koelsysteem. Bovendien heeft de auto ook last van verstopte brandstofinjectoren, waterpompdefecten, defecte hogedrukbrandstofpompen, koolstofafzetting en elektrische problemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 335xi?

Olielekken

Of u nu met een BMW 3 Reeks, 4 Reeks of 5 Reeks rijdt, dit is een van de problemen waarmee u geconfronteerd moet worden. De belangrijkste reden waarom olie lekt in de BMW 335xi is te wijten aan plastic onderdelen zoals de kleppendekselpakking die sneller broos worden, wat leidt tot lekkage.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de beschadigde of defecte kleppendekselpakking vervangen.

Oververhitting van de motor

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW 335xi gebruikers kunnen verwachten is een oververhitte motor. Dit probleem ontstaat meestal door koelvloeistofverlies, een defecte waterpomp en een verstopt koelsysteem. Als u dit probleem wilt voorkomen of verhelpen, moet u het koelsysteem onderhouden en ervoor zorgen dat alles goed werkt.

Turbostoring

Turbostoringen in deze auto worden meestal veroorzaakt door vuile olie of een tekort aan olie. De fabrikant raadt gebruikers aan om hun olie elke 12.000 tot 18.000 mijl te verversen. In sommige gevallen worden defecten aan de turbo veroorzaakt door vreemde voorwerpen, maar dit komt niet vaak voor. Om het probleem te verhelpen, moet de gebruiker de slechte olie vervangen of het oliereservoir bijvullen.

  Veel voorkomende problemen met het koelsysteem van BMW

Problemen met het koelsysteem

Het koelsysteem zorgt ervoor dat de motor op een optimale temperatuur draait. Als het koelsysteem problemen heeft, werkt de motor dus niet optimaal. De meeste problemen met het koelsysteem worden veroorzaakt door een defecte waterpomp, een verstopt koelsysteem, een koelmiddellek en verkeerde koelvloeistof.

Om dit probleem te verhelpen, moet je het onderliggende probleem oplossen.

Defecte hogedrukbrandstofpomp

Veel BMW 335xi gebruikers hebben motorproblemen gemeld. Als je één van die mensen bent, dan is de kans groot dat het te wijten is aan een defecte hogedrukbrandstofpomp. De HPFP is verantwoordelijk voor het inspuiten van brandstof met de juiste druk in de motor. Als dit onderdeel defect is, kun je dus last krijgen van een haperende motor en andere problemen. Vervang het HPFP-onderdeel om het probleem op te lossen.

Elektrische problemen

Elektrische problemen komen niet vaak voor bij deze auto. Ze zijn echter wijdverbreid in het 2007 BMW 335xi modeljaar. Veel eigenaars hebben gemeld dat koplampen de auto deden ontbranden. In sommige scenario’s had de auto veel problemen met interne accessoires. Dit kan te maken hebben met losgeraakte draden en een lege accu.

Rammelende uitlaat

Dit is een van de veelvoorkomende problemen die BMW 335xi gebruikers hebben gemeld. Het rammelen van de wastegate wordt normaal veroorzaakt door een arm of stang die niet goed werkt door normale slijtage. Om dit probleem op te lossen, moet u de arm en de stang vervangen.

Verstopte brandstofinjector

Het werk van de brandstofinjector is het vernevelen en injecteren van brandstof in de verbrandingsmotor. Als de brandstofinjectoren verstopt zijn, werkt dit dus niet goed. Hierdoor krijgt de gebruiker te maken met ontstekingsfouten, problemen met koud starten en een ruwe stationaire motor. Maak de verstopte brandstofverstuivers schoon en vervang ze als ze versleten zijn.

  Hoe weet ik of mijn BMW nog onder garantie is?

Koolstofophoping

Koolafzetting is een van de belangrijkste oorzaken van slechte prestaties van de BMW 335xi modellen. Als uw auto koolaanslag heeft, moet u het probleem dus snel laten verhelpen. Tekenen van koolaanslag zijn slechte prestaties en ontstekingsfouten.

Als je dit probleem wilt verhelpen, zorg er dan voor dat de brandstofinjectoren en kleppen worden gereinigd. Bovendien moet u met uw auto langere afstanden rijden om koolaanslag te voorkomen.

Storing waterpomp

De waterpomp van de BMW 335xi pompt water in de radiateur om de motor te helpen koelen. Ze werkt samen met de radiator, de motorventilator en de waterpomp. Als een van deze onderdelen defect is, zal de motor niet optimaal functioneren. Controleer of de waterpomp beschadigd of versleten is en vervang deze.

FAQ

Is de BMW 335xi een goede auto?

De BMW 335xi is een uitstekende wagen als u op zoek bent naar een luxueuze, hoogperformante en geavanceerde wagen. Aan de andere kant is hij niet ideaal voor iemand die op zoek is naar een goedkope, onderhoudsarme en zuinige auto.

Bij welk BMW 335i model moet u uit de buurt blijven?

De BMW 335i is sinds 2006 in productie. Daardoor zijn er verschillende modeljaren geweest, waarvan sommige beter presteerden dan andere. Terwijl de 2010, 2015 en 2016 BMW 335i tot de meest betrouwbare modeljaren behoren, kun je de modeljaren 2007, 2008 en 2013 beter vermijden. Dit komt omdat ze veel problemen met zich meebrengen.

Is het duur om de BMW 335xi te onderhouden?

Natuurlijk! Het onderhoud van een BMW is veel duurder dan dat van de meeste luxe concurrenten. De BMW 335xi kost ongeveer $820 per jaar om te onderhouden. Maar als het om een grote onderhoudsbeurt gaat, kan het tussen de $1000 en $3000 kosten, wat ver boven het industriegemiddelde voor luxe auto’s ligt.

  Veel voorkomende problemen met BMW Z4

Hoe lang gaat de BMW 335xi mee?

De BMW 335xi is een duurzame en betrouwbare auto. Maar omdat het een krachtige auto is, gaat hij niet zo lang mee als de basismodellen. Al met al zou deze auto tussen de 150 en 250 km meegaan als hij goed wordt onderhouden en verzorgd. Bovendien moet je goede rijgewoonten aanhouden voor een lange levensduur.

Is het een goed idee om een gebruikte BMW 335xi te kopen?

Ja, de aankoop van een nieuwe of tweedehands BMW 335xi is altijd een goed idee. De auto beschikt namelijk over een aantal topfuncties en presteert goed. Geïnteresseerde kopers moeten echter ook bereid zijn om te gaan met de dure reparaties en het onderhoud die de auto met zich meebrengt.

Conclusie

De BMW 335xi is een van de best presterende luxe instapmodellen op de markt. Deze auto is ook mooi vormgegeven en presteert behoorlijk goed. Zoals hierboven vermeld, heeft deze auto een aantal problemen die kunnen worden vermeden met de juiste zorg en goede rijgewoonten. Over het algemeen is het een uitstekende auto en hij is erg praktisch.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts