Veel voorkomende problemen met BMW 340i

BMW 340i

De BMW 340i is sinds 2015 in productie en het is een van de best presterende BMW 3-serie modellen op de markt. Deze auto is snel, elegant, luxueus en geavanceerd. Hij heeft echter ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 340i?

Veel voorkomende problemen met de BMW 340i zijn olielekkage, koelvloeistofverlies, PCV-klepdefect en problemen met de Vanos Solenoid. Daarnaast hebben verschillende gebruikers ook geklaagd over een defecte waterpomp, het uiteenvallen van het oliefilter en elektrische problemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW 340i?

Olielekkages

Olielekkages komen vaak voor bij BMW modellen vanwege de broze onderdelen waarmee BMW auto’s zijn uitgerust. De BMW 340i is geen uitzondering. Net als zijn broers en zussen heeft de BMW 340i verschillende plastic en rubberen onderdelen. De pakking van het kleppendeksel is bijvoorbeeld gemaakt van rubber, dat na verloop van tijd slijt en tot olielekkage leidt.

Om dit probleem te verhelpen, moet je de versleten of broze kleppendekselpakking vervangen door een nieuwe.

Verlies van koelvloeistof

Verlies van koelvloeistof is een ander veelvoorkomend probleem waar BMW 340i gebruikers in het verleden over hebben geklaagd. Net zoals olielekken is koelvloeistofverlies meestal het gevolg van een versleten thermostaat, oliefilterhuis of cilinderkoppakking. Tekenen van koelvloeistofverlies zijn oververhitting van de motor, plassen onder de auto en een zoete geur die je van buiten opmerkt.

Om dit probleem te verhelpen, moet je eerst het onderliggende probleem oplossen.

Storing PCV-klep

De positieve carterventilatie of PCV-klep helpt om de druk in het carter van de motor gelijk te maken. Ze helpen ook om de druk in het carter te verlagen door ze naar het inlaatspruitstuk en terug naar de motor te leiden. Deze klep begeeft het echter ook na verloop van tijd, wat de prestaties van de motor beïnvloedt.

  BMW 650i - Alles wat ik moet weten

Als je merkt dat je PCV-klep het begeeft, is het belangrijk om hem te vervangen door een nieuwe klep.

Problemen met de elektromagneet

Een ander veelvoorkomend en irritant probleem waar BMW 340i-gebruikers mee te maken krijgen, zijn problemen met de Vanos Solenoid. De hoofdoorzaak van Vanos problemen is het falen van de O-ring van de solenoïde. Omdat de O-ring van rubber is, wordt hij broos en werkt hij niet meer optimaal, wat tot verschillende problemen leidt.

Dus, als je problemen hebt met de Vanos Solenoid, moet je beginnen met het controleren en vervangen van een beschadigde of versleten ring.

Desintegratie oliefilter

Dit is een ander zorgwekkend probleem dat BMW 340i-eigenaars moeten kennen. Hoewel dit probleem niet erg ernstig of duur is om te verhelpen, kan het tot catastrofale gevolgen leiden als het niet wordt aangepakt. Zoals de meeste BMW onderdelen is de oliefilter gemaakt van hoop materialen waardoor hij na verloop van tijd desintegreert en geen deeltjes meer kan opvangen.

Om verdere schade te vermijden en te voorkomen, is het aanbevolen om de oliefilter bij elke olieverversing te vervangen. Maar als het oliefilter beschadigd is, moet het onmiddellijk worden vervangen.

Elektrische problemen

Eigenaars van een BMW 340i moeten ook rekening houden met verschillende elektrische problemen. Enkele daarvan zijn een defecte dodehoekmonitor aan passagierszijde, een probleem met het contactslot, beschadigde kabels en problemen met de dynamo.

  Veelvoorkomende problemen met BMW F30

Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen eenvoudig te verhelpen zijn. Ga dus naar een professionele monteur om de elektrische problemen van je auto te diagnosticeren en te verhelpen.

Defecte waterpomp

Wanneer uw BMW 340i ouder wordt, krijgt hij te maken met verschillende problemen. Een defecte waterpomp is een van die problemen. En als de waterpomp defect of ineffectief is, zal dit niet alleen de prestaties van de motor beïnvloeden, maar zal deze ook warm worden. Zorg er dus voor dat je een defecte waterpomp op tijd vervangt om verdere schade te voorkomen.

FAQ

Wat is het meest vervelende probleem met de B58 motor?

De BMW B58 motor kan veel problemen hebben, maar sommige zijn vervelender dan andere. Een van de vervelendste problemen met de B58 motor is het Vanos-probleem. Dit probleem is vervelend omdat het erg lastig te verhelpen is. Dus als je dit probleem hebt, moet je misschien wat tijd uittrekken voor de reparatie.

Is de BMW 340i het kopen waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een luxueuze, ruime, praktische, geavanceerde en performante instapmodel luxewagen wil, dan is hij het kopen waard. Maar als je een zuinige, betrouwbare en onderhoudsarme luxewagen wilt, dan kun je beter bij deze auto uit de buurt blijven.

Hoe lang gaat de BMW 340i mee?

BMW’s zijn misschien niet zo betrouwbaar als Mercedes-Benz of Audi, maar ze kunnen lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Gemiddeld gaat een goed onderhouden BMW 340i minstens 200.000 kilometer mee. Toch hebben sommige gebruikers gemeld dat ze meer dan 250.000 km hebben gereden, wat erg indrukwekkend is.

  Veel voorkomende problemen met BMW B58 motoren

Is het duur om de BMW 340i te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de BMW 340i is vrij duur. Dat komt omdat er verschillende problemen zijn waar de gebruiker mee te maken krijgt. Bovendien zijn de kosten van de reserveonderdelen en diensten van BMW vrij hoog in vergelijking met die van hun concurrenten zoals Audi en Mercedes-Benz.

Welke motor heeft de BMW 340i?

De BMW 340i is uitgerust met een B58B30M0 Straight-6 motor. Deze motor levert maar liefst 322 pk bij 5.800 tot 6.400 tpm en tot 300 lb-ft koppel bij 1.380 tot 5.000 tpm. Merk op dat de B58-motor een van de meest betrouwbare en duurzame BMW-motoren op de markt is.

Slotgedachten

Het kopen van een tweedehands auto zoals de BMW 340i is goedkoop, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Om ervoor te zorgen dat de auto soepel rijdt, zijn de juiste verzorging en onderhoud nodig. En als het gaat om de BMW 340i, zijn de onderhoudskosten iets hoger dan die van gewone auto’s.

Dus voordat je een tweedehands auto koopt, moet je de geschiedenis controleren en je ervan verzekeren dat de eigenaar goed voor de auto heeft gezorgd. Bovendien, of je nu een gebruikte of een nieuwe BMW 340i koopt, je moet je houden aan BMW’s aanbevolen onderhoudsservice zodat hij lang meegaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts