Veel voorkomende problemen met BMW 350i

De BMW 350i is een gestroomlijnde, krachtige en luxueuze wagen. Hij is ook behoorlijk betrouwbaar en beschikt over diverse geavanceerde functies. Hij heeft echter ook meerdere problemen waar gebruikers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 350i?

Veel voorkomende problemen met de BMW 350i zijn olielekkage, slecht stationair draaien, afslaan met tussenpozen, defecte hogedruk brandstofleidingen en defecte brandstofpomp. Bovendien hebben andere eigenaars melding gemaakt van ophangingsproblemen, defecte distributieriemen, roestproblemen, oververhitting van de motor en defecte verdelerarm en rotorarm.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW 350i?

Olielekkages

Het eerste probleem waar BMW 350i gebruikers mee te maken kunnen krijgen is een olielek. Hoewel de meeste olielekkages bij de BMW 3-serie modellen worden veroorzaakt door een versleten kleppendekselpakking, veroorzaakt gestripte schroefdraad bij dit model olielekkage. Het is dus van cruciaal belang dat de monteur een diagnose stelt voordat hij het probleem verhelpt.

Slecht stationair draaien

Verschillende gebruikers hebben ook gemeld dat ze last hebben van een slecht stationair toerental. Dit kan worden veroorzaakt door een vastzittende stationairregelklep of vacuümlekken. Het is echter ook van cruciaal belang om de bougies en de bobines te controleren omdat die het probleem kunnen zijn. Voordat u het probleem verhelpt, moet u ook de auto inspecteren en het onderliggende probleem verhelpen.

Roestproblemen

Roestproblemen komen ook vaak voor bij de BMW 350i. Het probleem komt veel voor bij oudere modellen. Als je een gebruikte BMW 350i koopt, controleer dan plaatsen zoals de voorkant van de voetsteunen, de schokdempers achteraan, de afvoeren van het schuifdak en de brandstofleidingen. Als u roestproblemen opmerkt, moet u het probleem oplossen voordat u structurele problemen krijgt.

  Beste tweedehands BMW SUV

Intermitterend afslaan

De BMW 350i heeft ook meerdere motorproblemen en intermitterend afslaan is er daar één van. Dit probleem komt ook vaak voor bij oudere BMW 350i. Het wordt meestal veroorzaakt door afslaande relais of vuile wringen. Als uw auto dit probleem heeft, moet u het zo snel mogelijk laten repareren.

Defecte hogedruk brandstofleidingen

Een van de redenen waarom BMW’s niet zo betrouwbaar zijn, is de lage kwaliteit van de onderdelen. De meeste BMW onderdelen zijn gemaakt van rubber of plastic. De hogedruk brandstofleidingen zijn zo’n onderdeel. Daardoor hebben ze de neiging sneller te slijten dan hun concurrenten. Na verloop van tijd zullen de hogedruk brandstofleidingen broos worden en vervangen moeten worden.

Na ongeveer 10 jaar gebruik zullen de hogedrukbrandstofleidingen barsten. U kunt ze echter vervangen voordat ze barsten.

Defecte brandstofpomp

Net als de hogedrukbrandstofleidingen zal ook de brandstofpomp na verloop van tijd verslechteren. Als dit gebeurt, kan de brandstofpomp niet meer de juiste hoeveelheid brandstof met de juiste druk naar de motor pompen. Enkele tekenen van een versleten brandstofpomp zijn moeite met starten, vermogensverlies en een laag brandstofverbruik. Vervang de slechte brandstofpomp om het probleem te verhelpen.

Problemen met de ophanging

Problemen met de ophanging komen niet vaak voor bij de BMW 350i, maar verschillende gebruikers hebben problemen gemeld. De meeste problemen met de ophanging van deze auto worden veroorzaakt door verouderde rubberen bussen in het achterste subframe. Bovendien is het mogelijk dat u de anti-roll bar links moet inspecteren en vervangen als ze versleten zijn.

  Top bedrijven die BMW modificeren

Defecte verdelerarm en rotorarm

Een defecte verdelerarm kan problemen veroorzaken zoals stationair draaien, problemen met de timing en problemen met starten. Een van de belangrijkste oorzaken van een defecte verdelerarm is koolstofafzetting. Dit wordt normaal gesproken veroorzaakt door hoogspanningsvonken die na verloop van tijd erosie en koolaanslag kunnen veroorzaken.

Om dit probleem te verhelpen, moet je de koolstofaanslag reinigen of de verdelerarm vervangen als die beschadigd is.

Oververhitting van de motor

Een ander probleem waar eigenaars van de BMW 350i klaar voor moeten zijn, is oververhitting van de motor. De hoofdoorzaak van dit probleem is een koelmiddellek, een defecte thermostaat of een slechte waterpomp. In tegenstelling tot de meeste problemen op deze lijst, moet dit probleem snel worden aangepakt omdat het kan leiden tot ernstige problemen en dure reparaties.

Om dit probleem te verhelpen, laat de eigenaar de monteur de auto inspecteren en het onderliggende probleem oplossen.

Defecte distributieriem

BMW raadt aan om de distributieriem van dit model om de vijf tot zes jaar te vervangen. Als u de distributieriem dus niet vervangt, kan hij verslijten en breken. Dit kan catastrofaal zijn en nog meer schade veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de distributieriem op tijd te vervangen.

FAQ

Met welke motor is de BMW 350i uitgerust?

De BMW 350i is uitgerust met een van de BMW 7-serie/8-serie afgeleide 5,0-liter V12-motor. Deze motor is getuned om tot 350 pk bij 6.000 tpm en een maximumkoppel van 470 Nm aan de achterwielen te leveren.

Is de BMW 350i het kopen waard?

Ja, de BMW 350i is het kopen waard als je een fijn afgestelde motor met veel vermogen wenst. Hij presteert ook uitzonderlijk goed en is duurzaam. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een onderhoudsarme, betaalbare en betrouwbare luxe instapauto, is dit geen geschikte keuze.

  Veel voorkomende problemen met de BMW X5

Hoe lang gaat de BMW 350i mee?

De BMW 350i is misschien niet de meest duurzame BMW 3-serie, maar hij gaat wel behoorlijk lang mee. Als deze auto goed wordt verzorgd en onderhouden, kan hij gemakkelijk meer dan 200.000 kilometer op de teller zetten. Sommige gebruikers hebben zelfs meer dan 250.000 kilometer gereden, wat erg indrukwekkend is.

Is BMW betrouwbaarder dan Mercedes-Benz?

Nee, Mercedes-Benz is iets betrouwbaarder dan BMW. Dat komt omdat BMW iets meer problemen heeft en de reparatie- en onderhoudskosten ook iets hoger liggen.

Conclusie

Zoals elke auto heeft ook de BMW 350i een aantal problemen. Dit betekent echter niet dat de auto onbetrouwbaar is, want hij kan lang meegaan als hij goed verzorgd en onderhouden wordt. De meeste problemen die we hebben genoemd over de BMW 350i kunnen worden vermeden met de juiste zorg en onderhoud.

Desondanks is de BMW 350i nog steeds duur in onderhoud in vergelijking met zijn rivalen Audi en Mercedes-Benz. Al met al is het een fijne auto voor comfort en dagelijks rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts