Veel voorkomende problemen met BMW N63 motoren

BMW N63 problemen

De BMW N63 motor was ’s werelds eerste productie-automotor die gebruik maakte van een “hot-vee” layout, waarbij de turbo’s zich in de “V” van de motor bevinden. Bovendien is het BMW’s eerste V8 motor met turbocompressor. Deze motor vervangt de BMW N62 motor met natuurlijke aanzuiging.

De N63 mag dan wel een krachtige en krachtige motor zijn, maar hij heeft ook een aantal problemen die geïnteresseerde kopers zouden moeten kennen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW N63 motoren?

Veel voorkomende problemen met de BMW N63 turbo V8 motor zijn defecte brandstofinjectoren, lekkende klepsteelafdichtingen, overmatig olieverbruik, defecte distributieketting, snel leeglopen van de accu, slechte bougies en slechte bobines. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen kunnen worden verholpen. Bovendien kunnen deze problemen ook worden voorkomen door regelmatig onderhoud en verzorging.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW N63 motoren?

Problemen met de distributieketting

Het probleem met de distributieketting is een van de grootste problemen bij BMW. De BMW N63 motor is geen uitzondering want ook deze heeft dit probleem. Niettemin komt dit probleem vaak voor bij 2008 tot 2014 N63 motoren. Gebruikers merkten op dat de distributieketting na verloop van tijd uitrekt, wat leidt tot extra slijtage aan de kleppentrein en de prestaties van de auto beïnvloedt.

Tekenen van een slechte of falende distributieketting zijn ruw stationair en check engine light komen. Als het probleem van de distributieketting niet tijdig wordt aangepakt, kunnen de kleppen verbuigen en tot dure reparaties leiden.

Brandstof injector defect

Een van de eerste problemen waar u mee te maken krijgt als u een auto met de BMW N63 motor aanschaft is een defecte brandstof injector. Veel gebruikers meldden dat ze dit probleem al vanaf 20.000 mijl hadden. Bovendien, is de vaststelling van deze kwestie vrij duur aangezien u factor in arbeidskosten moet.

  Is de BMW X6 een betrouwbare auto?

Sommige van de tekenen van een slechte of falende brandstof injector zijn slechte acceleratie, motor hapert, ruw stationair, check engine lampje gaat branden, en zwarte uitlaatpijpen. Vervang de slechte brandstof injectoren om dit probleem op te lossen.

Overmatig olieverbruik

Een ander veel voorkomend probleem bij BMW modellen is overmatig olieverbruik. Dit probleem is gelinkt aan het ontwerp van de motor met turbo’s in het midden van de “V” of de vallei van de motor. Bovendien is dit gebied zeer heet en zorgt het ervoor dat de motor meer olie verbrandt, en het kan er zelfs toe leiden dat de pakkingen uitdrogen en olie lekken.

In normale omstandigheden zou 1 qt olie overeen moeten komen met 1000 mijl, maar in dit geval komt 1 qt overeen met 600 mijl. Desalniettemin houden BMW eigenaren nog steeds van hun auto’s en verversen olie elke 4k tot 6k mijl.

Lekkende klepstelen

Door de hoge hitte die door de uitlaat en de turbo’s in de vallei van de motor wordt geproduceerd, zullen de klepsteelrubbers sneller verslechteren waardoor lekken en grote brokken witte rook uit uw uitlaat komen. Enkele tekenen van lekkende klepstelen zijn overmatig olieverbruik en witte rook uit de uitlaat.

Om dit probleem op te lossen, moet u de slechte klepsteelafdichtingen vervangen door nieuwe. Dit is een gemakkelijke oplossing en het zou niet veel moeten kosten.

Snelle batterij leeg

In een poging door BMW om efficiency te bereiken, eindigde het knoeien met andere delen van de auto. Ja, deze auto heeft een beter brandstofverbruik dan de meeste van zijn rivalen, maar de accu loopt ook sneller leeg dan bij de meeste concurrenten. BMW maakte het N63 systeem om de accu’s op te laden in plaats van op te laden via de bochten van de riemen. Als gevolg daarvan is het opladen van de accu met dit systeem niet erg efficiënt.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Bovendien is de accu snel leeg omdat de elektronische systemen in de auto aan blijven nadat de auto is uitgezet om het koelsysteem aan het werk te houden om de turbo’s te koelen die in het midden van de V in de motor zijn geplaatst.

Slechte bougies

Net als brandstofinjectoren gaan ook bougies bij BMW’s niet lang mee. BMW raadt aan de bougies om de 30.000 mijl te vervangen. Enkele tekenen van versleten of defecte bougies zijn misfire van de motor, oude starts en ruw stationair lopen.

Slechte bobines

Bobines bij BMW’s hebben een korte levensduur. Daarom moet u de bobines van uw bougies om de 45.000 mijl vervangen. Tekenen van slechte bobines zijn motor hapert, ruw stationair draaien, en starten. Merk op dat bobines moeten worden vervangen samen met bougies.

FAQ

Is de BMW N63 een betrouwbare motor?

Nee, de BMW N63 motor is een van de minst betrouwbare BMW motoren ooit gemaakt. Dat komt omdat gebruikers frequent betrouwbaarheidsproblemen hebben gemeld die nooit ophouden. Bovendien is deze motor op weg om een van de minst betrouwbare BMW motoren ooit gemaakt te worden. Toch zal deze motor met de juiste zorg en onderhoud een lange tijd meegaan.

Welke BMW modellen hebben de N63 motor?

De BMW N63 V8 turbomotor is te vinden in de BMW 550i, X5, X6, 650i en 750i modellen. Dit zijn enkele van de krachtigste, comfortabelste en best presterende BMW modellen op de markt. Met de juiste zorg en onderhoud zal de N63 uitzonderlijk goed presteren en lang meegaan.

  Wat is het BMW-equivalent van Brabus?

Hoe lang gaat de BMW N63 motor mee?

Ook al heeft de BMW N63 motor meerdere problemen, toch kan deze motor lang meegaan als hij goed onderhouden wordt. Hij kan meer dan 250.000 mijl meegaan als de gebruiker zich houdt aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurten. Niettemin hebben sommige gebruikers gemeld dat ze meer dan 300.000 mijl hebben afgelegd, wat indrukwekkend is.

Hoeveel vermogen levert de BMW N63 motor?

De BMW N63 turbo V8 motor heeft een inhoud van 4,4 liter. Deze krachtige motor produceert een maximum van 408 pk en 40 lb-ft koppel. Bovendien kan deze motor meer dan 25 psi aan. In de BMW 750i xDrive levert deze motor tot 523 pk en 553 lb-ft koppel.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de N63 en S63 motoren?

Het belangrijkste verschil tussen de N63 en S63 motoren is dat de S63 BMW’s Motorsport versie van de N63 motor was. Bovendien beschikt de S63, in tegenstelling tot de N63, over twin-scroll turboladers met een puls-afgestemd uitlaatspruitstuk dat beide cilinderkoppen met elkaar verbindt.

Samenvatting

Over het geheel genomen is de BMW N63 V8-motor met turbocharger een fijne motor: hij is krachtig, betrouwbaar, duurzaam en presteert uitstekend. Maar zoals de meeste motoren, heeft hij ook een paar problemen waar eigenaars mee te maken krijgen. Niettemin, als deze motor goed wordt onderhouden, kunnen de meeste problemen worden vermeden en zal de motor gemakkelijk meer dan 250.000 mijl klokken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts