Veel voorkomende problemen met BMW X3

BMW X3 Problemen

BMW staat bekend om het maken van auto’s die de ultieme rij-ervaring bieden. De BMW X3 is daarop geen uitzondering, maar hij heeft ook een aantal problemen die gebruikers zouden moeten kennen. Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X3?

De BMW X3 heeft een handvol problemen waar geïnteresseerde kopers of gebruikers van op de hoogte moeten zijn. Merk op dat de meeste van deze problemen variëren van modeljaar tot modeljaar, terwijl andere problemen uniform zijn voor alle modellen. Sommige van deze problemen zijn olielekkage, oververhitting van de motor, afslaan van de motor, rammelen van het schuifdak, en nog veel meer.

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de BMW X3?

Olielek

Olielekkage is een veel voorkomend probleem bij bijna alle BMW modellen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een versleten kleppendekselpakking of scheurtjes in het kleppendeksel. Na een tijdje rijden met uw X3 kan de klepdekselpakking verslijten en olie beginnen lekken. Ga naar een monteur om uw kleppendekselpakking te laten vervangen.

Oververhitte motor

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW X3 gebruikers ervaren is oververhitting van de motor. De motor raakt oververhit omdat er een koelvloeistof lek is. Als het koelsysteem beschadigd of aangetast is, zal het de motor niet voldoende koelen, waardoor de motor oververhit raakt. Controleer of er een koelvloeistoflek of een slechte thermostaat is.

Rammelen en lekken van het zonnedak

Het probleem van het rammelende en lekkende zonnedak komt alleen voor bij de eerste generatie BMW E83 X3. Wat er gebeurt is dat wanneer de bestuurder het zonnedak opent of kraakt, verschillende bekledingsstukken zullen rammelen en rondkloppen; dus, wat lawaai creëren. Niettemin kan dit probleem gemakkelijk worden verholpen.

Ramen rammelen en kapotte regelaars

Een rammelend raam en kapotte regulators komen ook vaak voor bij de BMW X3. Dit komt meestal voor wanneer er een defecte raamregelaar is. Merk op dat het raam niet kan sluiten of openen, wat hinderlijk kan zijn. De reparatie is eenvoudig maar kan kostbaar zijn vanwege de kosten van onderdelen en reparatiedienst.

  Wat is het BMW M sportpakket?

Storing in de geleider van de distributieketting

Ook al is BMW een luxe auto, hij bestaat uit veel kunststof onderdelen en de distributiekettinggeleider is er daar één van. Aangezien dit onderdeel van goedkoop plastic is gemaakt, gaat het niet erg lang mee. Daarom, als de plastic distributiekettinggeleider op de BMW X3 breekt, beïnvloedt het de timing van de motor. Het enige wat u hoeft te doen is de geleider te vervangen en de timing te corrigeren.

Zwaar sturen

Dit probleem komt vaak voor bij BMW X3 modellen met variabele sportsturing. Mensen met deze functie kunnen merken dat de besturing zwaar en moeilijk te controleren is geworden. Dit is een teken dat de variabele sportstuurinrichting defect is. De enige oplossing is om deze door een nieuwe te vervangen.

Verlies van remkracht

De remvacuümpomp van de BMW X3 heeft veel smering nodig. Als u hem niet regelmatig of zoals aanbevolen smeert, zal hij kracht beginnen te verliezen. Dit kost u meer geld omdat u de beschadigde vacuümpomp zult moeten vervangen.

Auto die naar de kant trekt

Sommige BMW X3 gebruikers hebben gemeld dat hun auto naar één kant trekt. Dit wordt meestal veroorzaakt door verkeerd uitgelijnde tracking. Om dit probleem te verhelpen, moet u uw auto naar het BMW service center brengen en de sporing laten afstellen.

Afslaan van de motor

BMW X3 gemaakt tussen augustus 2016 en januari 2018 hebben problemen met het afslaan van de motor. De motor slaat af omdat de brandstoftank een probleem heeft waardoor er een beperkte toevoer van brandstof naar de motor van de auto is, waardoor deze afslaat. Breng uw auto naar een BMW service center en laat het brandstofsysteem inspecteren.

  Is een gebruikte BMW i3 een goede koop?

Turbo problemen

Als u merkt dat uw auto een knarsend geluid maakt of dat er rook uit de uitlaat komt wanneer er olie op druppelt, dan is dit een indicatie van een slechte turbo. Dit gebeurt wanneer de afdichting van de turbo is doorgebrand. Dit is ook een veel voorkomend probleem bij BMW X3’s. U kunt het probleem verhelpen door de gesprongen turbodichting te vervangen.

FAQ

Wat is een hoge kilometerstand voor BMW X3?

De beste manier om een tweedehandswagen van goede kwaliteit te beoordelen voor u ervoor betaalt, is te weten hoeveel kilometers hij heeft afgelegd. BMW X3 kan een betrouwbare auto zijn, maar als de eigenaar roekeloos was of slechte rijgewoonten had, zal de auto de neiging hebben veel problemen te hebben. Hoe dan ook, 100.000 mijl wordt beschouwd als een hoge kilometerstand voor de BMW X3, omdat de meeste problemen vanaf hier beginnen.

Welk modeljaar BMW X3 is het meest betrouwbaar?

Veel betrouwbaarheidsbeoordelingsbureaus zeggen dat de 2017 BMW X3 het meest betrouwbaar is. Zo heeft Consumer Reports de BMW X3 een waardering van 4 van de 5 sterren gegeven. Dit is een teken dat dit een betrouwbare auto is met minder problemen. Toch zijn er een paar punten waar de eigenaar op moet letten.

Is de BMW X3 duur in onderhoud?

Ja, het is duur om de BMW X3 te onderhouden. Gemiddeld moet u meer dan 900 dollar per jaar uitgeven om uw wagen te onderhouden. Bovendien heeft de BMW X3 veel problemen die de kosten van reparatie en onderhoud opdrijven. En aangezien BMW onderdelen zeer duur zijn, zullen de totale onderhoudskosten ook stijgen.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Welke auto heeft meer problemen – BMW X3 of X5?

De BMW X5 mag dan een grotere, luxueuzere, comfortabelere en geavanceerdere wagen zijn dan de BMW X3, maar de X3 is nog altijd betrouwbaarder dan zijn grotere broer. Terwijl de BMW X3 de meest betrouwbare BMW SUV is, is de BMW X5 de minst betrouwbare BMW SUV in de line-up. Hij registreert ook meer problemen dan de X3.

Welk modeljaar BMW X3 moet ik vermijden?

BMW X3 mag dan een uitzonderlijke compacte SUV zijn, maar als er één modeljaar is dat u moet vermijden is het de BMW X3 van 2013. Volgens de NHTSA, heeft deze auto meer dan 300 klachten gehad, wat exponentieel hoog is. Bovendien zijn de meeste problemen waarmee dit model te kampen heeft, zeer kostbaar in onderhoud.

Een van de woekerende problemen waar de 2013 BMW X3 mee te maken heeft is de falende distributieketting. Niettemin, heeft het ook verscheidene problemen die u zou moeten te weten komen.

Conclusie

Nu dat u weet dat een aantal van de gemeenschappelijke problemen die BMW X3 gebruikers gezicht, is het makkelijker om te weten wat te verwachten of hoe om zorg te dragen voor deze compacte SUV. Enkele van de problemen waarmee BMW X3 gebruikers te maken krijgen zijn olielekkage, afslaan van de motor, oververhitting van de motor, turboproblemen, verlies van remkracht, en nog veel meer.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts