Veel voorkomende problemen met Citroën DS7 Crossback

Citroën DS7 Crossback problemen

De Citroën DS7 Crossback is een compacte crossover/SUV van het nieuwe onafhankelijke merk DS. DS of “Different Spirit” was vroeger een submerk van Citroën dat zich in 2015 afsplitste om een eigen weg in te slaan en zich af te scheiden van Citroën. Dit werd gedaan om te proberen een eigen luxemerk te worden.

De DS7 Crossback is een van de belangrijkste DS-modellen ooit, omdat hij in het populairste marktsegment zit. Compacte crossovers/SUV’s zijn nu de populairste auto’s op de markt, wat betekent dat ze een grote rol spelen bij het bepalen hoe goed een merk als geheel is. Maar hoe goed is de DS7 Crossback als het gaat om betrouwbaarheid?

De DS7 Crossback lijkt beter te zijn dan de meeste Citroen DS-modellen van voor de vertakking van DS, wat betekent dat de auto een goede start maakt. Er zijn echter enkele problemen die de moeite waard zijn om nader te bespreken. Om te beginnen ondervindt de auto een hoop problemen met de ophanging, waarvan vele echt gevaarlijk kunnen zijn.

Andere problemen zijn problemen met het elektrische systeem van de auto, mogelijke brandstoflekken, problemen bij het starten en diverse problemen met de accu. Al met al is de DS7 veel beter dan de meeste auto’s die Citroën maakt, maar het kan nog steeds beter.

DS7 Crossback – problemen met de ophanging

Volgens een stel eigenaren is het veersysteem van de DS7 Crossback niet goed afgesteld en gaat het niet logisch om met agressieve kuilen. Sommige eigenaren zeggen dat de auto vaak schokt bij het rijden over diepere kuilen, of soms zelfs tractie verliest en opzij gaat. Eigenaren zeggen dat DS op de hoogte is van dit probleem en dat zij het geen probleem vinden.

  Is de Citroën C4 Cactus een goede auto?

Eén eigenaar zei echter dat de auto zelfs de volledige controle kan verliezen als je snel over een kuil gaat. DS heeft de DS7 teruggeroepen vanwege bevestigingsbouten van de achterwielophanging die niet goed aan de auto vastzaten. Als dit onbeheerd werd achtergelaten, was de kans groot dat die bouten braken en de auto doorzakte.

DS7 Crossback – Elektrische problemen

De DS7 Crossback staat ook bekend om een heleboel elektrische problemen die je algehele eigendomservaring kunnen verpesten als je ze niet één voor één aanpakt. De meest voorkomende elektrische problemen situeren zich rond het infotainmentsysteem in de auto, waarvan bekend is dat het vaak faalt, hapert of helemaal uitvalt.

Gelukkig kunnen dit soort problemen meestal worden opgelost door de auto gewoon opnieuw te starten. Andere elektrische problemen zijn problemen met de telefoonverbinding of problemen met de achteruitrijcamera die niet wil inschakelen. Sommigen hebben ook gemeld dat de parkeersensoren vaak te gevoelig zijn, vooral in de regen. Bovendien kan het start-stopsysteem ongenuanceerd werken, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

DS7 Crossback – Brandstoflekken

Brandstoflekken komen vaak voor bij Citroën-modellen, want in de geschiedenis van het merk zijn veel terugroepacties geweest die werden veroorzaakt door brandstoflekken. De DS7 heeft last van brandstoflekken door problemen met bekabeling en software-upgrades die zelfs brand kunnen veroorzaken als ze niet op tijd worden aangepakt. DS heeft meer dan 5.500 exemplaren teruggeroepen die tussen 2017 en 2021 zijn geproduceerd.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C4 Picasso

Dit is inderdaad een aanzienlijk aantal auto’s dat nog eens benadrukt hoe ernstig deze problemen kunnen zijn. Als u dus een DS7 wilt kopen, moet u de onderhoudsgeschiedenis van de auto doornemen om te zien of de auto die u op het oog heeft deel heeft uitgemaakt van deze terugroepactie.

DS7 Crossback – Startproblemen

Een van de meest voorkomende en vervelende problemen met de DS7 is dat de auto niet wil starten. De reden voor deze problemen is een defecte startmotor, defecte bedrading, een verzopen motor, of gewoon omdat je door de koude ochtendtemperaturen de motor moet opwarmen voordat je hem aanzet.

Al met al worden deze problemen meestal veroorzaakt door elektrische problemen, maar soms ook door motorproblemen. We moeten ook de batterij vermelden als veel voorkomende boosdoener.

DS7 Crossback – Batterijproblemen

De DS7 staat bekend om een heleboel problemen met de accu, waarvan sommige uitsluitend verband houden met de accu en andere ook met andere nabijgelegen elektrische systemen, zoals de dynamo. Sommige eigenaren hebben ook verschillende problemen gemeld die ernstige oxidatie van de accu veroorzaken.

FAQ Sectie

Moet ik een DS7 Crossback kopen?

Als de designtaal van de DS7 Crossback u bevalt en u zichzelf een auto ziet rijden waar niet veel mensen in rijden, zou de DS7 Crossback een goede auto voor u kunnen zijn. Je moet ook in gedachten houden dat de DS7 een crossover/compacte SUV is. Crossovers en SUV’s staan aan de top van de automarkt als het gaat om populariteit en wenselijkheid.

  Veelvoorkomende problemen met Citroën C4 Cactus

Als zodanig heeft de DS7 Crossback veel voordelen, maar als je geen fan bent van het merk, is de DS7 geen auto voor jou. DS probeert kopers aan te trekken die doorgaans geïnteresseerd zijn in Duitse luxeauto’s, maar dat kost tijd, want de drie Duitse luxe-uitvoermerken staan al tientallen jaren aan de luxetafel.

Is de DS7 Crossback een gezinsauto?

De DS7 Crossback is inderdaad een gezinsauto, omdat hij zowel in de auto als in de kofferruimte veel ruimte biedt en bovendien echt veilig en gemakkelijk is om mee te leven. De meeste kopers van de DS7 Crossback zijn jongere gezinnen die niet meer dan vijf zitplaatsen nodig hebben, want in dat opzicht is de DS7 een heel goede auto.

Kan de DS7 Crossback terreinrijden?

De tijd is voorbij dat alle SUV’s werden ontworpen met het oog op terreinrijden. De meeste nieuwe SUV’s (inclusief de DS7) zijn ontworpen voor stadsritten en lange afstanden. U kunt een DS7 krijgen met een AWD-systeem dat licht terreinrijden aankan, maar geef niet te veel hoop, want de DS7 is geen terreinauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts