Veel voorkomende problemen met de BMW 116d

BMW 116d Problemen

Wanneer u beslist om in een BMW te investeren, is één van de dingen die u zal moeten overwegen hoeveel u zal uitgeven aan herstelling en onderhoud. BMW’s zijn enkele van de duurste auto’s op de markt. Daarom is het van vitaal belang om enkele problemen te kennen die u zult tegenkomen wanneer u de BMW 116d aanschaft.

De BMW 116d is een van de beste kleine hatchbacks op de markt. Deze auto is ruim, betrouwbaar, zuinig en praktisch. Bovendien is hij goedkoper in aanschaf en onderhoud in vergelijking met zijn grotere broers en zussen. Hij heeft echter een aantal veelvoorkomende problemen waar gebruikers en geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 116d?

Afslaan van de motor

Er zijn verschillende terugroepacties geweest vanwege het afslaan van de motor. De terugroepacties hielden verband met een elektrisch probleem waardoor de motor afsloeg tijdens het rijden. Wanneer dit gebeurt, gaat het motorcontrolelampje branden. BMW heeft ontdekt dat een kabel die stroom levert aan de distributie defect kan raken en het probleem kan veroorzaken.

Om het probleem op te lossen, moet de defecte kabel worden vervangen. Dit is iets dat snel kan worden gedaan door een gecertificeerde technicus.

Storing in de stuurbekrachtiging

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW 116d gebruikers tegenkomen is een probleem met de stuurbekrachtiging. Twee kwesties werden ontdekt om het probleem te zijn. Het eerste probleem was een defect in de ECU van de stuurbekrachtiging en het tweede probleem was een slecht stuurhuis. Beide problemen werden verholpen en de nieuwste modellen hebben ze niet meer.

Defecte krukassensor

Een defecte krukassensor kan vrij duur zijn om te repareren. Het probleem dat de krukassensor slecht maakte was defecte software in de krukassensor. Enkele tekenen van een slechte krukassensor zijn verminderd motorvermogen, ruw lopen, of afslaan van de motor. Om dit probleem op te lossen moet de gehele krukassensor worden vervangen.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Defecte brandstofpomp

Dit probleem doet zich normaalgesproken voor als gevolg van een productiefout in de fabriek. De brandstofpomp faalt door onderdelen die niet goed vernikkeld zijn. Enkele tekenen van een slechte brandstofpomp zijn een waarschuwingslampje en een bericht dat in het combi-instrument wordt weergegeven. Als de brandstofpomp defect is, moet u hem vervangen.

Storing VANOS-systeem

Hoewel een paar auto’s werden teruggeroepen vanwege dit probleem, was het hinderlijk wanneer u probeerde te schakelen. Het VANOS-systeem functioneerde niet goed doordat een bout in de koppelingsdrukplaat losraakte. Hierdoor verloor de auto vermogen. Om het probleem te verhelpen, zult u het VANOS systeem moeten repareren.

Deurgreep probleem

Dit is een veel voorkomend probleem bij de meeste BMW modellen. Wanneer u het portier opent, kan het zijn dat de portierkruk niet in zijn normale positie terugkeert. Dit wordt veroorzaakt door een slechte handgreep en sluiting. In sommige gevallen kunnen het deurvergrendelingssysteem en de actuator problemen hebben waardoor de deur niet opengaat. Wat het probleem ook is, spoor het op en vervang het nodige onderdeel.

Problemen met de koppelingsplaat

Veel gebruikers hebben gemeld dat de koppelingsplaat problemen heeft met de werking van de versnellingsbak. Dit heeft op zijn beurt invloed op het schakelen. Het wordt veroorzaakt door een losse bout in de koppelingsdrukplaat. Dus, als de koppelingsplaat niet goed werkt, heeft dit ook invloed op de versnellingsbak en de transmissie. Vervang de slechte koppelingsplaat.

  Beste twin-turbo BMW modellen

De EGR module kan lekken

De BMW 116d wordt geleverd met een EGR-module. Na enige tijd gebruik kan de EGR-module defect raken en gaan lekken. Breng de auto naar de garagist en laat het repareren.

Cardanas universele verbinding kan defect raken

Dit geldt alleen voor de 2e generatie BMW 116d en niet voor de nieuwste modellen met voorwielaandrijving. Aangezien de BMW 116d een achterwielaandrijver is met een cardankoppeling, neemt deze de kracht van de motor aan de voorkant en leidt deze naar de achterwielen. Na verloop van tijd kan een koppeling aan de voorzijde slecht worden en vervangen moeten worden.

FAQ

Is de BMW 116d betrouwbaar?

Hoewel BMW een slechte reputatie heeft als het op betrouwbaarheid aankomt, is de BMW 116d een behoorlijk betrouwbare auto. Hij wordt lichtjes boven het gemiddelde beoordeeld omdat hij minder problemen registreert in vergelijking met gezinswagens uit de 5-reeks. Alleen de BMW 3-serie heeft betrouwbaardere modellen dan de BMW 116d.

Na hoeveel kilometer begint de BMW 116d problemen te vertonen?

Als de wagen niet goed onderhouden is, kan hij al na 40.000 mijl problemen krijgen. Maar als hij goed wordt onderhouden, kan hij meer dan 100.000 km afleggen zonder ernstige problemen. Sommige 116d varianten kunnen zelfs meer dan 200.000 mijl afleggen. Dus, hoe goed u uw auto onderhoudt speelt een cruciale rol in hoe snel u problemen krijgt.

Is de BMW 116d duur in onderhoud?

Ja, de BMW 116d is duur in onderhoud. Dit komt omdat hij met verschillende problemen komt die veel kosten om te repareren. Bovendien zijn OEM-onderdelen van BMW erg duur en moeilijk te krijgen. Bovendien zijn de arbeidskosten zeer hoog, waardoor de totale onderhoudskosten zeer hoog zijn.

  Welke BMW heeft een V8 motor?

Houdt de BMW 116d zijn waarde?

Nee, hij behoudt zijn waarde niet. Net als andere luxewagens verliest de BMW 1 Reeks 15% van zijn waarde zodra u de showroom uitrijdt. Na 5 jaar zal de BMW 1 Reeks minstens 50% van zijn waarde verloren hebben. Bovendien hebben zijn concurrenten zoals de Mercedes-Benz A-klasse een betere restwaarde.

Is de BMW 1 Reeks een vrouwenauto?

Ja, de BMW 1-serie is eerder vrouwelijk dan mannelijk. Dat komt omdat deze auto compact, stijlvol en comfortabel is. Hij is ook gemakkelijker te besturen dan de krachtigere BMW 3, 4 en 5 reeksen. Bovendien heeft hij een behoorlijke snelheid en is hij zuinig met brandstof.

Slotgedachten

De BMW 116d is een mooie compacte hatchback met uitzonderlijke prestaties. Hij is ook makkelijker te onderhouden dan de meeste BMW’s en hij is zuinig met brandstof. Hij heeft echter ook een aantal problemen, waaronder de problemen die we hierboven hebben genoemd.

Het goede nieuws is dat de meeste problemen die deze auto met zich meebrengt eenvoudig te verhelpen zijn. Bezoek een gecertificeerde BMW monteur of BMW service center als u een van de bovenstaande problemen ondervindt. Over het algemeen is dit een leuke auto voor mensen die een BMW willen, maar niet het geld hebben om te besteden aan een high-end model.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts