Veel voorkomende problemen met de Fiat e-Ulysse

Fiat e-Ulysee

De Fiat e-Ulysse is een van de volledig elektrische auto’s die Fiat aanbiedt. De andere auto’s zijn de Fiat 500e en de Fiat e-Doblo. De Fiat e-Ulysse is een stijlvolle, moderne en geavanceerde elektrische minivan. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat e-Ulysse?

Enkele veel voorkomende problemen met de Fiat e-Ulysse zijn accuproblemen, oplaadproblemen, elektrische problemen en verlies van stuurbekrachtiging. Aangezien de Fiat e-Ulysse nog een nieuwe auto op de markt is, kunnen meer problemen worden ontdekt naarmate de auto meer kilometers maakt. Hij presteert echter goed en biedt veel comfort.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat e-Ulysse?

Batterijproblemen

De batterij van de Fiat e-Ulysse elektrische auto verzamelt energie en slaat de elektriciteit op die de elektrische motor, die de wielen aandrijft, aandrijft. Bovendien zorgt de accu ervoor dat de Fiat e-Ulysse duurzaam is. Verschillende gebruikers hebben echter geklaagd over accuproblemen met de Fiat e-Ulysse minivan.

Enkele van de veel voorkomende accuproblemen zijn het leeglopen van de accu wanneer de auto wordt uitgezet, het snel leeglopen van de accu en het sneller leeglopen van de accu. Aangezien sommige functies op de Fiat e-Ulysee ingeschakeld blijven, zelfs wanneer de auto is uitgeschakeld, zorgt dit ervoor dat de accu leegloopt.

Iets anders waardoor de accu sneller leegloopt zijn warme en koude temperaturen. Hierdoor wordt de actieradius kleiner. En omdat de Fiat e-Ulysse veel functies aan boord heeft, is de accu sneller leeg dan bij de gemiddelde volledig elektrische auto.

Oplaadproblemen

Een ander probleem waar u mee te maken krijgt als u de Fiat e-Ulysse aanschaft, zijn oplaadproblemen. Net als de Fiat 500e kan de Fiat e-Ulysse niet thuis worden opgeladen met de Clipper-Creek LCS-25 EVSE-lader. Dit betekent dat gebruikers beperkt zijn tot bepaalde typen laders.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

Ondanks de laadproblemen biedt Fiat twee verschillende poorten om snel laden mogelijk te maken. De Type2 laadpoort met een laadvermogen van 7,4 kW AC heeft 7 uur en 15 minuten nodig om de accu op te laden. De CCS-snellaadpoort met een laadvermogen van 101 kW DC duurt daarentegen ongeveer 26 minuten.

Elektrische problemen

Dit is een van de meest voorkomende problemen met EV’s. Het is dus geen verrassing dat ook de Fiat e-Ulysse met dit probleem kampt. Veel gebruikers hebben problemen met de elektronica in de auto gemeld. De belangrijkste oorzaak van problemen met de elektronica in de auto is een slechte accu en slechte accukabels.

Als uw Fiat e-Ulysse problemen heeft met bijvoorbeeld het scherm, falende temperatuursensoren en problemen met de buitendeurverlichting, controleer dan de kabels en zorg ervoor dat ze goed zijn aangesloten.

Stuurproblemen

Hoewel de Fiat e-Ulysse nog niet lang op de markt is, hebben sommige gebruikers al geklaagd over het verlies van de stuurbekrachtiging tijdens het rijden. Dit gebeurt meestal wanneer met de auto op een ruwe ondergrond of in gebieden met kuilen wordt gereden. Slechts enkele gebruikers hebben echter over dit probleem geklaagd.

Dit probleem komt ook vaak voor bij oude Fiat Ulysse-modellen. Het probleem treedt meestal op wanneer de auto meer dan 70.000 mijl bereikt. Als u een dergelijk probleem heeft, moet u de monteur het probleem laten inspecteren en verhelpen.

  Veel voorkomende problemen met de Fiat 595

FAQ

Is de Fiat e-Ulysse een betrouwbare auto?

Ja, de Fiat e-Ulysse is een aanzienlijk betrouwbare auto. Zoals alle elektrische auto’s heeft ook deze auto geen motor en weinig bewegende delen. Daarom kunnen er een paar dingen misgaan, waardoor de Fiat e-Ulysse een zeer betrouwbare auto is. Ondanks deze betrouwbaarheid moet de eigenaar de auto goed verzorgen om hem langer mee te laten gaan.

Hoe lang gaat de Fiat e-Ulysse mee?

Met de juiste verzorging en onderhoud gaat de Fiat -Ulysse meer dan 12 jaar mee. Sommige mensen zullen trouwens beweren dat deze auto meer dan 20 jaar meegaat. Om de levensduur van uw Fiat e-Ulysse te verlengen, moet u de accu vervangen nadat u meer dan 100.000 kilometer hebt afgelegd. Zo blijft uw auto ook bij het ouder worden optimaal presteren.

Is het onderhoud van de Fiat e-Ulysse duur?

Nee, het onderhoud van de Fiat e-Ulysse is veel goedkoper dan dat van zijn ICE-tegenhangers. Dat komt omdat hij geen motor heeft met veel bewegende delen. In plaats daarvan is hij uitgerust met een elektrische motor die de wielen aandrijft. Daardoor is het onderhoud en de reparatie van deze volledig elektrische minibus zeer goedkoop.

Het onderhoud kan echter kostbaar zijn als een belangrijk onderdeel het begeeft, zoals het accupakket of de elektromotor. Hoewel de Fiat e-Ulysse in sommige onderdelen olie nodig heeft, is een regelmatige olieverversing niet nodig.

Houdt de Fiat e-Ulysse zijn waarde?

Nee, de Fiat e-Ulysse houdt zijn waarde niet goed vast. Hoewel de Fiat e-Ulysse betrouwbaarder lijkt te zijn dan de Fiat Ulysse, houdt deze laatste zijn waarde beter vast. Net als de meeste elektrische auto’s wordt verwacht dat de Fiat e-Ulysse minstens 50% van zijn waarde zal verliezen in de eerste 3 jaar van eigendom.

  Is de Fiat 500L een goede auto?

Daarom zal de Fiat e-Ulysse over 3 jaar een doorverkoopwaarde hebben van ongeveer 20.400 dollar. De prijs voor een Fiat e-Ulysse uit 2022 ligt rond de 40.700 dollar.

Wat is de hoge kilometerstand voor de Fiat e-Ulysse?

In tegenstelling tot ICE-auto’s kunnen elektrische auto’s heel lang meegaan als ze goed onderhouden worden. Dat komt omdat ze niet veel bewegende delen hebben. Daarom kunnen er maar weinig dingen fout gaan. Daardoor kunnen auto’s zoals de Fiat e-Ulysse bij goed onderhoud meer dan 12 jaar meegaan. Het enige dat u misschien moet vervangen is het accupakket van de auto.

Conclusie

De Fiat e-Ulysse behoort tot de beste volledig elektrische minivans op de markt. De auto is betaalbaar, goed gebouwd, stijlvol, betrouwbaar en zeer comfortabel. Het is een goede gezinsauto. Echter, deze auto komt ook met een aantal problemen die geïnteresseerde kopers moeten weten.

Zoals hierboven vermeld, heeft de Fiat e-Ulysse accuproblemen, elektrische problemen, verlies van stuurvermogen en oplaadproblemen. De meeste van deze problemen zijn echter gemakkelijk te verhelpen en zijn heel gebruikelijk bij elektrische auto’s. Over het geheel genomen is de Fiat e-Ulysse een uitstekende auto met bovengemiddelde prestaties en veel comfort.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts