Veel voorkomende problemen met de Fiat Qubo

Fiat Qubo

De Fiat Qubo is een stevige minibus met een uitzonderlijke cabine en laadruimte. Hij is ook zuinig en zeer praktisch. Maar zoals de meeste van zijn broers en zussen heeft ook de Fiat Qubo te maken met verschillende problemen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Fiat Qubo?

Veel voorkomende problemen met de Fiat Qubo zijn onder andere verminderde remwerking, airbag problemen, DPF storing, startproblemen en ruitenwisser problemen aan de voorzijde. Sommige problemen zijn het gevolg van fabrieksfouten, terwijl andere het gevolg zijn van langdurig gebruik van de auto.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Qubo?

Verminderde remwerking

Dit is een veel voorkomend probleem bij Fiat-modellen. De fabrikant heeft dit probleem ontdekt en een aantal Fiat Qubo-modellen teruggeroepen. Een connector op de remservopijp kan defect raken en leiden tot een verlies van vacuümondersteuning waardoor de bestuurder extra inspanning moet leveren bij het remmen, als gevolg van verminderde remefficiëntie.

Fiat Qubo-modellen die tussen 01/06/201 en 31/09/2014 zijn gemaakt, zijn het meest getroffen. Fiat heeft deze modellen teruggeroepen en het probleem is opgelost.

Onbedoelde activering van de airbag

Bij de deactivering van de passagiersairbag via het dashboardmenu kan de passagiersairbag na het snel ronddraaien van de contactsleutel opnieuw worden geactiveerd. Bovendien zou het waarschuwingslampje voor het deactiveren van de passagiersairbag ook zijn uitgegaan, maar de bestuurder zou dit niet weten.

Bij een botsing of in bepaalde omstandigheden kan een onbedoelde activering van de airbag dus leiden tot een ongeval. Dit probleem trof doorgaans Fiat Qubo-modellen die tussen 01/07/2014 en 31/07/2014 zijn gemaakt. Het goede nieuws is dat Fiat de getroffen modellen heeft teruggeroepen en het probleem heeft verholpen.

  Is de Fiat 124 Spider een goede auto?

Airbag ontplooiing mislukt

Naast de onbedoelde airbagontplooiing hebben Fiat Qubo-gebruikers ook gemeld dat de airbag niet werkt. Dit wordt veroorzaakt doordat de samenstelling van de chemicaliën voor de ontsteking van de airbag niet klopt. Hierdoor kan bij een ongeval de airbag niet in werking treden.

De meeste getroffen Fiat Qubo-modellen zijn gemaakt tussen september 2016 en november 2016. Niettemin heeft Fiat alle getroffen modellen teruggeroepen en is het probleem verholpen. Koop je dus een tweedehands Fiat Qubo, controleer dan of de eigenaar dit probleem heeft laten verhelpen.

Startproblemen

Een ander probleem dat verschillende gebruikers van de Fiat Qubo hebben gemeld, is dat het langer duurt voordat hun auto start. Hoewel er tot nu toe geen specifiek onderdeel met dit probleem in verband werd gebracht, zijn er verschillende belangrijke verdachten. Startproblemen worden meestal veroorzaakt door slechte bougies, een lege of stervende accu, gecorrodeerde aansluitkabels, een defecte starter of een slechte dynamo.

U kunt dit probleem oplossen door de monteur de auto te laten inspecteren en het defecte onderdeel te vervangen of te repareren.

DPF-storing

Het roetfilter op uw Fiat Qubo is bedoeld om de vervuilende deeltjes die uw motor in de atmosfeer uitstoot tegen te houden. Bovendien is het voorzien van een zelfreinigend systeem dat de klok rond werkt om te voorkomen dat het DPF verstopt raakt. Als de DPF toch verstopt raakt, kan deze als laatste oplossing worden ontstopt of vervangen.

De DPF van uw Fiat Qubo raakt normaal gesproken verstopt door korte ritten of te vlot rijden. Het verbeteren van uw rijgedrag kan dus voorkomen dat de DPF verstopt raakt en soepel werkt. Enkele tekenen van een verstopt roetfilter zijn verlies van motorvermogen, het DPF-lampje dat gaat branden en een hoog brandstofverbruik.

  Is de Fiat Pulse een goede auto?

Probleem met de ruitenwisser vooraan

De ruitenwissers van uw Fiat Qubo helpen de voorruit van de auto schoon te houden door water, sneeuw, vloeistoffen en ander vuil weg te vegen. Na enige tijd van gebruik kunnen deze ruitenwissers echter defect raken en hun doel niet meer dienen. Als u dus merkt dat de ruitenwissers aan de voorkant van uw Fiat Qubo defect zijn, laat ze dan zo snel mogelijk repareren!

Enkele tekenen van slechte ruitenwissers aan de voorzijde van de Qubo zijn een schel geluid en een lage snelheid. Het schelle geluid is normaal gesproken een gevolg van slijtage van het rubberen blad van de bezem. Dit moet worden vervangen om het probleem af te wenden. Maar als de wisser traag is, kan de motor de oorzaak zijn.

FAQ

### Is de Fiat Qubo betrouwbaar?
Dat hangt af van het model Fiat Qubo. De eerste Fiat Qubo modeljaren zijn betrouwbaarder dan de latere Fiat Qubo modeljaren. De minst betrouwbare Fiat Qubo modellen zijn die met de Multijet motoren. Dus, als je een meer betrouwbare Fiat Qubo wilt, overweeg dan de modellen gemaakt tussen 2008 en 2012. De modeljaren 2014 en 2016 melden meer problemen dan de eerste.

Is het duur om de Fiat Qubo te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Fiat Qubo is vrij goedkoop. Dit komt omdat hij niet veel problemen registreert zoals de meeste Fiat 500 modellen. Gemiddeld moet de gebruiker tussen 500 en 600 dollar neerleggen voor het onderhoud van deze goedkope MPV.

  Is de Fiat 500e een goede auto?

Waarom is de Fiat Qubo uit productie genomen?

De Fiat Qubo werd gemaakt tussen 2008 en 2019. Door de lage verkoopcijfers moest Fiat echter stoppen met de Fiat Qubo. Toch zijn er nog kwaliteitsvolle tweedehands Fiat Qubo modellen op de markt. Dus als u een tweedehands Fiat Qubo wilt, kunt u die nog steeds krijgen, maar het is belangrijk om te weten dat het vinden van onderdelen ook een uitdaging kan zijn als de auto pech heeft.

Hoe lang gaat de Fiat Qubo mee?

De Fiat Qubo is gemaakt om lang mee te gaan. Mits goed onderhouden en bestuurd, kan deze auto meer dan 200.000 km meegaan. Daarvoor moet de gebruiker zich wel houden aan de geplande onderhoudsservice van Fiat. Daarom zou de Fiat Qubo gemiddeld minstens 12 jaar moeten meegaan.

Na hoeveel kilometer krijgt de Fiat Qubo problemen?

De Fiat Qubo is een vrij betrouwbare auto. Toch beginnen de problemen al bij 30.000 mijl. Enkele van de eerste onderdelen die het probleem ontwikkelen zijn bougies en bobines. Ook vertraging bij het verversen van de olie kan leiden tot vieze of witte dampen uit de uitlaat.

Samenvatting

Nu u enkele van de veel voorkomende problemen met de Fiat Qubo kent, kunt u zich er van tevoren op voorbereiden. Dit zal helpen om de levensduur van de auto te verlengen door ze aan te pakken nog voordat ze zich voordoen. Afgezien van deze problemen is de Fiat Qubo een leuke gezinsauto met veel fantastische functies. Hij is ook betaalbaar en goedkoop in onderhoud.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts