Veel voorkomende problemen met de Kia Telluride

Kia Telluride

Het kopen van een nieuwe auto kan een ontmoedigende taak zijn, omdat er veel zaken in overweging moeten worden genomen. Sommige auto’s, zoals de Kia Telluride, onderscheiden zich echter van de concurrentie door de uitzonderlijke eigenschappen. Maar zoals alle auto’s, heeft ook de Telluride een aantal problemen waar eigenaren klaar voor moeten zijn.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Telluride? Veel voorkomende problemen met de Kia Telluride zijn het leeglopen van het LCD-scherm, koplampproblemen, elektrische problemen, transmissieproblemen, problemen met de voorruit, overmatige trillingen, windgeruis en geluidsproblemen, en het piepen van de motor bij koude start.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Kia Telluride?

Koplamp problemen

Veel gebruikers van de Kia Telluride hebben geklaagd over het niet branden van het grootlicht. Dit probleem deed zich voor bij de 2020 Kia Telluride modellen. De problemen met de koplampen waren echter gevarieerd: sommige gebruikers klaagden dat hun koplampen te fel waren, terwijl anderen verklaarden dat hun koplampen met tussenpozen werkten.

De meeste klachten gingen echter over minimale perifere verlichting van de koplampen en lampen die zo zwak zijn. Hierdoor konden bestuurders moeilijk de zijkant van de weg zien in bochten of op slecht verlichte wegen. Een defect koplampsysteem kan ook afbreuk doen aan de werking van de Advance Driver Assistance Systems van de Telluride, zoals de lane departure warning.

Helaas heeft Kia nog geen terugroepactie gedaan, wat betekent dat u de koplampen zelf zult moeten repareren. Om dit probleem te verhelpen, kunt u de monteur de koplampen en het grootlicht laten controleren.

LCD-scherm wordt leeg

Dit is een ander veelvoorkomend probleem waar veel Kia Telluride-gebruikers last van hebben. Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat het LCD-scherm leeg is. Zaken als informatie over de status van de auto, zoals benzinepeil, snelheid en andere standaardindicatoren zijn niet te zien op het donkere scherm.

  Is Kia Seltos een goede auto?

In tegenstelling tot de vorige kwestie heeft Kia deze fout geaccepteerd en verklaard dat bij een leeg LCD-scherm informatie kan ontbreken, zoals de versnellingsindicator, de digitale snelheidsmeter en de kilometerteller, waardoor het gevaar van een botsing kan toenemen. Kia heeft alle getroffen auto’s op 28 juli 2021 teruggeroepen.

Probleem met de voorruit

Een ander veelvoorkomend probleem met de Kia Telluride is een kwetsbare voorruit. Veel Kia Telluride-gebruikers klaagden dat de voorruit gemakkelijk beschadigd raakte en dat de scheuren veel groter waren nadat een klein voorwerp de voorruit raakte. Kia heeft de getroffen auto’s echter nog niet teruggeroepen, maar het vervangen van de voorruit lost het probleem op.

Overmatige trillingen

Sommige gebruikers van de Kia Telluride meldden dat ze overmatige trillingen ervoeren terwijl ze met hun auto van 55 tot 70 km/u reden. Bovendien worden de trillingen meestal gevoeld in het stuur, het gaspedaal en de stoel van de aandrijflijn vanaf snelheden tussen 60 en 80 mph. Bovendien is bij dezelfde snelheid een zoemend geluid uit het interieur te horen.

Probleem met de transmissie

Het is normaal dat de transmissie slipt tussen de versnellingen wanneer de auto meer dan 150.000 mijl rijdt. NHTSA-klachten suggereren echter dat de transmissie van de Kia Telluride uit zichzelf uit de versnelling en in de vrijloop schiet.

Een ander transmissieprobleem dat door sommige gebruikers werd gemeld, is dat de transmissie de neiging heeft te veel na te denken en het inschakelen van bepaalde versnellingen te vertragen, waardoor de motor onnodig toeren maakt en onredelijk terugschakelt. Kia heeft echter nog geen terugroepactie ondernomen.

Piepende motor bij koude start

Kia is vrij van de meeste motorproblemen. Toch hebben sommige gebruikers melding gemaakt van een hoog piepend geluid tijdens de koude start. Het piepende geluid lijkt van binnenuit de motor te komen en het is geen poelie of slippende riem. Aangezien Kia geen terugroepactie heeft aangekondigd, moet u het probleem door uw monteur laten verhelpen.

  Hyundai i10 vs Kia Picanto - Wat is beter?

Windgeruis en geluidsproblemen

Windgeruis is een klein probleem, maar toch belangrijk om op te merken. Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat het windgeruis toeneemt naarmate de snelheid toeneemt. De meesten zeggen dat het interieur van de auto klinkt alsof er veel lucht in zit. Dit probleem vormt echter geen risico, maar is slechts een kleine afleiding.

Elektrische problemen

Een van de veel voorkomende elektrische problemen in de Kia Telluride 2022 is het probleem met het instrumentenpaneel. Toch heeft de Telluride ook andere elektrische problemen, zoals zijruiten, deursloten en een dodehoekwaarschuwingssysteem. Sommige gebruikers klaagden bijvoorbeeld dat de dode hoek botsing waarschuwing stopt met werken in de regen.

FAQ

Is de Kia Telluride betrouwbaar?

Ja, de Kia Telluride is zeer betrouwbaar. Volgens vele betrouwbaarheidsinstanties zijn slechts enkele middelgrote SUV’s van Toyota, Lexus en Honda betrouwbaarder. J.D. Power gaf de Kia Telluride bijvoorbeeld een betrouwbaarheidsscore van 85 op 100, wat geweldig is. Bovendien zijn de reserveonderdelen van de Kia Telluride veel goedkoper dan die van de meeste concurrenten.

Is het duur om de Kia Telluride te onderhouden?

Men schat dat de Kia Telluride de eerste 10 jaar ongeveer 8.069 dollar zal kosten aan onderhoud en reparatie. Dit is lager dan het industriegemiddelde van ongeveer $1.064. Daarom is het onderhoud van de Kia Telluride veel goedkoper dan dat van de meeste van zijn rivalen.

Hoe lang gaat de Kia Telluride mee?

De Kia Telluride is pas 4 jaar op de markt. Daarom is het een uitdaging om te weten hoe lang de auto meegaat. Echter, als we afgaan op andere Kia SUV’s, zou deze auto meer dan 15 jaar mee moeten gaan als hij goed wordt onderhouden. Bovendien is hij uitgerust met de betrouwbare Lambda II-motor, waarvan bekend is dat hij meer dan 250.000 mijl meegaat.

  Kia Seltos Betrouwbaarheid

Wat is het meest voorkomende probleem met de Kia Telluride?

Het meest voorkomende probleem met de Kia Telluride is het probleem met het grootlicht. Hoewel dit probleem niet heel ernstig is, is het wel erg frustrerend voor zo’n top-SUV. Kia moet dit probleem nog oplossen. Het probleem veroorzaakt een slechte verlichting van de koplampen op de weg in het donker. Daardoor kan het leiden tot een ongeval.

Waarom is de Kia Telluride zo populair?

De Kia Telluride is zo populair vanwege de fascinerende kenmerken die hij de gebruikers biedt. Enkele van de fascinerende kenmerken die hem zo populair maken, zijn het uitstekende design, de ruime cabine, het comfortabele interieur, de geavanceerde technologie en de uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Afgezien van deze uitstekende eigenschappen, wordt hij verkocht tegen een betaalbare prijs.

Conclusie

De Kia Telluride mag dan een nieuwe SUV op de markt zijn, hij heeft al vele harten veroverd. Echter, voordat u investeert in de Kia Telluride, zorg ervoor dat u enkele van de problemen kent die u onderweg kunt tegenkomen. Nu u weet welke problemen u onderweg kunt tegenkomen, is het van vitaal belang om uw auto goed te onderhouden en te repareren voor een lange levensduur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts