Veel voorkomende problemen met de Mercedes ML 270

Mercedes ML 270

De Mercedes ML 270 CDI is een middelgrote luxe familie SUV gemaakt om te concurreren met de BMW X5 en de Audi Q7. Deze luxe, AWD wagen wordt meestal gekocht door mensen die nut willen combineren met het hoogste niveau van luxe. Mercedes is een merk dat bekend staat om het maken van enkele van de meest illustere SUV’s in het spel, en de ML-Klasse staat daar precies om bekend.

Als het gaat om betrouwbaarheid, kunnen deze grote familie luxe SUV’s problematisch zijn als ze niet te allen tijde in optimale conditie worden gehouden. Ze zijn simpelweg veel te complex van aard, wat betekent dat er veel dingen mis kunnen gaan. De ML 270 CDI was in productie tussen 1997 en 2005, en in die tijd zijn er veel problemen met de auto gemeld.

Om te beginnen lijkt de auto soms verschillende motorproblemen te hebben waarbij de auto weigert te starten of afslaat. De EGR-klep is een bekende klacht bij de ML, en dat geldt ook voor de transmissie. Het veersysteem staat erom bekend dat het ook kan falen, evenals de elektronica van de auto en diverse comfortsystemen.

Al met al is de 1e generatie ML degene die de middelgrote luxe SUV bekendheid gaf, maar de ML-Klasse werd in 2015 vervangen door de GLE-Klasse. De W163 ML is nu te krijgen voor een echt gereduceerde prijs, wat betekent dat dit het moment is om er een goedkoop te krijgen.

Mercedes ML 270 – Motorproblemen

De ML 270 CDI wordt geleverd met een 2.7L inline 5-cilinder dieselmotor die 163pk en 272lb-ft koppel biedt. Deze motor is niet bepaald de best presterende motor van alle ML-modellen, aangezien het een instapmodel is en het minst krachtige diesel-ML-model aller tijden. Sommige eigenaren hebben gemeld dat de auto lekt na een tijdje onbereden te zijn geweest, wat zeker diverse veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Het brandstofverbruik van de 2.7L dieselmotor is ook niet het allerbeste om mee te beginnen, maar sommige eigenaren hebben gemeld dat de auto minder efficiënt is dan hij zou moeten zijn. De olie kan zijn weg uit de motor vinden, wat kan uitmonden in brand. Tenslotte is het bekend dat de motor het soms helemaal begeeft, maar dat is meestal bij auto’s met veel kilometers die niet zo goed zijn onderhouden.

Mercedes ML 270 – EGR klep problemen

De EGR (uitlaatgasrecirculatie) klep is ontworpen om de hoeveelheid stromende uitlaatgassen te regelen, wat uiteindelijk het vermogen en de uitstoot van de auto beïnvloedt. De meest voorkomende symptomen van een defecte EGR-klep zijn een ruw stationair toerental, slechte prestaties, verhoogd brandstofverbruik, brandstofgeuren en het motormanagementlampje dat constant blijft branden.

Het beste wat u kunt doen is proberen de EGR-klep te repareren (schoonmaken) of deze volledig te vervangen. Van veel Mercedes modellen is bekend dat ze last hebben van een defecte EGR, en de ML 270 is zeker niet anders.

Mercedes ML 270 – Transmissie problemen

De automatische versnellingsbak in de ML 270 heeft soms last van diverse problemen, zoals het niet willen schakelen van de 3e naar de 4e versnelling of zelfs het in limp mode gaan waardoor de auto vrijwel onbestuurbaar wordt. Sommigen zeggen dat dit te wijten is aan lage transmissievloeistof niveaus, maar sommige eigenaren meldden deze problemen zelfs met de vloeistof goed wordt bijgevuld te allen tijde.

  Kunt u Mercedes rijden zonder hulpaccu?

Het lijkt erop dat deze problemen meestal te wijten zijn aan defecte transmissiesnelheidssensoren en de transmissie kan gewoon niet zo goed werken als zou moeten als deze defect zijn. Anderen hebben problemen gemeld waarbij de transmissievloeistof de behuizing verlaat en schade veroorzaakt aan nabijgelegen onderdelen.

Mercedes ML 270 – problemen met de ophanging

De ophanging van de Mercedes ML-klasse is ontworpen om de extra massa en stress van een zware auto aan te kunnen. De ML 270 is echter een relatief oude auto en het is bekend dat veel onderdelen van de ophanging het begeven door ouderdom of gebrekkig onderhoud.

Eigenaren hebben gemeld dat de auto doorzakt aan de achterzijde en het lijkt erop dat de achterschokdempers het relatief vaak begeven. Sommigen hebben ook problemen gemeld met de bussen die na verloop van tijd kunnen breken. De torsiestang is ook bekend, vooral bij auto’s met veel kilometers op de klok.

Mercedes ML 270 – Elektrische problemen

De Mercedes ML 270 is een relatief oude auto, wat betekent dat veel van de elektronische systemen van de auto gevoelig zijn voor defecten. De accu en de dynamo kunnen problemen veroorzaken, evenals de buitenverlichting van de auto. Sommigen zeggen dat water de neiging heeft om zijn weg te vinden naar delicate elektrische behuizingen, wat veel problemen kan veroorzaken met de elektronica van de auto.
Veel knoppen en schakelaars in het interieur kunnen door herhaaldelijke belasting afbreken en ook de centrale vergrendeling van de auto kan het begeven. Veel oudere Mercedes-modellen ondervinden problemen met elektrische ramen, wat ook een bekende klacht is bij de ML 270.

  Wat is de soepelst rijdende Mercedes SUV?

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes ML 270 CDI kopen?

Er zijn een paar redenen waarom het kopen van een ML 270 CDI een goed idee is, maar er zijn ook een paar redenen waarom niet. Het goede nieuws is dat de ML 270 nu echt een betaalbare auto is, omdat hij bijna volledig is afgeschreven. Bovendien is de ML 270 een comfortabele auto met alle noodzakelijke voorzieningen om u op lange termijn te vermaken.

Aan de andere kant is de ML 270 oud en ontbreekt het echt aan functies die de meesten van ons gewend zijn.

Hoe comfortabel is de Mercedes ML 270?

De Mercedes ML 270 is nog steeds een zeer comfortabele auto, omdat hij een behoorlijk veersysteem heeft en meestal wordt geleverd met dikke banden rondom. Het interieur van de ML270 is stil en zeer goed ingericht, waardoor het aangenaam vertoeven is.

Is de Mercedes ML 270 een goede gezinsauto?

De Mercedes ML-klasse is ontworpen voor gezinsgebruik, maar de ML 270 CDI is simpelweg te oud om goed genoemd te worden. Zeker, hij doet alle essentiële dingen heel goed, maar hij is niet zo veilig of vermakelijk voor u of uw kinderen in vergelijking met elk ander ML-model ooit gemaakt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts