Veel voorkomende problemen met de Peugeot Traveller

Peugeot Traveller

De Peugeot Traveller is een middelgrote bestelwagen van Peugeot die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2016 en nog steeds in productie is. De Traveller deelt zijn onderstel met de Citroen Spacetourer, de Toyota ProAce Verso en de Opel Vivaro. In dit artikel gaan we de meest voorkomende problemen met de Peugeot Traveller noemen en vertellen we je waar je op moet letten als je er een tweedehands koopt.

Een van de gevaarlijkste problemen met de Peugeot Traveller heeft te maken met de remmen, die het kunnen begeven en u zo een ongeluk kunnen bezorgen. Andere problemen zijn dat de auto traag is of helemaal niet wil starten. Problemen met de verwarming komen bij heel wat Peugeot-modellen voor, zo ook bij de Peugeot Traveller.

Ten slotte moeten we het ook hebben over elektrische problemen, die talrijk en potentieel zeer gevaarlijk zijn. De Peugeot Traveller werd meer dan 40 keer teruggeroepen, wat niet gebruikelijk is voor een enkel model. Alle auto’s worden teruggeroepen, maar de Traveller lijkt sinds zijn verschijning elk jaar een paar keer te worden teruggeroepen.

Hoe dan ook, de meeste feedback van klanten wijst erop dat de Traveller redelijk betrouwbaar is als hij in goede staat wordt gehouden. Hij is ook niet zo duur in onderhoud, zoals meestal het geval is bij de meeste moderne Peugeot-modellen.

Problemen met de remmen

Wat terugroepacties betreft, zijn er maar weinig zo gevaarlijk als die in verband met defecte remmen. Er wordt gezegd dat het remsysteem van de Traveller kan falen, waardoor het remvermogen volledig wegvalt en de kans op een ongeval toeneemt. De laatste rem-gerelateerde recall vond plaats in de zomer van 2022, maar de Traveller in het algemeen heeft nogal wat rem-gerelateerde recalls gehad.

  Alles over 2023 Peugeot e-Rifter

Als zodanig is het altijd een goed idee om goed op de remmen te letten als u in de markt bent voor een gebruikte Peugeot Traveller. Een algemene inspectie vóór de aankoop is gunstig voor alle aankopen van tweedehands auto’s, vooral voor auto’s die al 40 keer zijn teruggeroepen.

Niet willen beginnen met problemen

De Peugeot Traveller staat bekend om problemen met niet willen starten, wat kan leiden tot relatief dure reparaties omdat er nogal wat problemen zijn die dit kunnen veroorzaken. Het diagnosticeren van de juiste oorzaak kan vermoeiend zijn en daarom kan de diagnose het beste via een dealer gesteld worden. Om te beginnen kunnen de accu en de bijbehorende systemen het begeven en de eenvoudigste manier om dat vast te stellen is als de auto helemaal geen elektrische energie heeft.

Andere problemen hebben te maken met een defecte sleutelhanger, probeer in dat geval de auto handmatig te starten. De startmotor is ook een mogelijke oorzaak en daarom is het ook een goed idee om die te inspecteren. Andere mogelijke boosdoeners zijn verstopte brandstoffilters, een defecte dynamo, een defecte brandstofpomp, een doorgebrande zekering, problemen met de kabelbomen of schade door knaagdieren.

Problemen met de verwarming

Nu is het tijd om dieper in te gaan op problemen met de verwarming, die ook verschillende oorzaken kunnen hebben. De meest voorkomende oorzaak is een gebrek aan koelvloeistof of een verstopte kachelkern. Om dit op te lossen, moet u tijdig de koelvloeistof bijvullen en opnieuw doorspoelen, omdat die nodig is om de kachel te verwarmen en te koelen. Een verstopte kachelkern kan worden gereinigd of moet worden vervangen als hij te zeer gecorrodeerd of beschadigd is.

  Alles over 2023 Peugeot e-308

De waterpomp en de thermostaat kunnen ook defect raken door verstopping en algemene slijtage, dus het is een goed idee om deze ook te controleren. Over het algemeen zijn verwarmingssystemen een probleem bij veel Peugeot-modellen en voor de Traveller geldt vrijwel hetzelfde.

Elektrische problemen

Elektrische problemen en Franse auto’s zijn een match made in heaven, maar sommige elektrische problemen op de Traveller zijn echt gevaarlijk. Ten eerste kan sommige bedrading in de achterruit oververhit raken of kortsluiting veroorzaken, wat tot brand kan leiden. Dit was ooit een reden waarom sommige werden teruggeroepen. Het ESP is gevoelig voor problemen, en, geen verrassing, het kan ook leiden tot brand.

Andere elektrische problemen zijn problemen met het infotainmentsysteem, problemen met de airco en problemen met de elektrische sloten. Gelukkig zijn deze niet al te duur of moeilijk te repareren, maar ze kunnen zich wel steeds herhalen.

FAQ

Is de Peugeot Traveller veilig?

De Peugeot Traveller heeft 5 sterren, wat betekent dat veiligheid geen probleem is bij de Traveller. Met 91% heeft hij de beste resultaten in zijn klasse op het gebied van bescherming van kinderen, terwijl de bescherming van volwassen inzittenden vrijwel hetzelfde is. De veiligheid van voetgangers is niet zo goed met een score van 64%, wat niet in de buurt komt van de top van de categorie.

  Alles over 2023 Peugeot e-208

Hij wordt ook geleverd met alle nodige actieve veiligheidssystemen zoals dodehoekassistentie, adaptieve cruise control, dodehoekassistentie, automatisch remmen en al het andere dat u van een auto uit de 21e eeuw mag verwachten.

Is de Peugeot Traveller een MPV of een bestelwagen?

Afhankelijk van waar u kijkt, zult u merken dat sommigen de Traveller als een bestelwagen beschouwen en anderen als een MPV. In feite zijn er wereldwijd twee Traveller-modellen, de normale/kleine en de Traveller XL, die een bestelwagen is. In werkelijkheid is de Traveller een bestelwagen omdat hij geen MPV-designtaal heeft.

Een MPV of multi-purpose vehicle is meer gericht op gezinsgebruik, terwijl een bestelwagen meer gericht is op de zakelijke kant van de zaak. Zeker, er zijn mensen die bestelwagens gebruiken om gezinnen te vervoeren, maar lang niet in dezelfde mate. Aan de andere kant worden MPV’s vaak beschouwd als personenvervoerders, wat vaak het gebruiksscenario van de Traveller is.

Is de Peugeot Traveller er ook in elektrische uitvoering?

Ja, de Peugeot Traveller is inderdaad één van de weinige volledig elektrische bestelwagens. De andere zijn de eerder genoemde auto’s die hetzelfde platform delen als de Traveller. Het punt is dat Stellantis, een bedrijf dat eigenaar is van Opel, Peugeot en Citreon, en een contract heeft om Toyota ProAce Verso elektrische aandrijflijnen te leveren, hetzelfde platform gebruikt waarop al deze auto’s zijn gebouwd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts