Veel voorkomende problemen met Ford F-150 Lightning

Ford F-150 Lightning problemen

De Ford F150 Lightning is de allereerste elektrische pick-up truck van Ford en Ford is ongeveer een maand of twee geleden begonnen met het verschepen van de allereerste modellen. Ford is erin geslaagd om een heleboel dingen in de F150 Lightning te stoppen die de truck speciaal maken in vergelijking met de meeste andere elektrische pick-up trucks op de markt.

Wat de betrouwbaarheid betreft, is het moeilijk in te schatten hoe betrouwbaar de F150 Lightning is omdat hij nog maar net uit is. Hoe dan ook, er waren al heel wat terugroepacties voor de F150 die inderdaad de moeite waard zijn om over te praten. Al bij al zijn EV’s meestal betrouwbaarder dan ICE-auto’s omdat ze niet zo complex zijn. Het lijkt erop dat de F150 Lightning zich tot nu toe goed houdt.

Het eerste probleem met de F150 Lightning is de beschikbaarheid, want Ford had nooit verwacht dat de F150 Lightning zo populair zou zijn als hij nu is. Het tweede probleem is dat Ford de verlengde batterij-optie niet aanbiedt voor het Lightning Pro-model, omdat die optie alleen beschikbaar is voor degenen die vlootvoertuigen kopen.

Een ander probleem met de F150 is de krankzinnige opwaardering die dealers vragen voor F150 Lightning-modellen. Het is ook vermeldenswaard dat de meeste van de functies die echt bepalen de hele aantrekkingskracht van de F150 Lightning zijn optioneel en duur.

Ford F150 Lightning – Vraag

Toen Ford voor het eerst de F150 Lightning showde, verwachtten ze dat de auto zou worden geaccepteerd, maar ze dachten ook dat een elektrische F150 de meer loyale en oudere klantengroepen niet gaat imponeren. Vooral degenen die gewend zijn om diesel F150-modellen te bezitten en degenen die ze als werkpaarden gebruiken. Dit alles betekende dat Ford probeerde zich voor te stellen hoeveel mensen de F150 Lightning zouden willen kopen en te beslissen hoeveel exemplaren ze elk jaar zouden gaan maken.

  Veelvoorkomende problemen met de Ford Fiesta Ecoboost

Ford had het bij het verkeerde eind, want de F150 Lightning overtrof ieders verwachtingen en Ford kreeg veel meer reserveringen voor de truck, zoveel dat ze voorlopig niet zoveel F150 Lightning-modellen zullen kunnen produceren. Ford heeft gezegd dat ze 850 miljoen dollar investeren om de productie van de F150 Lightning op te voeren, wat hopelijk genoeg zal zijn voor ongeveer 80.000 eenheden per jaar in plaats van 40.000.

Ford F150 Lightning – Uitgebreid accupakket

Volgens een persbericht van Ford kost de F150 Lightning line-up uit vier verschillende uitrustingsniveaus. Het instapniveau PRO F150, de XLT, de LARIAT, en de range-topping PLATINUM. Volgens de eerste berichten zijn de meeste mensen geïnteresseerd in het kopen van het instapmodel PRO, omdat het de meeste functies biedt die een gemiddelde Ford F150-eigenaar wil.

Vrijwel niemand had echter gedacht dat Ford de optie met verlengde accu alleen zou voorbehouden aan de drie hoogste uitrustingsniveaus. Dit betekent dat je geen Ford F150 Pro-model kunt kopen met het verlengde accupakket, wat ongeveer 70 mijl extra actieradius betekent. Het grootste probleem is eigenlijk dat Ford het uitgebreide accupakket wel aanbiedt voor het Pro-model, maar alleen voor degenen die ze kopen als vlootvoertuigen.

Ford F150 Lightning – Dealerverhogingen

Wanneer een gloednieuwe populaire auto op de Amerikaanse markt komt, gebeuren er twee dingen. Ten eerste pieken de eerste modellen in waarde en kunnen ze gemakkelijk worden verkocht omdat de vraag veel groter is dan het aanbod. Ten tweede zijn dealers zich hiervan bewust en wanneer zij een paar modellen krijgen, zijn zij geneigd om onnozele toeslagen te vragen om snel wat geld te verdienen door de aanvankelijke aanbodtekorten.

  Veelvoorkomende problemen met Ford Ecosport

Dit is niet zo’n groot probleem als je een klein beetje meer moet betalen dan de sticker om een van de eerste klanten te zijn, omdat je weet dat de auto zijn waarde toch wel behoudt. Echter. Er zwerven veel berichten rond op het internet dat sommige dealers een toeslag van 50% of zelfs meer rekenen op de F150 Lightning, wat weinig tot geen zin heeft. En wat nog erger is, ze doen dat nog steeds, zelfs nadat ze veroordeeld zijn door de CEO van Ford Automobiles.

Ford F150 Lightning – Optionele kenmerken

We weten allemaal hoe de auto-industrie werkt en dat optionele uitrusting is waar de meeste automakers het meeste geld verdienen. Dit is de reden waarom sommige merken zoals Porsche obscene bedragen vragen voor optionele uitrusting die standaard wordt geleverd in auto’s zoals de Toyota RAV4. Porsche heeft echter de grootste winstmarge per auto in de hele auto-industrie, deels om deze reden.

De Ford F150 die we allemaal op reclames en reclameborden zien, is er een met zo’n beetje alle opties erop. Als je een relatief kale F150 Lightning vergelijkt met de topmodellen, lijken het niet eens dezelfde modellen. Als je de echte ervaring wilt, zul je dus veel geld moeten betalen voor optionele uitrusting.

FAQ Sectie

Moet ik de Ford F150 Lightning kopen?

De Ford F150 lightning heeft de wereld verrast omdat hij functies biedt die niemand van ons echt had verwacht. Volgens de eerste berichten kreeg de F150 een veel betere ontvangst dan iedereen had gedacht omdat hij uniek en authentiek is, maar nog steeds een Ford F150 is die al een tijdje de best verkochte auto in de VS is.

  Ford Mustang Betrouwbaarheid

Als je dus van lichte vrachtwagens houdt en je wilt een EV, dan kun je de F150 Lightning kopen en twee vliegen in één klap slaan. Dit betekent dat de F150 Lightning inderdaad de moeite waard is en dat u hem zou moeten overwegen.

Waarom heeft Ford de F150 Lightning gemaakt?

Ford kwam eerst met de Ford Mustang Mach-E en de ontvangst van de Mach-E was erg goed. De reden waarom Ford besloot een elektrische pick-up te maken, is dat zij de eerste wilden zijn en omdat zij de best verkochte pick-up truck hebben.

De F150 Lightning is belangrijk omdat hij een groep mensen bereikt die in eerste instantie niet geïnteresseerd waren in het kopen van elektrische voertuigen. We moeten in gedachten houden dat Amerikaanse klanten van pickup trucks houden, dus is het heel logisch dat Ford een elektrische pickup truck maakt.

Wat is er zo speciaal aan de Ford F150 Lightning?

De Ford F150 Lightning biedt een paar echt innovatieve oplossingen die nog nooit eerder werden gezien. Om te beginnen kan de F150 Lightning een heel huishouden een paar dagen van stroom voorzien dankzij de mogelijkheid om stroom te delen. Ten tweede is de F150 Lightning de meest praktische pick-uptruck ooit, omdat hij twee enorme opbergvakken biedt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts