Veel voorkomende problemen met Ford Maverick

Ford Maverick problemen

De Ford Maverick is een nieuwkomer in de Ford vrachtwagen line-up en het lijkt erop dat de Maverick is het opzetten van een echt populair truck. De reden waarom zo veel mensen geïnteresseerd zijn in de Maverick is dat het een compacte, maar toch fatsoenlijk uitgeruste en capabele truck. Lichte vrachtwagens zijn in de loop der jaren sterk gegroeid en de markt had behoefte aan een compacte truck.

Helaas heeft de Maverick sinds zijn introductie nogal wat problemen gekend, maar dat is eigenlijk gebruikelijk voor een volledig nieuw model. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen niet vreselijk zijn en geen invloed zouden moeten hebben op de algemene bruikbaarheid van de Maverick. We kunnen zeggen dat de Maverick niet de meest betrouwbare compacte truck is die er is, maar het is niet zo slecht als sommigen denken.

De meest voorkomende Ford Maverick problemen hebben betrekking op de motor, de elektronica, het brandstofsysteem, problemen met bepaalde veiligheidsvoorzieningen, en problemen met de transmissie. Ford heeft een aantal terugroepacties uitgebracht om deze problemen te bestrijden en naarmate de tijd verstrijkt, wordt de Maverick langzaam maar zeker steeds betrouwbaarder.

Terugroepacties en initiële problemen zijn meestal slechts een tegenvaller voor een gloednieuw model. Dit is gebruikelijk in de hele auto-industrie, zelfs bij high-end auto’s, sportwagens en luxe auto’s.

Ford Maverick – Motorproblemen

We gaan beginnen met het grote probleem, de motor. De motor is het essentiële onderdeel van elke auto en als de motor niet foutloos zijn werk doet, lijdt de bruikbaarheid van de hele auto daaronder. Eigenaren hebben problemen gemeld met de katalysator, vooral als de auto op afstand werd gestart.

  Veelvoorkomende problemen met Ford Ecosport

De reden waarom dit gebeurt, is waarschijnlijk dat er een hoogspanningsleiding rechtstreeks naar de katalysator loopt, wat gevaarlijk kan zijn. Sommige eigenaars hebben hun bezorgdheid geuit over mogelijke brandgevaren, maar het lijkt erop dat dit niet is gebeurd, althans nog niet.

Ford Maverick – Elektrische problemen

Elektrische problemen lijken de meeste hoofdpijn te veroorzaken als het gaat om de Maverick. Eigenaren hebben diverse problemen gemeld met het infotainmentscherm van de auto en vooral met de telefoonconnectiviteit. Het niet kunnen opladen van de radiozender of het niet kunnen verbinden van je telefoon via Bluetooth is slechts het topje van de ijsberg.

Sommige eigenaars hebben gemeld dat verschillende geavanceerde rijhulpsystemen ook te opdringerig zijn of helemaal niet werken. Enkele eigenaren hebben geklaagd dat de lane keep assist functie volledig defect is. Apps werken niet consistent en er zijn nogal wat problemen met spraakbesturingscommando’s.

Ford Maverick – Problemen met het brandstofsysteem

De Ford Maverick lijkt te lijden onder een fabricageprobleem waarbij de leverancier erin is geslaagd de brandstoftanks te beschadigen nog voordat ze in de Maverick terechtkwamen. Om redenen die niemand bekend zijn, is de leverancier erin geslaagd gaten in de brandstoftank te boren. Het goede nieuws is dat er geen ongelukken zijn gemeld die direct verband houden met dit probleem.

Het slechte nieuws is dat Ford dat risico gewoon niet kan nemen en dat is de reden waarom ze een terugroepactie voor meer dan 5.000 Maverick-modellen hebben uitgevaardigd. Het is vrij eenvoudig te zeggen of uw Maverick deel uitmaakt van deze terugroeping, want als dat zo is, kunt u de brandstof van een kilometer afstand ruiken.

  Ford Focus Electric Betrouwbaarheid

Ford Maverick – problemen met veiligheidssystemen

Waarschijnlijk het meest opvallende probleem met het veiligheidspalet van de Ford Maverick is dat van de niet goed bevestigde gespen van de achterbank, die bij een ongeval kunnen losraken en verwondingen kunnen veroorzaken. Ford heeft ook een terugroepactie uitgevaardigd vanwege dit probleem, omdat problemen met de veiligheidsgordels tot de ergste problemen behoren die je kunt tegenkomen.

We hebben al vermeld dat verschillende geavanceerde rijhulpsystemen niet zo goed werken als de meesten van ons hadden gehoopt, maar Ford zal de meeste van deze problemen waarschijnlijk met genoeg tijd gladstrijken.

Ford Maverick – Transmissieproblemen

De transmissie in de Ford Maverick is niet per definitie slecht, omdat deze niet op grote schaal defect raakt. Echter, sommige eigenaren hebben gemeld problemen met transmissie vloeistof lekken, vreemde geuren, vertraagde verschuivingen, knarsende geluiden tijdens het schakelen, en de goede oude transmissie waarschuwingslampje.

Vloeistoflekken zijn de meest voorkomende van deze en kan invloed hebben op de transmissie nogal wat. Als zodanig, het is altijd een goed idee om uw transmissie behuizing te inspecteren om te zien of er lekken zijn. Zorg er ook voor dat u de transmissievloeistof ververst volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

FAQ Sectie

Hoeveel kost de Ford Maverick?

De 2022 Ford Maverick begint bij iets minder dan $ 20.000, wat een waanzinnig goede prijs is voor een Ford pick-up truck die eigenlijk groot genoeg is voor de meeste mensen. De Maverick Lariat is de top-of-line model dat kost rond de $ 27.000, dat is nog steeds een echt verleidelijk prijs als je bedenkt wat je krijgt voor je geld.

  Ford Ranger jaren om te vermijden - De beste en slechtste jaren

Het is begrijpelijk dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van de Maverick, want het is eigenlijk meer bruikbaar dan de meeste Ford F-Serie vrachtwagens zijn. De Maverick ziet er even groot uit als een F150 van een tiental jaren geleden, wat nog maar eens aantoont dat de vrachtwagens in de loop der jaren sterk gegroeid zijn.

Kan de Ford Maverick trekken?

De meeste mensen gaan ervan uit dat een sub-200pk Maverick niet in staat is om iets te trekken, maar ze hebben het mis. Ook al heeft de Maverick een piepkleine motor, toch kan hij ongeveer 4.000 pond trekken en dat is voor de meeste mensen voldoende. De Maverick heeft ook een maximaal laadvermogen van 1.500 pond, wat een paar honderd pond minder is dan lichte vrachtwagens.

Als u een heavy-duty truck met een serieus trekvermogen nodig hebt, zult u niet voor een Maverick gaan. Bent u echter een casual werkende man en hebt u soms de neiging om te slepen, dan is de Maverick een goede keuze.

Moet ik de Ford Maverick kopen?

De nieuwe Ford Maverick is een betaalbare, zuinige, gezellige en bruikbare truck die nergens in uitblinkt, behalve misschien in brandstofbesparing. Dit betekent dat de Maverick misschien niet de keuze van de liefhebber is, maar is een perfecte keuze voor degenen die een truck willen die niet te groot is en 80% kan doen van wat een grotere truck kan doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts