Veel voorkomende problemen met Hyundai Azera

Hyundai Azera problemen

De Hyundai Azera is een van de meest interessante auto’s in de hele Hyundai line-up. Het is een topklasse sedan die niet met een topklasse badge komt, maar dat betekent ook dat hij niet met een topklasse prijs komt. De Hyundai Azera biedt dan ook veel waar voor uw geld, want niet veel auto’s in deze prijsklasse komen ook maar in de buurt.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de Azera niet zo goed als de meeste Hyundai aanbiedingen, maar dat is te verwachten gezien het feit dat de Azera een meer gecompliceerde auto is met meer van alles. De Azera wordt ook verkocht onder de naam Grandeur en is nu alleen verkrijgbaar in China, Zuid-Korea, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

De meest voorkomende problemen met de Hyundai Azera hebben te maken met ABS-problemen, knaagdieren die aan de vreemde sojabedrading van Hyundai knagen, problemen met het infotainmentsysteem, een ontploffend panoramisch schuifdak, en diverse problemen met de bekleding en de uitrusting. Sommige van deze problemen kunnen vrij snel ernstig worden, terwijl andere meestal kleine ergernissen zijn.

Al met al is de Azera/Grandeur een heel interessante auto, omdat hij belooft te kunnen wedijveren met veel duurdere auto’s. Het is een auto die er zowel van binnen als van buiten goed uitziet, en een auto die de gemiddelde Hyundai-rijder zeker tevreden zal stellen.

Hyundai Azera – ABS problemen

De Hyundai Azera, en vele andere Hyundai modellen, lijden aan twee ernstige ABS-gerelateerde problemen waarbij afdichtingen van lage kwaliteit allerlei lekken kunnen veroorzaken en uiteindelijk kunnen leiden tot een catastrofale brand. Deze branden worden veroorzaakt door kortsluiting en vloeistofverontreiniging en corrosie. Het eerste probleem wordt veroorzaakt door vloeistof die in het ABS-systeem lekt en brand veroorzaakt.

  Hyundai Accent Betrouwbaarheid

Het tweede probleem wordt veroorzaakt door remvloeistof die uit de binnenkant van het ABS-systeem lekt. Beide kunnen catastrofaal aflopen, met een auto die in vlammen opgaat. Controleer daarom altijd deze systemen bij alle nieuwere auto’s van Hyundai, en vooral bij de Azera/Grandeur, omdat deze het meest met deze problemen te kampen hebben.

Hyundai Azera – Knaagdieren kauwen op draden van soja

Ja, u leest het goed. Hyundai gebruikte materialen gemaakt van soja om de draden van veel Hyundai modellen, waaronder de Azera, te isoleren. Het probleem hier is dat Hyundai dit materiaal gebruikte om een heleboel draden rond de auto te bedekken, wat betekent dat vele potentiële problemen hieruit kunnen voortkomen. Als knaagdieren beginnen weg te chippen aan uw auto, zou je kunnen kijken naar een paar duizend-dollar-facturen binnenkort.

Eigenaren hebben gemeld dat knaagdieren vooral genieten van het kauwen van motorkap isolatie, accu bedrading, filter assemblages voor de motor, accu vulplaatjes, en vele andere omliggende draden. Dit heeft zelfs geleid tot een grote class-action rechtszaak tegen Hyundai, vooral omdat deze draden later worden vervangen door dezelfde soja-gemaakte draden.

Hyundai Azera – Problemen met het infotainmentsysteem

De Hyundai Azera wordt geleverd met een Hyundai “geavanceerd” Blue Link infotainmentsysteem dat een heleboel functies biedt als onderdeel van verschillende abonnementsdeals. Eigenaren hebben gemeld dat het hele infotainmentsysteem wordt uitgeschakeld als u niet betaalt Hyundai een bepaalde vergoeding. Dit is niet zo erg als het feit dat het systeem bekend staat om dit te blijven doen, zelfs nadat u de vergoeding te betalen.

  Is de Hyundai Accent een goede auto?

In wezen moet u 500 dollar betalen als u zich opnieuw wilt inschrijven voor het Blue Link-systeem, omdat voor het opnieuw inschrijven zelfs bepaalde hardwareonderdelen moeten worden vervangen. Dit veroorzaakte ook een vrij grote class-action rechtszaak tegen Hyundai die nog steeds niet is afgerond.

Hyundai Azera – exploderend panoramisch zonnedak

Zonnedaken zijn ongelooflijk populair deze dagen op alle auto’s, niet alleen luxe auto’s. Hyundai biedt een groot panoramisch zonnedak met de Azera, maar het lijkt erop dat de pan dak kan soms ontploffen zonder enige voorafgaande waarschuwingen. Dit is niet zo ongewoon als men zou denken, want ontploffende zonnedaken komen in de hele auto-industrie voor.

Hyundai heeft dit natuurlijk in eerste instantie niet als een probleem onderkend, maar nogmaals, een grote class-action rechtszaak beloond compensatie voor de eigenaren als dit inderdaad ooit gebeurt. Al met al kan dit zowel gevaarlijk als uiterst onprettig zijn.

Hyundai Azera – Uitrustingsproblemen

De Hyundai Azera heeft ook te kampen met allerlei problemen met de uitrusting, vooral bij oudere modellen. De dashboardbekleding kan barsten, de luidsprekers kunnen het laten afweten, de zetels weigeren op hun plaats te blijven en sommige interieurschakelaars en -knoppen verslechteren zeer snel. Al bij al zijn het meestal kleine ongemakken, maar dit is niet iets dat past bij een “luxueuze” auto.

FAQ Sectie

Moet ik de Hyundai Azera kopen?

Wel, als je in de VS woont, heb je pech, want Hyundai is in 2017 gestopt met de verkoop van de Azera in de VS. Dit betekent wel dat je gebruikte exemplaren kunt vinden voor een relatief betaalbare prijs omdat de 2017 Azera nu een 5 jaar oude auto is. Dat betekent dat de afschrijvingscurve nu waarschijnlijk wat zachter wordt en de auto voor een echt haalbare prijs te krijgen is.

  Hyundai Veloster N Betrouwbaarheid

Wie echter gewend is om in echte luxe auto’s te rijden, zal de Azera waarschijnlijk niet leuk vinden omdat het geen echte luxe auto is. Hoe dan ook, het is nog steeds een auto die de meeste klanten tevreden kan stellen, want hij biedt veel ruimte, veel functies, en nog veel meer.

Waarom is Hyundai gestopt met de verkoop van de Azera in de VS?

Consumenten zijn niet echt meer geïnteresseerd in het kopen van full-size sedans en dat is de reden waarom een merk dat niet echt bekend staat om het maken ervan (Hyundai) heeft besloten om ermee te stoppen. Bovendien is de Azera elk jaar in een neerwaartse spiraal terechtgekomen wat de verkoop betreft.

Tenslotte overlapt de Azera met vele andere Hyundai modellen zoals de Sonata of de G80 Genesis.

Welke auto’s zijn rivalen van de Hyundai Azera?

De eigen rivalen van de Azera zijn de Hyundai Sonata en de G80 Genesis die iets duurder en luxueuzer is. Andere concurrenten zijn de Ford Taurus, Chrysler 300, Toyota Avalon, en de Buick LaCrosse. Deze worden nu allemaal afgetroefd door SUV’s en crossovers, wat betekent dat de meeste autofabrikanten ervoor zullen kiezen om SUV’s en crossovers te maken in plaats van deze sedans.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts