Veel voorkomende problemen met Hyundai Equus

Hyundai Equus problemen

De Hyundai Equus is een full-size luxe vierdeurs sedan die probeert een echt luxe ervaring te bieden zonder zo veel te kosten als de meeste full-size luxe auto’s. De Equus werd ontslagen voor het modeljaar 2017 omdat Genesis zich bij het spel voegde en luxere Hyundai/Genesis-producten in het hogere segment ging maken. Dit betekent dat de Equus een van, zo niet de meest luxueuze Hyundai-modellen ooit is.

Met zo’n hoge taak, kwam een hoog prijskaartje als veel top-of-the-line modellen verkocht voor meer dan $ 70.000. Ja, u hoort het goed, een Hyundai voor meer dan 70.000 dollar. Het lijkt misschien belachelijk om zoveel geld te betalen voor een auto met een Hyundai-badge, maar degenen die het wel deden, zeiden dat de auto het zeker waard was, omdat hij dingen kan die je niet eens op een Rolls Royce kunt krijgen.

Hoewel het heel interessant is om na te denken over alle luxe die de Equus biedt, richten we ons in dit artikel op de betrouwbaarheid. De Equus is niet zo betrouwbaar als de goedkopere Hyundai-modellen, maar hij is wel veel betrouwbaarder en goedkoper dan vrijwel alle grote Duitse sedans.

De meest voorkomende problemen hebben te maken met sojakabels, het infotainmentsysteem, diverse elektrische problemen, problemen met de ophanging en de remmen. Al met al is de Equus tegenwoordig echt een coole auto, vooral omdat hij tegenwoordig voor een verbazingwekkend lage prijs te krijgen is.

Hyundai Equus – Problemen met de bedrading

Een van de vreemdste en meest frustrerende problemen die je kunt tegenkomen met veel Hyundai modellen uit dit tijdperk is te wijten aan het feit dat het bedradingssysteem gemaakt is van op soja gebaseerde materialen. Het probleem hier is dat knaagdieren de neiging hebben hun weg te vinden onder uw motorkap en te beginnen met het wegvreten van de draden. Dit kan problemen veroorzaken met tal van systemen.

  Hyundai Veloster N Betrouwbaarheid

Dit is echter niet het grootste probleem, want wanneer de draden het begeven, vervangt Hyundai ze opnieuw door draden op basis van soja. Dit is in het voordeel van Hyundai aangezien sommige van deze reparaties honderden, zo niet duizenden dollars kunnen kosten, en natuurlijk, de knaagdieren. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot een collectieve rechtszaak tegen Hyundai en enkele andere autofabrikanten.

Hyundai Equus – Problemen met het infotainmentsysteem

De Hyundai Equus heeft een bekend en tamelijk frustrerend Blue Link infotainmentsysteem dat bekend staat om zijn ergernis bij een groot aantal eigenaren. Het probleem hier is dat Hyundai je toegang tot bepaalde functies beperkt als je geen jaarlijkse abonnementskosten betaalt. Bovendien moet u 500 dollar betalen voor een herinstallatie en moet u zelfs bepaalde hardwareonderdelen vervangen.

Dit alles frustreerde een aantal Hyundai-eigenaars die ook besloten Hyundai voor de rechter te dagen. Het probleem hier is dat Hyundai niet aan zijn klanten heeft meegedeeld dat het herabonnement zoveel geld gaat kosten als het doet. Tot overmaat van ramp klaagden de eigenaars over het feit dat ze zoveel geld moesten betalen, maar zelfs toen functioneerde het systeem niet.

Hyundai Equus – Elektrische problemen

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat full-size luxe sedans worden geleverd met functies die je echt niet ziet op goedkopere auto’s. De Hyundai Equus is een van die auto’s omdat hij een ton van luxe, comfort, veiligheid en gemak functies krijgt, maar sommige van die functies zijn bekend om te breken.

  Hyundai Nexo betrouwbaarheid

Het luidsprekersysteem in de Equus kan volledig falen en stoppen met het uitzenden van enig geluid. Het infotainmentsysteem kan haperen of zelfs zichzelf uitschakelen. De achteruitkijkcamera kan stuk gaan, de verlichting kan stuk gaan en de telefoon connectiviteit suite kan ook stuk gaan. De elektrische stoelen kunnen soms uitvallen en de elektrische vergrendeling kan dat ook.

Hyundai Equus – problemen met de ophanging

De Hyundai Equus is een echt comfortabele auto, zoals het hoort gezien zijn marktsegment. Het lijkt er echter op dat het veersysteem van de Equus soms ook problemen geeft. Het ergste probleem is waarschijnlijk dat de voorkant van de auto op de grond valt als gevolg van problemen met het luchtveersysteem.

Tot overmaat van ramp hebben sommige eigenaars deze onderdelen tot drie keer toe vervangen, maar het probleem bleef bestaan. Anderen meldden kloppende geluiden terwijl sommigen problemen met gebroken veerpoten meldden.

Hyundai Equus – Problemen met de remmen

Om deze lijst compleet te maken, moeten we ook vermelden dat de Equus bekend staat om zijn problemen met het remsysteem. De hydraulische elektronische regeleenheid die uw rempedaal controleert, kan defect raken waardoor u op de remmen moet stampen om de auto tot stilstand te brengen. Hyundai heeft zelfs de Equus en enkele andere auto’s teruggeroepen vanwege soortgelijke problemen met het remsysteem.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Equus kopen?

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een full-size luxe auto die niet kost een ton van het geld te kopen of te onderhouden, de Hyundai Equus is de perfecte auto voor je. Ja, het is een Hyundai en de meeste mensen verwachten niet dat een Hyundai “luxe” wordt genoemd en meer dan $70k kost, maar de Equus was een geweldige auto toen hij uitkwam.

  Hyundai Genesis betrouwbaarheid

Het goede nieuws is dat deze nu voor slechts $15.000 tot $20.000 te krijgen zijn, en voor die prijs is de Equus een gecertificeerd luxe auto koopje.

Waarom is Hyundai gestopt met de productie van de Equus?

Hyundai is gestopt met de productie van de Equus omdat Hyundai gestopt is met het maken van auto’s in het hogere segment. Dat lieten ze over aan Genesis die de Genesis G90 introduceerde, een spirituele opvolger van de Equus. Dit betekent dat de naam Equus niet snel meer terug zal komen, omdat hij waarschijnlijk voorgoed met pensioen gaat.

Dit maakt het een zeer interessante tweedehands auto op dit moment, en het lijkt erop dat veel mensen houden van het idee als de Equus is niet alleen goedkoop, maar ook vrij zeldzaam, terwijl ze betrouwbaar zijn.

Zijn full-size sedans op een neergang?

Op de Amerikaanse markt is de verkoop van full-size sedans al tientallen jaren aan het dalen. Dat heeft de grote drie (Ford, GM en Chrysler) ertoe aangezet om hun aanbod van full-size sedans volledig stop te zetten. De enige merken die tegenwoordig nog full-size sedans verkopen zijn Mercedes, Audi, BMW, Bentley, en Rolls Royce.

Niet alle merken zijn echter zeker van de teloorgang van full-size sedans, sommigen, zoals Lincoln met hun nieuwe Continental, willen de full-size sedan terugbrengen. Al bij al zijn ze aan het dalen, maar ze zullen niet snel verdwijnen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts