Veel voorkomende problemen met Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 problemen

De Hyundai Ioniq 6 is de nieuwste aanwinst van Hyundai in de populaire Ioniq-reeks. De eerste Hyundai Ioniq (4) was beschikbaar als hybride of als een vrij rudimentaire EV, terwijl de Ioniq 5 een echte EV is met heel wat om over op te scheppen. De Ioniq 6 is nog niet eens op de markt, maar hij wekt al veel belangstelling van potentiële kopers.

De Hyundai Ioniq 6 is nog veel te vers om het over betrouwbaarheid te hebben, want er moeten gewoon nog een paar jaar overheen gaan voor we fatsoenlijk over betrouwbaarheid kunnen praten. De Ioniq 6 is nog niet eens uit, en gezien de verstoorde productiefaciliteiten en toeleveringsketens van tegenwoordig, zullen we er waarschijnlijk nog niet veel op de weg zien.

Hoe dan ook, we kunnen nog steeds praten over een paar punten die van invloed kunnen zijn op de algemene indruk van de auto. Allereerst is er geen N-model van de Ioniq 6, wat betekent dat je met de Ioniq 6 niet de concurrentie aan kunt gaan met andere high-performance auto’s. De Ioniq 6 wordt ook uitsluitend geleverd in deze “swoopy” sedan-vorm, want er zijn geen aanwijzingen dat er binnenkort een stationwagon zal komen.

De aflopende daklijn ziet er zeker goed uit, maar het zal waarschijnlijk de hoofdruimte achterin behoorlijk beïnvloeden. We moeten ook vermelden dat de productievertragingen de marktintroductie van de Ioniq 6 behoorlijk vertragen, en niemand weet precies waarom dat is.

Hyundai Ioniq 6 – Geen high-performance N-model

Als je de nieuwe Hyundai Ioniq 6 bekijkt, zou je denken dat hij uit de fabriek zou komen met een high-performance versie die zou kunnen wedijveren met de Tesla Model 3. Het lijkt erop dat de krachtigste Ioniq 6-versie niet meer dan 320 pk zal bieden, wat zeker niet weinig is, maar velen vinden dat een auto die er zo goed uitziet een high-performance versie moet hebben.

  Hyundai Tiburon betrouwbaarheid

Hyundai probeert met de Ioniq 6 kopers uit een veel hogere prijsgroep aan te spreken, ook degenen die vooral geïnteresseerd zijn in de aanschaf van de Porsche Taycan, de Tesla Model S, en de Lucid Air. Natuurlijk kosten die alle drie veel meer geld dan de Ioniq 6, maar het zou geweldig zijn als Hyundai met een 500-600 pk versie zou komen.

Dat gezegd hebbende, niets is officieel van tafel op dit moment, want Hyundai zou mogelijk met een high-performance “N” model van de Ioniq 6 kunnen komen als de belangstelling groot genoeg is.

Hyundai Ioniq 6 – Komt alleen in sedan vorm

Vrijwel iedereen vindt dat de Ioniq 6 er geweldig uitziet, en ik ben geneigd het daarmee eens te zijn. Hij ziet eruit als een vierdeurs coupé uit de toekomst die overal waar hij komt zeker de aandacht zal trekken. Dit marktsegment is echter gevuld met auto’s die er vergelijkbaar uitzien, maar er zijn niet veel stationcars in dit segment.

Er zijn heel wat renderings online verschenen van een Ioniq 6 stationwagon, die er prachtig uitziet. Er zijn ook veel renderings van een tweedeurs sportversie van de Ioniq 6, die eruitziet als een RoboCop 911. Met zo’n groot potentieel zou het jammer zijn als Hyundai daar geen munt uit slaat, want deze varianten van de Ioniq 6 zouden waarschijnlijk heel goed verkopen.

  Hyundai Santa Betrouwbaarheid

Hyundai Ioniq 6 – Praktische problemen

Een direct nadeel van een aflopende daklijn is de beperkte hoofdruimte op de achterbank. Dit creëert ook een enigszins claustrofobische ervaring voor de achterpassagiers omdat er gewoon te veel “dak” om hen heen is. Dit betekent ook dat ze de zetels hebben moeten verlagen om een lagere daklijn mogelijk te maken.

Omdat de accu’s onder de stoelen zijn geplaatst, wordt de afstand tussen de knieën en de vloer kleiner, wat oncomfortabel kan zijn voor lange passagiers, vooral op langere ritten. We moeten ook vermelden dat de voorste kofferbak van de Ioniq 6 te klein is om er ook maar iets toe te doen.

Hyundai Ioniq 6 – Productievertragingen

De Hyundai Ioniq 6 zou eigenlijk al op de weg moeten zijn, maar het lijkt erop dat Hyundai de productie van de Ioniq 6 al een paar keer heeft uitgesteld. Eerst verschoof de productie naar juni/juli van 2022, maar later werd de productie nog verder uitgesteld naar Q3/Q4 van 2022. Volgens de laatste schattingen gaat de Ioniq 6 niet voor het einde van 2022 in productie.

Dit is enigszins begrijpelijk aangezien de wereldeconomie door ernstige problemen gaat met de toeleveringsketen, tekorten aan microchips, en problemen rond de economische wedergeboorte na de crisis. We weten niet 100% of Hyundai de Ioniq 6 überhaupt in 2022 gaat maken.

  Hyundai Veloster betrouwbaarheid

FAQ Sectie

Moet ik de Hyundai Ioniq 6 kopen?

Eerst en vooral moet je het design van de Hyundai Ioniq 6 mooi vinden, want als je dat niet doet, verlies je het belangrijkste feeststuk en de belangrijkste aantrekkingskracht van het kopen van de auto. Als je de Ioniq 6 mooi vindt en je wilt een elektrische vierdeurs auto, dan moet je zeker overwegen de Ioniq 6 te kopen.

Hij is misschien niet zo snel als een Porsche, en misschien niet zo luxueus als een Lucid Air, maar hij is goedkoper, gemakkelijker te kopen, goedkoper te gebruiken, en zal waarschijnlijk even betrouwbaar of zelfs betrouwbaarder zijn.

Is de Hyundai Ioniq 6 een gezinswagen?

Ja, dat is hij. De Hyundai Ioniq 6 is een echte gezinsauto omdat hij vier deuren, vier zitplaatsen, een 5-sterren veiligheidsclassificatie en een behoorlijke hoeveelheid ruimte biedt. Het is ook een comfortabele auto, een redelijk stille auto, en een die wordt geleverd met genoeg gezinsvriendelijke functies om uw kinderen te vermaken op een lange reis.

Hoeveel kost de Hyundai Ioniq 6?

Er zijn een paar verschillende uitrustingsniveaus en modellen van de Ioniq 6, maar de prijsstelling zal waarschijnlijk die van de Ioniq 5 volgen. Zo zou het instapmodel SE tussen de 40.000 en 45.000 dollar moeten kosten. Het mid-spec SEL-model moet beginnen tussen de $ 45.000 en $ 50.000, terwijl het top-end Limited-model waarschijnlijk rond de $ 55.000 gaat kosten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts