Veel voorkomende problemen met Hyundai Palisade

Hyundai Palisade problemen

De Hyundai Palisade is een bekende hoog aangeschreven middelgrote familie-SUV die de laatste jaren als een gek lijkt te verkopen. Hyundai is een van die merken die weten hoe ze een goede auto moeten maken die niet te veel geld kost. Bovendien lijkt de Palisade ook een behoorlijk betrouwbare auto te zijn, iets wat je niet vaak ziet in het segment van middelgrote SUV’s.

Als je dat combineert met het feit dat de Palisade er van binnen en van buiten heel goed uitziet en zelfs standaard goed is uitgerust, wordt het duidelijk waarom hij zo succesvol is. In dit artikel gaan we alle veel voorkomende problemen met de Hyundai Palisade bespreken en vertellen we u welke problemen u in de gaten moet houden als u hem wilt kopen.

De meest voorkomende problemen met de Hyundai Palisade hebben te maken met de motor van de auto, diverse elektrische problemen, problemen met de uitrusting, de airbags en de veiligheidssystemen van de auto. Het goede is dat de meeste van deze problemen worden veroorzaakt door ofwel gebrek aan goed onderhoud of Hyundai fouten die later meestal werden opgelost met terugroepacties.

Al met al is de Palisade een echt capabele familie-SUV die alles in één pakket biedt. Het is ook een SUV die degenen die willen genieten van iets meer luxe tevreden zal stellen, want de Palisade slaat een brug tussen luxe SUV’s en meer “gewone” SUV’s.

Hyundai Palisade – Motorproblemen

Het lijkt erop dat veel eigenaren klagen over de werking van de motor op de snelweg. De meeste critici stellen dat de motor te veel trilt en dat dit de rust en het comfort van de auto ondermijnt. Ook al zijn de trillingen gering, ze zijn wel degelijk voelbaar. Veel eigenaren stellen dan ook dat het behoorlijk vermoeiend kan worden als langere tijd met dergelijke snelheden wordt gereden.

  Hyundai Sonata betrouwbaarheid

Hyundai heeft dit niet officieel erkend als een probleem, omdat de Palisade volgens hen niet zoveel trilt. Het lijkt er ook op dat dit probleem niet voor alle Palisade modellen geldt, wat de vraag oproept of sommige modellen meer trillen dan andere.

Hyundai Palisade – Elektrische problemen

Zoals in het begin vermeld, overbrugt de Palisade de kloof tussen een gewone SUV en een luxe SUV, wat betekent dat het een goed uitgeruste SUV is met veel functies die je zou verwachten op luxe SUV’s. Dit is zowel een goede zaak als een nadeel. Dit is zowel een goede als een slechte zaak, want deze voorzieningen verhogen uw comfortniveau, maar ze kunnen ook stuk gaan en diverse problemen veroorzaken.

Veel eigenaren klaagden dat het infotainmentsysteem van de auto het kan begeven, dat de telefoonconnectiviteitssuite het ook kan begeven en dat Android Auto en Apple CarPlay dat ook kunnen. Sommige eigenaren klaagden over de koplampen van de auto waarbij het lichtbundelpatroon een donkere vlek creëert en het zicht ’s nachts vermindert. Tot slot kunnen de automatische ruitenwissers soms zonder enige reden aangaan.

Hyundai Palisade – Uitrustingsproblemen

Voordat een moderne auto in productie gaat, ondergaat deze meestal talloze windtunnelsessies waarin de ingenieurs proberen het windprofiel van de auto aan te passen om windgeruis tegen te gaan. Het lijkt erop dat de Palisade niet perfect is afgesteld, want veel eigenaren klagen dat de auto veel te veel windgeruis produceert rond het bestuurdersportier of zelfs beide voorportieren.

  Is de Hyundai Kona een goede auto?

Een ander groot uitrustingsprobleem is dat de voorruit de neiging heeft te barsten zonder duidelijke reden. Dit is inderdaad een ernstig probleem, aangezien het vervangen van een voorruit duizenden dollars kan kosten. Bovendien klaagden sommige eigenaren dat het schuifdak op dezelfde manier kan exploderen.

Hyundai Palisade – Airbag problemen

Volledig functionerende airbags zijn tegenwoordig een must voor alle auto’s, omdat airbags waarschijnlijk de belangrijkste veiligheidssystemen zijn die een auto kan hebben. Als een airbag uitvalt, zullen alle andere veiligheidssystemen in sommige gevallen niet genoeg zijn om u te redden. Daarom heeft Hyundai de Palisade een jaar of twee geleden teruggeroepen omdat de gordijnairbags aan de zijkant defect waren.

Volgens rapporten was de airbag niet goed afgesteld, zodat hij tijdens een botsing niet kon opblazen, wat de kans op ernstige verwondingen aanzienlijk kan vergroten.

Hyundai Palisade – Problemen met veiligheidssystemen

Om onze lijst van de meest voorkomende problemen met de Hyundai Palisade af te maken, moeten we ook alle problemen noemen die verband houden met de actieve veiligheidssoftwaresystemen van de auto. Eigenaren melden dat het dodehoekbewakingssysteem de neiging heeft om in te schakelen, zelfs als er zich geen auto’s in uw dode hoek bevinden. Soms voorkomt het lane-keep assist-systeem dat je van rijstrook verandert, waardoor veel eigenaren het volledig uitschakelen.

Het automatische remsysteem, dat ontworpen is om in te grijpen wanneer een auto een dreigende aanrijding voelt, staat er ook om bekend dat het de auto soms onregelmatig stopt zonder duidelijke reden.

  Hyundai Veracruz Betrouwbaarheid

FAQ

Moet ik een Hyundai Palisade kopen?

De Hyundai Palisade is een van de populairste middelgrote familie-SUV’s omdat het zo’n veelzijdige auto is. De Palisade ziet er echt goed uit, waardoor hij zowel op de oprit van een buitenwijk als op een bedrijfsparkeerplaats zijn mannetje kan staan.

Het is een ongelooflijk veilige SUV met veel ruimte en behoorlijk krachtige motoren. Als u van middelgrote SUV’s houdt en het Hyundai-logo niet erg vindt, moet u zeker overwegen de Palisade te kopen.

Is de Hyundai Palisade een terreinauto?

De Palisade is uitgerust met een AWD-systeem, wat betekent dat hij geschikt is voor moeilijk terrein zoals sneeuw, modder en grind. Hyundai heeft de Palisade echter niet ontworpen als terreinauto, omdat 99% van de klanten hem niet eens als terreinauto wil gebruiken.

Daarom kunt u hem gebruiken voor licht tot matig off-roaden, maar de ophanging en aandrijflijn van de auto zijn niet ontworpen om meer dan dat aan te kunnen.

Is de Hyundai Palisade de grootste SUV van Hyundai?

De Hyundai Palisade is niet alleen de grootste Hyundai SUV tot nu toe, maar ook de grootste Hyundai personenauto in het algemeen. Hij meet bijna 5.000 mm (197 inch) in lengte, wat evenveel is als sommige full-size luxe limousines. Met een wielbasis van 2.900 mm (115 inch) biedt de Palisade ook plaats aan drie rijen zitplaatsen, waardoor het de meest passagiersvriendelijke auto in de Hyundai catalogus is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts