Veel voorkomende problemen met Hyundai Venue

Hyundai Venue

De Hyundai Venue is de kleinste, goedkoopste en makkelijkst te onderhouden Hyundai SUV die voor geld te koop is. Gezien het feit dat we in een SUV/crossover gedomineerd tijdperk leven, zou de Venue zeker een zeer populaire auto moeten zijn. De Venue heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept, wat de aantrekkingskracht van de auto nog vergroot en hem in het populairste autosegment duwt.

Wil een auto echt succesvol zijn, dan moet hij betrouwbaar zijn en zijn werk kunnen doen zonder grote betrouwbaarheidsproblemen. Gelukkig is de Venue precies zo’n auto, want de meeste betrouwbaarheidstabellen en onderzoeken geven hem minstens vier van de vijf sterren voor betrouwbaarheid. Daarom is de Venue in een goede positie om een hit te worden als hij ook in alle andere opzichten voldoet.

De meest voorkomende problemen met de Hyundai Venue hebben te maken met veiligheidsgordels, diverse elektrische problemen, de CVT-transmissie, diverse veiligheidssystemen en de verlichting. Al met al zijn de meeste van deze problemen klein als je goed voor de auto zorgt, als je dat niet doet, kunnen ze zelfs catastrofaal worden.

Kortom, de Venue is een echt concurrerende SUV die helemaal niet duur is. Het is een goed uitgeruste kleine SUV die de meeste bestaande kleine Hyundai SUV klanten zeker tevreden zal stellen.

Hyundai Venue – Problemen met veiligheidsgordels

Om deze lijst af te trappen, moeten we eerst de veiligheidsgordelproblemen noemen die op veel nieuwere Hyundai-modellen voorkomen. Het probleem is dat de gordelspanner bij een botsing kan breken, waardoor de kans op letsel aanzienlijk toeneemt. Dit probleem is zo ernstig dat Hyundai duizenden 2020-2022-modellen terugriep, waaronder een stel Venue-modellen.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Tucson

Dit is de enige terugroepactie die tot nu toe is uitgevoerd op de Venue SUV, wat betekent dat u uw aandacht moet richten op die gordelspanners, omdat u niet wilt dat ze falen. Tot overmaat van ramp kunnen de spanners knappen en er letterlijk kleine scherven uit schieten die veel schade kunnen veroorzaken.

Hyundai Venue – Elektrische problemen

Zoals bij de meeste Hyundai-modellen is ook de Venue gevoelig voor diverse elektrische problemen, waarvan sommige erger zijn dan andere. Sommige eigenaren hebben bijvoorbeeld geklaagd over vreemde elektrische brandlucht die onder de motorkap vandaan komt. Dit probleem is meestal te wijten aan oververhitte draden die vlam kunnen vatten als ze langere tijd onbeheerd worden achtergelaten.

Dit probleem lijkt echt zeldzaam te zijn, dus we moeten nog even wachten om te zien of dit echt veel voorkomt of niet. Andere elektrische problemen zijn het niet werken van de claxon, problemen met het infotainmentsysteem en mogelijke problemen met de telefoonverbinding.

Hyundai Venue – CVT transmissie problemen

Enkele eigenaren hebben geklaagd over het uitvallen van de CVT-transmissie bij modellen met weinig kilometers, vooral bij modellen met slechts 1.000 of 2.000 mijl. Gelukkig vielen beide gevallen onder de garantie, waardoor Hyundai het probleem gratis heeft verholpen. De meest voorkomende symptomen van CVT-problemen zijn vertraagd schakelen, knarsende geluiden, dichtslaan en allerlei andere onregelmatigheden.

Deze problemen zijn op zijn minst sporadisch, wat betekent dat we zullen moeten afwachten of deze problemen blijven bestaan op modellen met een hogere kilometerstand. CVT-transmissies zijn niet de meest betrouwbare die er zijn, dus het zou geen verrassing zijn als deze het uiteindelijk begeeft.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Hyundai Venue – Problemen met veiligheidssystemen

We moeten ook vermelden dat de Hyundai Venue de neiging heeft om te lijden aan problemen met veiligheidssystemen die uw algemene veiligheidsniveau onderweg kunnen beïnvloeden. Het lane departure systeem is het systeem met de meeste gerapporteerde problemen, omdat het zonder aanwijsbare reden wordt uitgeschakeld en u niet waarschuwt wanneer u de lijn overschrijdt.

Andere problemen zijn het dodehoekwaarschuwingssysteem dat ook kan uitvallen, maar deze problemen lijken vrij zeldzaam te zijn. Al met al kunnen veel van deze auto’s ook lijden aan sensor-gerelateerde problemen die gemakkelijk kunnen worden opgelost met software-updates.

Hyundai Venue – Problemen met buitenverlichting

De Hyundai Venue heeft ook last van koplamp-gerelateerde problemen, meer specifiek meldden veel eigenaren dat de koplampen van de Venue een beetje te zwak zijn. De oplossing is om de positie van de koplampen aan te passen, zodat ze in een betere hoek op de weg schijnen.

Technisch gezien is dit een ontwerpfout en Hyundai heeft dit nog niet officieel aangepakt. Hoe dan ook, dit is geen belangrijk probleem, maar het moet wel adequaat worden aangepakt als u wilt dat uw koplampen de weg altijd perfect verlichten.

FAQ

Moet ik een Hyundai Venue kopen?

De Hyundai Venue biedt echt veel waar voor zijn geld, want het is de goedkoopste Hyundai SUV die voor geld te koop is. Aangezien Hyundai een van de meest succesvolle en grootste automerken is, is dat zeker een goede zaak.

Je moet echter niet verwachten dat een SUV van minder dan 20.000 dollar iets bijzonders is in welke vorm dan ook. Dit betekent dat een gemiddelde luxe autokoper waarschijnlijk niet tevreden zal zijn met de Venue. De Venue lijkt ook een vrij populaire eerste auto te zijn voor veel jongere bestuurders, wat zeker een goed teken is.

  Hyundai Santa Fe Sport Betrouwbaarheid

Biedt de Hyundai Venue veel ruimte?

Niet echt. Hoewel de naam Venue enigszins doet vermoeden dat er veel ruimte is, heeft de Hyundai Venue helemaal niets gemeen met een venue. Het is een SUV en dat betekent dat hij inherent meer ruimte zou moeten bieden dan de meeste andere auto’s, maar dat is niet het geval omdat de totale vorm niet veel verschilt van een kleine hatchback.

Als zodanig is de Venue niet de beste als het gaat om het vervoeren van vier volwassenen, omdat de achterpassagiers zich op een lange reis wat krap kunnen voelen. De laadruimte is behoorlijk, maar u kunt die uitbreiden met een op het dak gemonteerde laadbak.

Welke Hyundai Venue moet ik kopen?

Als u een coherente ervaring wilt, een die het waard is om de auto een tijdje te houden, moet u voor het topmodel SX(O) gaan, want dat is het enige model dat alle nodige voorzieningen heeft. De goedkopere modellen zijn echt slecht uitgerust en niet echt geschikt voor de dagelijkse bestuurder van de 21e eeuw.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts