Veel voorkomende problemen met Kia Seltos

Kia Seltos

De Kia Seltos is een mooie, betaalbare en efficiënte compacte crossover SUV. Hij is ook veilig, ruim en comfortabel. De Kia Seltos heeft echter ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de Kia Seltos?

Veel voorkomende problemen met de Kia Seltos houden verband met de motor, de transmissie, de ophanging en het elektrische systeem. Enkele van de specifieke problemen zijn falende transmissie, schakelproblemen, olielekkages, afslaan van de auto, niet uitparkeren en nog veel meer.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met Kia Selto’s?

Problemen met de transmissie

Een van de meest voorkomende problemen waar Kia Seltos eigenaren mee te maken krijgen is problemen met de transmissie. Enkele veel voorkomende problemen met de transmissie zijn schakelproblemen, auto die vermogen verliest en slechte acceleratie. Het goede ding is dat al deze problemen kunnen worden opgelost door een professionele monteur.

Een gebruiker stelde dat de motor van de Kia Seltos sputtert als je de auto start en als hij een paar uur heeft stilgestaan. De gebruiker voegde er ook aan toe dat de transmissie vastloopt in een bepaalde versnelling. Een andere gebruiker klaagde dat de transmissie het begaf na 7.100 mijl te hebben afgelegd.

Als u problemen hebt met de transmissie van de Kia Seltos, moet u de auto door een professionele monteur laten nakijken en repareren.

Problemen met de motor

Hoewel de Kia Seltos een betrouwbare auto is, heeft hij toch een aantal problemen. Sommige problemen houden verband met de motor. Kia heeft voor verschillende modeljaren van de Kia Seltos een terugroepactie gedaan vanwege niet goed verhitte zuigerolieringen. In de terugroepactie staat: “Een beschadigde motor kan afslaan, waardoor het risico op een botsing toeneemt. Bovendien kan de olie lekken op hete uitlaatonderdelen, waardoor het risico op brand toeneemt.”

  Kia Niro EV betrouwbaarheid

Enkele van de getroffen Kia Seltos modeljaren zijn die van 2020 en 2021. Merk op dat dit probleem zich meestal voordoet wanneer de getroffen auto’s meer dan 24.000 mijl raken. Dus, als u een gebruikte Kia Seltos modeljaar 2020 of 2021 koopt, zorg er dan voor dat de eigenaar het probleem heeft laten verhelpen.

Problemen met de ophanging

De ophanging van de Kia Seltos is ook kritisch, want die bepaalt of de auto soepel rijdt of niet. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze een dreunend geluid horen vanaf de passagierszijde. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte veer of schokdemper. In sommige gevallen kan een slechte vering worden veroorzaakt door een versleten kogelgewricht.

Kia heeft deze fout echter nog niet herkend. Om dit probleem te verhelpen, moet u uw auto naar een professionele monteur brengen om de slechte onderdelen te vervangen. Voordat u echter concludeert dat een van de bovenstaande problemen de oorzaak is van de slechte ophanging, moet u ervoor zorgen dat de wielen van uw Kia Seltos goed zijn uitgelijnd.

Problemen met het elektrische systeem

Het elektrische systeem van de Kia Selto is zeer cruciaal omdat het een auto kan maken of breken. Veel Kia Seltos eigenaren hebben verschillende elektrische problemen met deze auto gemeld. Een van de veel voorkomende elektrische problemen heeft te maken met telefoonverbinding met Android of Bluetooth voor handsfree bediening.

Verschillende gebruikers hebben geklaagd dat als ze bellen met hun telefoon terwijl ze verbonden zijn met Android of Bluetooth auto, het hen niet toestaat om de handsfree optie te gebruiken. Dit komt omdat wanneer ze bellen, het zal twee keer tijd en de verbinding met het systeem te verbreken, en kan alleen gebruik maken van de telefoon luidspreker.

  Kia Optima betrouwbaarheid

Een ander veelvoorkomend elektrisch probleem bij de Kia Seltos is een Service Bulletin #TSB_ELE198 waarin staat dat er problemen kunnen zijn met de Blind Spot Collision Warning die een update van de software nodig heeft.

FAQ

Is de Kia Seltos betrouwbaar?

Ja, Kia behoort tot de meest betrouwbare auto’s op de markt. De Kia Seltos is daarop geen uitzondering. De meeste betrouwbaarheidsbureaus, zoals J.D Power gaven de Kia Seltos een bovengemiddelde betrouwbaarheid. Zo geeft J.D Power de Kia Seltos een beoordeling van 4,0 uit 5,0. Dit is beter dan de meeste van zijn rivalen in de compacte SUV-klasse.

Hoe lang gaat de Kia Seltos mee?

Hoewel de Kia Seltos nog geen 4 jaar op de markt is, heeft hij bewezen een betrouwbare auto te zijn. Mits goed onderhouden en bereden kan de Kia Seltos meer dan 200.000 kilometer meegaan. In sommige gevallen kunnen gebruikers zelfs meer dan 250.000 mijl afleggen.

Maar dan moet de eigenaar de auto wel goed onderhouden en goede rijgewoonten aanhouden. Zo niet, dan gaat de auto misschien niet eens meer dan 150.000 mijl mee.

Na hoeveel kilometer krijgt de Kia Seltos problemen?

Zoals de meeste betrouwbare auto’s zou de Kia Seltos niet veel problemen mogen vertonen als hij goed wordt onderhouden. Toch moeten gebruikers klaar zijn voor een klein probleem zoals het vervangen van de bougie na ongeveer 40.000 mijl. Als u de meeste kleine problemen wilt vermijden, moet u zich houden aan de geplande onderhoudsbeurt van Kia.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Wat is beter?

Wat is het meest betrouwbare modeljaar van de Kia Seltos?

Aangezien Kia nog niet zo lang op de markt is, is het een hele uitdaging om het beste modeljaar te kiezen. Hij heeft namelijk maar drie modeljaren, waaronder 2020, 2021 en 2022. Als u echter de beste Kia Seltos-variant wilt, is de Kia GTX Plus de beste. Dankzij de verschillende veiligheidsvoorzieningen waarmee deze auto is uitgerust.

Is het duur om een Kia Seltos te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de Kia Seltos is veel goedkoper dan dat van de meeste concurrenten. De jaarlijkse onderhoudskosten bedragen namelijk ongeveer 450 dollar. In vergelijking met de gemiddelde onderhoudskosten van een gewone auto, zult u merken dat het veel goedkoper is om de Kia Seltos te onderhouden.

Slotgedachten

Al met al is de Kia Seltos een prachtige compacte crossover SUV met uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Hij is ook ruim, betaalbaar, betrouwbaar en efficiënt. Maar als u van plan bent om in deze SUV te investeren, is het van vitaal belang om te weten welke problemen u kunt tegenkomen en deze te vermijden of van tevoren te verhelpen.

En omdat de Kia Seltos nog steeds een nieuwe auto is, kunnen er meer problemen worden ontdekt naarmate hij meer kilometers maakt. Over het geheel genomen is het een fantastische auto van een topmerk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts