Veel voorkomende problemen met Mercedes E320

De W210 Mercedes E320 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996 en Mercedes kwam met een nieuw W211 E320 model dat in productie was tussen 2003 en 2009. Daarna werd de E320 badge vervangen door de E350 voor het W212 model en werd het in een duurdere categorie geduwd.

De W210 E320 staat erom bekend dat hij problemen heeft met de ophanging, de motorkoeling en de elektrische installatie. Al deze problemen komen tegenwoordig veel voor omdat de W210 E320 een vrij oude auto is. Veel mensen geloven dat de E320 in staat is om honderdduizenden kilometers mee te gaan, maar alleen als je hem onvermoeibaar onderhoudt, want hij is niet zo betrouwbaar als Mercedes auto’s uit de jaren 1980.

De W211 E320 lijkt iets minder problematisch te zijn en mensen geloven ook dat hij gemakkelijk honderdduizenden kilometers kan meegaan zonder grote revisies. Het lijkt er echter op dat de W211 E320 eigenlijk een stuk problematischer is.

De meest voorkomende problemen met de W211 E320 zijn problemen met het brandstofsysteem, met de elektriciteit en met de airbag. Al met al kunnen deze modellen inderdaad lang meegaan, maar het zijn niet de meest betrouwbare Mercedes E-klasse modellen aller tijden, integendeel.

Problemen met de ophanging van de W210 E320

Het meest voorkomende probleem met de W210 E320 is het probleem met de schroefveren vooraan. Veel eigenaars meldden dat de schroefveren vooraan gemakkelijk afbraken waardoor de auto plots zijn rijhoogte verloor, zelfs bij het rijden aan relatief hoge snelheden.

Dit probleem kan gemakkelijk worden geïdentificeerd als uw auto begint af te drijven naar de ene of de andere kant. Het is een zeer ernstig probleem dat catastrofale gevolgen kan hebben. Problemen zoals deze kunnen de auto in de war brengen, wat uiteindelijk kan leiden tot volledig verlies van controle. Al met al, zorg ervoor om de spoelen te inspecteren op elk W210 model, ongeacht de modelaanduiding.

  Is de Mercedes C-Klasse er ook als hybride?

W210 E320 motorproblemen

Problemen met de waterpomp, overmatig olieverbruik, problemen met de motorriem en de poelies komen vaak voor bij de W210 E320 modellen. Al deze problemen moeten zo snel mogelijk worden aangepakt omdat ze kunnen leiden tot dure reparaties of mogelijk zelfs een complete motorrevisie of -vervanging.

Dit is een enorme uitgave en veel W210 E320 modellen werden met pensioen als gevolg van hen. De harmonische balanser is ook een relatief vaak voorkomend probleem bij de W210 en het kan gemakkelijk worden opgemerkt als u plotseling begint te verliezen vermogen. Reparaties zoals deze kunnen gemakkelijk meer dan $ 2.000 kosten, wat ongelooflijk stressvol is om mee te maken.

Elektrische problemen met de W210 E320

De W210 E320 is nu een vrij oude auto, wat betekent dat de E320 lijdt aan klassieke oude auto vermoeidheid. Dit leidt ook vaak tot een groot aantal elektrische problemen, zoals elektrische ramen die niet meer werken, traag of niet meer reagerend schuifdakmechanisme of defecte buitenverlichting.

De elektrische sloten zijn ook gevoelig voor soortgelijke problemen en zo zijn veel in-car accessoires, zoals koepelverlichting en A / C-schakelaars.

Problemen met het brandstofsysteem van de W211 E320

De W211 E320 staat bekend om zijn vele problemen met het brandstofsysteem, zoals een sterke benzinegeur die de auto binnendringt. Deze worden meestal veroorzaakt door veel brandstoflekken die in sommige gevallen catastrofaal kunnen aflopen. Veel E320-eigenaars klaagden dat de brandstoftank in de W211 E320 brandstof lekte onder de achterbank.

  Hoe bepaal ik welk model Mercedes ik heb

Mercedes heeft in 2005 zelfs een landelijke terugroepactie uitgeschreven vanwege al deze brandstoflekkages en veel E320-modellen hebben hier nog steeds last van.

Elektrische problemen met de W211 E320

De W211 E320 staat ook bekend om zijn vele elektrische problemen, zoals problemen met de accu en de dynamo, problemen met het instrumentenpaneel, problemen met de kofferbedrading en problemen met de airbagsensoren, vooral voor de passagiersstoel.

Problemen zoals deze kunnen meestal vrij gemakkelijk worden opgelost, maar veel potentiële elektrische problemen hebben de neiging om deze modellen te teisteren.

W211 E320 airbag problemen

De airbagsensoren in de W211 E320 staan erom bekend dat ze van tijd tot tijd problemen veroorzaken. De aan- en uitschakelaar van de airbag is echter ook problematisch en de sensoren voor de activering van de W211-airbag staan er ook om bekend dat ze de airbag soms zonder redelijke aanleiding activeren.

Enkele eigenaars klaagden dat de airbag van de voorpassagier werd geactiveerd toen ze over een agressief gat reden. Dit is duidelijk een groot veiligheidsrisico, wat betekent dat u uw airbags moet inspecteren wanneer u uw auto laat onderhouden.

FAQ Sectie

Is de Mercedes E320 een veilige auto?

De Mercedes E320 is niet de veiligste auto ter wereld, niet alleen omdat hij oud is, maar ook omdat hij veel potentieel catastrofale ontwerpfouten heeft, zoals voorspoelen, airbags en brandstoflekken. Deze kunnen allemaal leiden tot dodelijke gevolgen, en het is beter om de E320 te vermijden als al deze systemen niet adequaat zijn aangepakt.

Zowel de W210 als de W211 zijn relatief oud, wat betekent dat ze niet profiteren van state-of-the-art actieve software veiligheidsvoorzieningen. Ze beschikken zelfs niet over een achteruitkijkcamera, want die werd pas enkele jaren na het stopzetten van de productie van de W211 geïntroduceerd.

  Wat is de beste Mercedes voor rijden in de winter?

Is de W211 beter dan de W210?

In een perfecte wereld is de W211 een betere auto, maar beide zijn gevoelig voor problemen dus het hangt altijd af van de twee specifieke auto’s die u bekijkt. Het aantal mijlen op de teller speelt een grote rol, maar veel van de problemen die in dit artikel zijn opgesomd, komen voor bij zowel auto’s met een lage als met een hoge kilometerstand.

Al met al is de W211 inderdaad een geavanceerdere auto, maar u kunt zich beter richten op de W212 omdat dit over het algemeen een modernere en veiligere auto is.

Zijn oude Mercedessen betrouwbaar?

De Mercedessen van de jaren 80 staan vaak bekend als de betrouwbaarste auto’s ooit gebouwd, en dat is een feit. De Mercedes-modellen uit het begin van de jaren ’90 zijn ook superieur betrouwbaar, maar de latere modellen uit de jaren ’90 behoren tot de slechtste Mercedes-modellen ooit gemaakt. Tot dit punt was Mercedes gericht op het maken van de beste auto’s op de planeet, ongeacht de kosten.

Na de jaren 1990 begon Mercedes zich te richten op andere prioriteiten, en dit is vrij duidelijk op het moment dat je een blik werpt op de W220 S-Klasse, die het vlaggenschip van Mercedes was in die tijd, maar nu wordt beschouwd als een van de slechtste Mercedes auto’s aller tijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts