Veel voorkomende problemen met Peugeot 1007

Peugeot 1007

De Peugeot 1007 is een kleine driedeurs eigenzinnige Peugeot stadsauto die voor het eerst werd geïntroduceerd voor het modeljaar 2004 en liep tot 2009 toen Peugeot er voorgoed mee stopte. De 1007 is nu precies het type auto dat de meeste mensen zich voorstellen als ze aan dagelijkse chauffeurs denken, wat deels de reden is waarom de 1007 nooit echt een succes is geworden wat de verkoop betreft.

Hoe het ook zij, de 1007 is nu een redelijk betaalbare tweedehands auto die heel wat ruimte en uniciteit biedt, iets wat moeilijk te vinden is in de hedendaagse auto-industrie. In dit artikel gaan we dieper in op alle veel voorkomende problemen met de Peugeot 1007, vertellen we je waar je op moet letten en hoe dit de algehele betrouwbaarheid van de auto beïnvloedt.

Te beginnen met de motor, de 1007 heeft nogal wat problemen in deze afdeling zoals problemen met olieverbruik, falende katalysatoren en MAF problemen. Andere problemen zijn oververhitting van de versnellingsbak, problemen met de elektronica en problemen met de ophanging.

Nu is het tijd om wat dieper in te gaan op al deze problemen afzonderlijk en u te vertellen hoe ernstig ze zijn met betrekking tot de algemene betrouwbaarheid van de auto.

Motorproblemen

De motor van de 1007 lijkt nogal wat problemen te ondervinden, waarvan de meest voorkomende problemen met overmatig olieverbruik zijn, die tot ernstige motorschade kunnen leiden als ze niet tijdig worden aangepakt. Een falende katalysator kan leiden tot aanzienlijke vermindering van het vermogen, de acceleratie en het algemene gevoel van snelheid, wat niet het meest merkbare is van de kleine motor van de 1007.

  Alles over 2023 Peugeot e-308

De massa-luchtstroomsensor is ook een potentieel pijnpunt en daarom vervangen veel mensen deze, zelfs een paar keer tijdens het bezit. Al met al heeft de motor in de 1007 goed en tijdig onderhoud nodig om betrouwbaar te zijn. Als je niet goed voor de motor zorgt, zal hij je flink in de steek laten.

Oververhitting van de versnellingsbak

Veel eigenaren van de 1007 melden soortgelijke problemen waarbij de auto trilt en weigert om vooruit te schakelen. De 2-tronic versnellingsbak van de 1007 heeft ook bij veel andere Peugeot-modellen last van oververhitting. Er wordt gezegd dat een tijdelijke oplossing is om de auto ongeveer 15-20 minuten te laten afkoelen, vooral tijdens warme zomermaanden.

Tijdens het rijden is het een goed idee om de auto zoveel mogelijk in neutraal te zetten om de kans hierop te minimaliseren. Sommigen zeggen dat de ECU van de versnellingsbak moet worden verplaatst in de buurt van de radiator, zodat deze beter bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor deze minder vaak oververhit raakt.

Elektrische problemen

De 1007 heeft veel potentiële problemen. Deze omvatten problemen met de radio, de deursloten, de centrale console die niet wil starten, problemen met de claxon, de ramen, de richtingaanwijzers, parkeersensoren en mogelijk zelfs het meterpaneel. Deze kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal problemen, maar defecte modules en sensoren zijn meestal de oorzaak.

Dit gebeurt ook vaker bij 1007-modellen met een hogere kilometerstand, wat logisch is, want hoe ouder de auto, hoe meer versleten de elektronica. Het is vaak een uitdaging om dit te verhelpen, omdat het moeilijk is om altijd de juiste boosdoener te vinden. Het beste wat u kunt doen is de auto naar een Peugeot dealer brengen die over de juiste apparatuur beschikt om de problemen op te sporen.

  Alles over de 2023 Peugeot e-Partner

Problemen met de ophanging

De laatste groep problemen die we vandaag bespreken heeft betrekking op het veersysteem van de auto, dat problemen lijkt te hebben met de voorste schokdemper en veerpoot. Heel wat eigenaars meldden rammelende geluiden aan de bestuurderszijde of de passagierszijde, wat typisch wijst op problemen met de anti-roll drop links/way bars.

Er wordt gezegd dat deze uit de pas kunnen lopen door dagelijkse slijtage, vooral als u vaak over verkeersdrempels en oneffen terrein rijdt. Het goede is dat ze niet duur zijn om te vervangen, maar het slechte is dat ze meerdere keren kunnen falen tijdens het autobezit.

FAQ

Moet ik een Peugeot 1007 kopen?

Als u een eigenzinnige, unieke en relatief zeldzame gezinsauto wilt die niet te groot of te duur is, is de Peugeot 1007 eigenlijk een heel goede keuze, mits goed onderhouden. Ja, de auto heeft zijn deel van de problemen, maar de meeste daarvan zijn inderdaad te wijten aan gebrekkig onderhoud. Als u er dus een koopt die niet is misbruikt, kunt u er lang van genieten.

Aan de andere kant zullen de meeste autoliefhebbers geen oog hebben voor de 1007, want hij is niet luxueus, dynamisch, opwindend of wat dan ook. Het is een neutraal ogende, neutraal rijdende auto die totaal niet aan het hart trekt. Als dat iets is waar u van houdt en u gewoon een A-tot-B transportwagen wilt, is de 1007 een goede keuze.

  Alles over 2023 Peugeot 5008

Waarom stopte Peugeot met de 1007?

De reden waarom Peugeot met de 1007 is gestopt, is dat het eigenlijk een van de grootste verkoopmislukkingen van Peugeot is. De eerste concept 1007 was een zeer populaire auto en de belangstelling voor de echte auto groeide voldoende voor Peugeot om hem in productie te nemen. Maar toen de auto daadwerkelijk uitkwam, kocht bijna niemand hem, wat niet zo verwonderlijk is, want hij ziet er “meh” uit.

Volgens sommigen verloor Peugeot naar schatting 14.000 tot 15.000 euro per verkochte 1007, wat dit een enorme flop voor Peugeot maakt. Daarom is het redelijk te denken dat Peugeot zich wel twee keer zal bedenken voordat ze ooit nog een soortgelijke auto willen aanbieden.

Is de Peugeot 1007 goedkoop om te bezitten?

De Peugeot 1007 is inderdaad een heel betaalbare auto om te bezitten dankzij zijn kleine motor, goede brandstofverbruik, goedkope registratiekosten en vrij goedkope verzekering. Tegenwoordig is het kopen van een Peugeot 1007 enorm betaalbaar omdat de prijs van de 1007 door de afschrijving aanzienlijk is gedaald.

Al met al kunnen we niet echt zeggen dat we verrast zijn, maar in werkelijkheid is de 1007 tegenwoordig zeldzaam en kan men geen geld verliezen op een exemplaar met een lage kilometerstand als het in goede staat wordt gehouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts