Veel voorkomende problemen met Peugeot Bipper

Peugeot Bipper

De Peugeot Bipper is een kleine familie/vrachtwagen gemaakt door Peugeot tussen 2008 en 2017. De Bipper deelt zijn platform met bijvoorbeeld de Citroen Nemo en de Fiat Fiorino. De Bipper is ontworpen om onder de grotere Peugeot Partner te passen en is vooral bedoeld voor gebruik in de binnenstad, maar hij kan zich zonder problemen staande houden op de snelweg.

In dit artikel noemen we alle veel voorkomende problemen met de Peugeot Bipper en vertellen we waar u op moet letten als u in de markt bent voor een gebruikt exemplaar. De Bipper lijkt problemen te hebben met de distributieketting, wat inderdaad echt ernstig is en de hele motor kan doen uitvallen.

Andere problemen zijn problemen met de turbolader, problemen met de versnellingsbak, de ophanging, en de auto verliest vermogen bij het optrekken. De realiteit is dat de meeste van deze auto’s zijn gebruikt voor commerciële doeleinden en er is een grote kans dat ze niet zo goed zijn onderhouden.

Als je echter een goed onderhouden exemplaar weet te vinden met niet al te veel kilometers op de klok, zul je er waarschijnlijk veel plezier aan beleven. Het is misschien niet het meest betrouwbare Peugeot busje ooit, maar hij kan de tand des tijds doorstaan en wordt goed onderhouden.

Problemen met de distributieketting

Problemen met de distributieketting behoren tot de ergste problemen die een motor kan tegenkomen, omdat ze meestal klein beginnen en vaak moeilijk op te merken zijn. Als ze niet snel genoeg worden opgemerkt, kunnen ze heel gemakkelijk leiden tot ernstige problemen met de hele motor. Niet alle motoren zijn hetzelfde als het gaat om timingproblemen, want de 1.6L Prince-motor is verreweg de ergste.

  Peugeot 1.5 BlueHDI 130 problemen

De timing ketting zelf moet worden geïnspecteerd elke 50.000 mijl of zo. Als u een kloppend of kletterend geluid uit de motorruimte voelt, moet u de spanner inspecteren op tekenen van spel. Zorg er altijd voor om de ketting/spanner te vervangen wanneer u een van deze problemen tegenkomt.

Problemen met de transmissie

De Bipper is verkrijgbaar met een handgeschakelde of een automatische transmissie, die beide een paar verschillende problemen hebben die de aandacht waard zijn. De automatische transmissie heeft last van slippende versnellingen en mogelijke knarsproblemen. Het eerste wordt veroorzaakt door overmatige belasting en gebrek aan smering, terwijl het eerste ook wordt veroorzaakt door gebrek aan smering of mogelijk een volledig gebrek aan transmissieolie.

De handgeschakelde versnellingsbak kan last hebben van problemen met de koppeling. Er wordt gezegd dat deze problemen bijna altijd leiden tot een gerafelde koppelingskabel, waardoor het koppelingspedaal erg zwaar wordt. In de meeste gevallen kan dit eenvoudig worden opgelost door de kabel te vervangen.

Problemen met de ophanging

Aangezien deze auto’s vaak worden gebruikt voor het vervoer van verschillende soorten vracht, is de ophanging waarop ze zitten meestal ontworpen om alle extra stress aan te kunnen. Onderdelen van de ophanging zijn echter vervangbaar, wat betekent dat ze het op den duur waarschijnlijk zullen begeven. Het meest problematische aspect van de ophanging van de Peugeot Bipper houdt verband met de lagers aan de voorzijde.

De enige manier om dit probleem volledig op te lossen is het vervangen van het lager wanneer dat nodig is. De meest voorkomende lagergerelateerde symptomen zijn een overmatig kloppend geluid aan de voorzijde, vooral tijdens het rijden over glooiingen en/of verkeersdrempels.

  Is de Peugeot 1007 een goede auto?

Auto verliest vermogen bij acceleratie

Het laatste probleem met de Peugeot Bipper dat we vandaag bespreken, heeft te maken met een slechte acceleratie onder allerlei omstandigheden. Als dit gebeurt bij koud weer, vooral met een HDI dieselmotor, is de kans groot dat u problemen heeft met de injectoren die gereinigd moeten worden. Het toevoegen van de juiste brandstofadditieven zou ook moeten helpen om deze problemen proactief op te lossen.

Andere problemen kunnen te maken hebben met de brandstofpomp van de auto, die bij sommige Peugeot-motoren van de Bipper een teer punt is. Als de auto afslaat, stationair draait of niet wil starten, moet u de brandstofpomp controleren. Ten slotte kan ook de EGR-klep het begeven op een groot aantal Peugeot-modellen van 2010-2015, dus als u merkt dat de auto overmatig rookt, een slecht MPG heeft, te weinig vermogen heeft en ruw stationair draait, controleer dan de uitlaatgasrecirculatieklep.

FAQ Sectie

Is de Peugeot Bipper een goede auto?

Met ongeveer 2,5 kubieke meter ruimte in de laadruimte is de Bipper een echt praktisch en kaal Peugeot busje dat perfect aan de behoeften van veel mensen voldoet. Je ziet hem vaak rijden in de stad omdat hij een relatief populair vervoermiddel is voor kleine en middelgrote bedrijven. Al met al is de Bipper een goede auto, mits goed genoeg onderhouden.

Als u een exemplaar tegenkomt met verdachte onderhoudsgegevens of veel kilometers op de klok, wees dan voorzichtig, ook al is de prijs echt goed. Omdat ze meestal voor commerciële doeleinden worden gebruikt, krijgen ze vaak niet dezelfde onderhoudsbehandeling als auto’s die worden gebruikt voor het vervoer van gezinnen en particulieren.

  Peugeot start niet - oorzaken en hoe te verhelpen

Hoeveel kilometer kan een Peugeot Bipper meegaan?

Als u de onderhoudsvoorschriften volgt en de auto niet misbruikt, kan de Bipper gemakkelijk 150.000 tot 200.000 mijl meegaan zonder grote mechanische revisies. De Bipper is ontworpen voor de stedelijke omgeving en zijn mechaniek is ontworpen om veel stress te verdragen, maar dat betekent niet dat de Bipper aan zijn lot kan worden overgelaten.

De eerder genoemde problemen met de timing zijn daar een goed voorbeeld van, want die kunnen de motor vernielen, waardoor de auto niet lang meer meegaat. Als u echter al deze problemen op het juiste moment opmerkt en het absolute minimum doet, zou u hoge kilometerstanden moeten kunnen bereiken.

Kan een Peugeot Bipper een trekker zijn?

De Peugeot Bipper was nooit bedoeld om serieus te slepen, maar hij kan tot 1300 kg trekken. Niet alle Bipper-modellen zijn echter hetzelfde, wat betekent dat u de onderkant van de trekhaak moet inspecteren om de maximale trekcapaciteit voor een specifieke Bipper te zien.

Als u besluit om met de Pieper te trekken, is het een goed idee om aanhangerremmen te gebruiken voor alles wat zwaarder is dan 500 kg.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts