Veel voorkomende problemen met Volkswagen Sharan

Is de Volkswagen Sharan een goede auto?

De Volkswagen Sharan is een multifunctionele bestelwagen die sinds 1995 in productie is. De tweede generatie van de Sharan werd geïntroduceerd in 2010, terwijl de 2e generatie facelift werd geïntroduceerd in 2015.

Volgens de meeste gegevens die online beschikbaar zijn, biedt de Sharan een middelmatige betrouwbaarheid. De meest voorkomende VW Sharan problemen worden geassocieerd met de versnellingsbak, de uitrusting, de MAF-sensor, de elektronica en de carrosserie. De meeste daarvan kunnen worden opgelost door preventief onderhoud, maar andere, zoals de MAF-sensor, zullen uiteindelijk moeten worden vervangen.

Het is ook veilig om te zeggen dat de 1e generatie van de Sharan de meeste problemen geeft, terwijl de 2e generatie niet veel beter is. De tweede generatie facelift biedt tal van upgrades ten opzichte van de eerste twee modellen en geniet de voorkeur als u op zoek bent naar een 2e hands Sharan.

VW Sharan – Versnellingsbak problemen

Volgens veel online beschikbare gegevens, lijkt de Sharan te lijden aan verschillende versnellingsbak-gerelateerde problemen, zowel met de handgeschakelde als de automatische. De oudere Synchro automatische versnellingsbakken staan bekend als onhandig, traag om te reageren, en vrij oncomfortabel als je niet vanuit stilstand rijdt. De DSG is competities beter en is de beste versnellingsbak voor de Sharan.

De handgeschakelde versies staan er ook om bekend dat ze last hebben van falende koppelingen, waardoor je niet de gewenste versnelling kunt kiezen. Wanneer dit gebeurt, is de enige manier om dit voorgoed te verhelpen het volledig vervangen van de versnellingsbak. Sommige mensen worstelen liever met de pook om hem in de versnelling te krijgen, maar dit kan later veel meer problemen veroorzaken.

VW Sharan – Uitrustingsproblemen

De Sharan heeft ook last van diverse uitrustingsproblemen, zoals een defect reservewielmechanisme dat de neiging heeft te blijven zitten als het niet wordt onderhouden wanneer dat nodig is. Een ander probleem met de Sharan is dat veel van de onderdelen in de auto bekend staan om te breken omdat ze gemaakt zijn van goedkoop plastic. De luidsprekerafdekkingen van de portieren breken ongelooflijk gemakkelijk.

  Is Volkswagen Lupo een goede auto?

Andere problemen met de uitrusting van de Sharan hebben te maken met de stoelen, die vaak moeilijk te bewegen en te bedienen zijn. Sommige plastic onderdelen in het interieur kunnen vast komen te zitten en worden ongelooflijk moeilijk te bedienen. Dit is meestal het geval voor de 1e generatie Sharan en nieuwere exemplaren met hoge kilometerstand.

VW Sharan – MAF sensor problemen

Veel Volkswagen modellen staan bekend om problemen met de MAF (Mass Airflow Sensor) en de Sharan behoort ook tot die groep. Als je merkt dat de auto lijdt aan een zwakke acceleratie, of als de auto niet in staat is een hogere snelheid aan te houden, is de kans groot dat de MAF de schuldige is.

De beste manier om dit op te lossen is om de MAF gewoon helemaal te vervangen, want dit soort problemen worden na verloop van tijd alleen maar erger. Als u het niet vroeg genoeg vervangt, is de kans groot dat het later nog veel meer problemen worden.

VW Sharan – Elektrische problemen

De Sharan staat ook bekend om verschillende elektrische problemen, zoals problemen met de buiten- en binnenverlichting, problemen met dashboardmeters, problemen met de elektrische ramen, en problemen met verschillende elektrische onderdelen, schakelaars en lichten. De 1e generatie Sharan is de meest problematische van het stel, maar het lijkt erop dat zelfs de nieuwere modellen af en toe last hebben van elektrische problemen.

  Is de Volkswagen Polo een goede auto?

Om deze te verhelpen hoef je soms alleen de systemen opnieuw op te starten of de lampen te vervangen, terwijl je op andere momenten grotere onderdelen moet vervangen of de zekeringkast moet controleren als er iets niet brandde.

VW Sharan – Carrosserie problemen

De Volkswagen Sharan is een grote auto en dat betekent dat hij last heeft van problemen die bij grote auto’s horen. Omdat hij zo groot is, heeft de Sharan de neiging om te buigen over verschillende golvingen die de paneelopeningen en de uitlijning van de auto kunnen beïnvloeden. Dit kan leiden tot problemen met het openen en sluiten van de deuren, wat tijdrovend is om te herstellen.

Ga hoe dan ook de hele auto na en open en sluit alle deuren om te zien of alles zit waar het hoort. Zorg er ook voor dat u alle stoelen, deuren en alles wat kan bewegen verschuift, want u wilt geen auto met te veel van deze problemen.

FAQ Sectie

Is de VW Sharan een goede gezinsauto?

De Volkswagen Sharan is eigenlijk een geweldige allround gezinsauto, want hij biedt een overvloed aan ruimte en fatsoenlijke voorzieningen, en is over het algemeen een heel veilige auto. De Sharan kan gemakkelijk tot zeven passagiers herbergen, wat betekent dat zelfs de grootste gezinnen comfortabel in de Sharan kunnen zitten. De laadruimte is ook enorm, wat nog eens benadrukt dat de Sharan een geweldige gezinsauto is.

De beste gezinsauto’s moeten ook veilig zijn, dus het is goed om te weten dat de VW Sharan een 5-sterren veiligheidswaardering heeft met alle state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen zoals lane keep assist, camera’s, sensoren, parkeerpilot en adaptieve cruise.

  Is de Volkswagen Kever een goede auto?

Hoe lang gaat een VW Sharan mee?

De Volkswagen Sharan is gebouwd op een echt oud platform, wat betekent dat VW erin geslaagd is de meeste problemen op te lossen die de Sharan voortijdig met pensioen zouden kunnen sturen. Dit betekent dat de Sharan gemakkelijk meer dan 200.000 mijl meegaat, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt.

De Sharan is een klassiek voorbeeld van een Duitse premium auto die erin slaagt lang mee te gaan, maar alleen als correct onderhoud is toegepast. Als u een tweedehands Sharan zoekt, kies dan voor een exemplaar met minder kilometers op de klok en met alle onderhoudshistorie sinds de aankoop van de auto.

Moet ik een VW Sharan kopen?

Als u een familie minibus zoekt, is de Sharan een zeer goede keuze omdat hij veel ruimte biedt en toch niet aanvoelt als een bus om mee te rijden. De Sharan is misschien niet de nieuwste minibus op de markt, waardoor zijn waarde vanaf nieuw twijfelachtig is, maar als u voor een goed onderhouden tweedehands exemplaar gaat, is dat wel verstandig.

U moet er ook rekening mee houden dat de Sharan uit productie wordt genomen, zodat het nieuwste model zijn waarde waarschijnlijk goed zal behouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts