Veelvoorkomende BMW sDrive Problemen

Het BMW sDrive systeem is speciaal ontworpen om uitstekende rijeigenschappen en duurzaamheid te bieden. In tegenstelling tot het xDrive systeem dat vermogen naar alle wielen stuurt, stuurt het sDrive systeem alleen vermogen naar de voor- of achterwielen. Ondanks de vele voordelen heeft het sDrive systeem ook enkele nadelen.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW sDrive?

De meest voorkomende problemen met de BMW sDrive zijn een trillend stuur, elektrische problemen, achterlicht problemen, een defecte koelvloeistof systeem, ontladen accu’s, deurgrepen problemen, een lekke oliefilter pakking, brandstofsysteem defect, en nog veel meer.

Enkele van de BMW modellen die met het BMW sDrive systeem worden geleverd zijn de BMW 2 serie, 3 serie, 4 serie, 5 serie, 6 serie, 7 serie, Z4, X1, en vele andere. Sommige modellen zijn echter gestopt met het sDrive systeem in hun nieuwste modellen. Bijvoorbeeld, de BMW X6 biedt niet langer het BMW X6 sDrive systeem.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met BMW sDrive?

Een defect koelvloeistof systeem

De meeste eigenaars van BMW modellen met het sDrive systeem hebben geklaagd over een defect koelvloeistofsysteem. Het koelvloeistofsysteem regelt de temperatuur in de motor en zorgt ervoor dat de auto niet oververhit raakt. Dus, wanneer de koelvloeistof defect is, zal de auto oververhit raken.

Trillend stuurwiel

Een ander veel voorkomend probleem dat meestal wordt ervaren door BMW sDrive eigenaars zijn sterke trillingen en schudden als ze de auto draaien of remmen. Dit komt normaal gesproken door een verkeerde uitlijning van het wiel of defecte stuwarm bussen. Merk op dat het verhelpen van dit probleem eenvoudig is en door een gekwalificeerde BMW monteur kan worden gedaan.

Een lekkende oliefilterpakking

De pakking van de oliefilter is een van de eerste onderdelen van een auto die problemen ontwikkelt. Dat komt omdat de pakking bij langdurig gebruik aan sterkte verliest. Dus, wanneer het verslijt, kan het niet langer aansluiten op het oliefilter, wat leidt tot olielekkage. Daarom is het belangrijk om de pakking van de oliefilter altijd te vervangen, zoals BMW aanbeveelt.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

Elektrische problemen

Als u een BMW sDrive model bezit, moet u klaar zijn om met elektrische problemen om te gaan. Veel eigenaars van de BMW sDrive hebben geklaagd dat hun auto niet alleen defecte elektronische vensters ontwikkelde, maar ook elektrische problemen had.

Uitval brandstofsysteem

Een ander groot probleem waar BMW sDrive-eigenaren meestal mee te maken krijgen, is een defect brandstofsysteem. In 2016 riep BMW bijvoorbeeld meer dan 136.00 voertuigen terug met een hogedrukbrandstofpomp. Hoewel dit probleem vaak voorkomt bij BMW xDrive modellen, hebben sommige BMW sDrive modellen ook last van het probleem.

Problemen met automatische koplampen

Automatische koplampen zijn een uitstekende toevoeging aan moderne auto’s omdat ze de noodzaak voor de bestuurder elimineren om de lichten aan/uit te zetten wanneer dat nodig is. Automatische koplampen op sommige BMW sDrive modellen, zoals de 3-Serie, blijven echter meestal aan, zelfs wanneer ze niet nodig zijn. Dit is een hele uitdaging omdat ze de batterij kunnen leegmaken en verdere problemen kunnen veroorzaken.

Problemen met de deurgrepen

Problemen met de deurgrepen komen vaak voor bij de BMW 5 Reeks. Dit probleem ontstaat meestal na enige tijd van gebruik. De gebruiker zal merken dat de deurgreep normaal werkt maar dat er niets gebeurt. Als dit gebeurt, moet u naar een BMW service center voor de juiste reparatie, want het vereist gespecialiseerd gereedschap.

Ontladen accu’s

Last but not least, een ander probleem waar BMW sDrive autobezitters op moeten anticiperen is het ’s nachts ontladen van de accu. De belangrijkste boosdoener van het ontladen van de accu is dat de automatische koplampen aan blijven zonder dat u het weet. Het kan ook het gevolg zijn van het per ongeluk open laten staan van de deuren.

  Hoe weet ik of mijn BMW nog onder garantie is?

FAQ

Wat is beter – BMW xDrive of sDrive?

Dat hangt ervan af wat u zoekt. Als u een performante, veilige en krachtige wagen wilt, is xDrive de beste optie. Wil je echter een uitstekend weggedrag en een snellere acceleratie, dan is het sDrive systeem de ideale keuze. Bovendien zorgt xDrive voor een betere rijdynamiek.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de BMW sDrive en xDrive?

Het belangrijkste verschil tussen het BMW sDrive en xDrive systeem is dat het sDrive systeem een tweewielaandrijvingssysteem is, terwijl het xDrive een vierwielaandrijvingssysteem is. Bovendien stuurt het sDrive systeem slechts vermogen naar één as van de auto, terwijl het xDrive systeem vermogen naar alle vier de wielen van de auto stuurt.

Waarom is de BMW X1 serie sDrive anders dan andere sDrive systemen?

Dat komt omdat de BMW X1 serie wordt geleverd met een voorwielaandrijving, terwijl de andere sDrive modellen zijn voorzien van een achterwielaandrijving. Het voordeel van een FWD systeem is dat het een betere tractie biedt op sneeuw of ijzige wegen dan het RWD systeem.

Is de sDrive goed in sneeuw?

Nee, de sDrive is niet goed in de sneeuw. Maar wanneer de BMW sDrive met winterbanden is uitgerust, presteert hij nog steeds goed, maar niet beter dan de BMW xDrive. Dat komt omdat hij maar op één wielstel vermogen stuurt, terwijl de BMW xDrive vermogen naar alle vier de wielen stuurt.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Bovendien zullen BMW modellen met xDrive beter overweg kunnen met sneeuw en ijs vanwege de uitzonderlijke tractie die geleverd wordt. Het beste BMW sDrive model voor sneeuw is de BMW X1. Die heeft namelijk een voorwielaandrijving, die in ijzige of besneeuwde omstandigheden een betere tractie heeft dan de achterwielaandrijving.

Wat is beter – Audi’s Quattro of BMW’s xDrive?

Audi Quattro heeft zich bewezen en is al een tijdje het beste all-wheel-drive systeem op de markt. BMW heeft echter ook een paar wijzigingen aangebracht aan zijn xDrive, maar het is nog steeds niet beter dan de Quattro. Het Quattro-systeem van Audi biedt een evenwichtigere vierwielaandrijving omdat het 50/50 koppel levert, terwijl BMW 40% voor en 60% achter levert.

Conclusie

Als u van plan bent een BMW auto met het sDrive systeem aan te schaffen, is het van vitaal belang om zowel de voordelen als de problemen te kennen die u onderweg kunt tegenkomen. Hoewel de BMW sDrive veel voordelen heeft, is het ook prettig om enkele problemen te kennen die u in de loop van uw leven kunt tegenkomen.

Veel voorkomende BMW sDrive problemen zijn onder andere een trillend stuur, elektrische problemen, een lekke oliefilter pakking, achterlicht problemen, een trillend stuurwiel, deurgreep problemen, een defecte koelvloeistof systeem, en problemen met de ontlading. Ook al heeft de BMW sDrive meerdere problemen, de meeste kunnen worden behandeld door een gecertificeerde monteur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts