Veelvoorkomende problemen met Audi A4 B8

De Audi A4 B8 was in productie tussen 2008 en 2012, terwijl de B8 facelift voor het eerst werd geïntroduceerd in 2012 en in productie was tot 2016. De A3 B8 is eigenlijk een van de meest populaire A4-modellen tot nu toe, omdat het bood een echt goed uitziende buitenkant met de allerbeste interieur design in zijn klasse.

De A4 B8 was ook de allereerste echte moderne A4, want hij was leverbaar met de allereerste LED-rijverlichting en met het eerste echt uitgebreide MMI-infotainmentsysteem. De aangeboden motoren zijn behoorlijk betrouwbaar, terwijl de A4 B8 van na de facelift met S-Tronic ook uiterst verfijnd en gemakkelijk te besturen is.

De A4 B8 is een van de voordeligste compacte luxewagens die je op dit moment kunt kopen. Niettemin, voordat u dieper ingaat op potentiële A4 B8 eigendom, moet u een aantal van de meest voorkomende problemen met de A4 B8 aan te pakken.

Deze omvatten een defecte waterpomp, lekken, overmatig olieverbruik, problemen met de stuurinrichting, en koolstof opbouw in de inlaatkleppen. De meeste van deze problemen kunnen eenvoudig worden verholpen en komen niet vaak terug. Al met al is de A4 een betrouwbare auto, en als u hem goed onderhoudt, zult u er nog lang plezier van hebben.

Audi A4 B8 waterpomp problemen

De waterpomp is een van de meest kwetsbare onderdelen op de Audi A4 B8 en je bent waarschijnlijk gaat een probleem met de waterpomp uiteindelijk ervaren. Het probleem hier is dat de pomp is gemaakt van kunststof die de neiging om te kraken en desintegreren na verloop van tijd omdat het in contact komt met onderdelen die werken bij hoge temperaturen.

  Welke Audi is het best voor lange bestuurders?

Dit betekent dat de behuizing waarschijnlijk op een gegeven moment zal barsten, wat vaak leidt tot het lekken van koelvloeistof. Als u dit probleem niet snel genoeg aanpakt, zal uw A4 B8 waarschijnlijk oververhit raken. De pakking tussen de pomp en de thermostaat is ook een bekend zwak punt van de A4. Sommigen zeggen dat problemen met de waterpomp kan verschijnen 2-3 keer per 100k mijl, vooral op de 2.0L modellen.

Audi A4 B8 lekken

De A4 B8 maakt gebruik van directe injectie, wat betekent dat de injectoren de brandstof direct in de cilinders spuiten. Deze injectoren staan erom bekend verstopt, vuil en beschadigd te raken, wat uiteindelijk een lek veroorzaakt. Het goede nieuws is dat het vrij onwaarschijnlijk is dat alle injectoren in één keer lekken, maar het slechte nieuws is dat zelfs één enkele lekkende injector prestatieproblemen zal veroorzaken.

Als u merkt dat uw A4 niet wil starten, slecht stationair draait, last heeft van ontstekingsfouten of niet goed presteert, is de kans groot dat de injectoren de schuldige zijn.

Audi A4 B8 overmatig olieverbruik

Er zijn veel eigenaren online die zeggen dat hun A4 B8-modellen de neiging hebben om last te hebben van overmatig olieverbruik. Sommigen zeggen dat hun A4’s elke 1.000 tot 2.000 mijl 1 kwart olie verbruiken, terwijl anderen helemaal geen problemen ondervinden. Vanwege deze problemen hebben veel A4-eigenaren in 2012 een class-action rechtszaak tegen Audi aangespannen.

Overmatig olieverbruik zal waarschijnlijk geen grote problemen veroorzaken als u altijd olie bijvult wanneer dat nodig is. Het probleem oplossen is echter altijd een beter idee.

Problemen met de stuurinrichting van de Audi A4 B8

De Audi A4 B8 staat erom bekend dat hij zowel bij hoge als bij lage snelheden last heeft van wiebelen en trillingen. Volgens Audi is dit probleem te wijten aan een defecte stuurinrichting slang en komt vaker voor bij bestuurders die de neiging om agressiever te rijden.

  De beste Audi voor brandstofbesparing

Eerdere pre-facelift B8-modellen zijn hier veel vatbaarder voor, zozeer zelfs dat Audi een terugroepactie heeft uitgeschreven. Sommige online sites zeggen dat het probleem vaak kan worden verholpen door gewoon de vloeistof van het stuursysteem te vervangen en tegelijkertijd de oude vloeistof volledig door te spoelen.

Audi A4 B8 koolafzetting in inlaatkleppen problemen

De Audi A4 B8 heeft ook de neiging om te lijden aan koolafzetting in de inlaatkleppen omdat de brandstof direct in de cilinders wordt gespoten. Dit betekent dat deze motoren bekend zijn om af en toe ervaren koolstof opbouw veroorzaakt door olie blowbacks.

Als deze afzettingen zich voortdurend opbouwen, beperken ze de luchtstroom en kunnen ze de prestaties van de motor drastisch beïnvloeden. Als u merkt dat uw A4 B8 lijdt aan gebrek aan vermogen, misfires, of ruw stationair draaien, moet u uw inlaatkleppen reinigen met walnootstralen.

FAQ Sectie

Is de Audi A4 B8 betrouwbaar?

De Audi A4 B8 is om twee specifieke redenen een van de betrouwbaarste Audi-sedans aller tijden. De eerste is dat de B8 de grootste technologische sprong binnen de A4-familie vertegenwoordigt, terwijl het nog steeds ontworpen is op een bekend platform en omdat de A4 na de facelift niet veel veranderd is behalve het oplossen van veel van de problemen die het pre-facelift model teisterden.

De B8 A4 is dan ook een oersterke auto, maar alleen als je al het onderhoud doet. Deze Duitse topauto’s zijn niet ontworpen om zonder goed onderhoud te leven. Niet omdat ze kwaliteit missen, maar omdat ze onderhoud nodig hebben om zo superieur te zijn als ze zijn in vergelijking met zuinige auto’s.

  Beste motorolie voor Audi Q5

Is de Audi A4 B8 het waard?

De Audi A4 B8 is inderdaad de moeite waard als u op zoek bent naar een compacte luxewagen die in bijna elke situatie zijn mannetje staat. De A4 is leverbaar met AWD, wat betekent dat het een geweldige auto is voor alle seizoenen. Bovendien overbrugt hij de kloof tussen het nieuwste A4-model en de meer betaalbare A4-generaties, wat betekent dat de B8 A4 nu de waardekampioen is.

Als u dat koppelt aan superieure betrouwbaarheid en de aantrekkingskracht van Audi modellen, is de B8 A4 zeker de moeite waard.

Welke Audi A4 B8 moet ik kopen?

In de eerste plaats moet u uw aandacht richten op het model van na de facelift, want dat is een stuk verfijnder en ook een stuk betrouwbaarder. Wat de motoren betreft, is de 2.0L TFSI van na de facelift de juiste keuze, omdat hij vermogen en zuinigheid perfect in evenwicht houdt.

Het is ook de meest populaire keuze van het stel, wat betekent dat de beschikbaarheid van onderdelen is ook superieur met deze motor. De V6-motoren uit het topgamma zijn potentieel nog duurzamer, maar ze hebben meer last van koolstofafzetting.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts