Veelvoorkomende problemen met Audi Q8

Audi Q8 problemen

De Audi Q8 werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 2018 en het veroverde de luxe SUV-markt op het moment dat het kwam. De Q8 verkoopt echt goed omdat het een goed afgeronde luxe SUV is die zo’n beetje alles biedt. Het ziet er geweldig uit, het rijdt geweldig, het is luxueus, veilig, comfortabel, en uiterst begeerlijk.

Hij deelt veel van zijn onderdelen met de Audi Q7 die een paar jaar voor de Q8 kwam, wat betekent dat Audi erin geslaagd is om een flink aantal problemen op te lossen die met de tweede generatie Q7 kwamen. Als zodanig lijkt de Audi Q8 een redelijk betrouwbare auto te zijn, maar er zijn enkele problemen die de moeite waard zijn om over te praten, zoals de voorste schokdempers en de verbinding tussen de stuuras en het stuurhuis.

De Audi Q8 lijkt ook last te hebben van problemen met de versnellingsbak, die soms transmissievloeistof lekt. Gezien het feit dat de Q8 een grote zware auto is met minstens 21-inch banden, lijkt de bandenslijtage erger te zijn dan normaal, wat zeker een groot probleem is omdat 21-inch+ banden een fortuin kosten om te vervangen.

Ten slotte heeft de Q8 ook te lijden onder problemen in verband met het start-stopsysteem, omdat Audi een rechtszaak heeft aangespannen vanwege mogelijke gevaren in verband met de werking van het start-stopsysteem. Al met al lijkt de Q8 redelijk betrouwbaar te zijn, maar hij kost wel veel geld om te onderhouden.

Problemen met de voorste schokdempers van de Audi Q8

Volgens meerdere online bronnen is de Audi Q8 bekend om problemen met de voorwielophanging, meer specifiek de voorste schokdemper vork. Het probleem hier is dat de vork niet goed genoeg gegoten is waardoor de auto moeite heeft met het absorberen van oneffenheden in het wegdek, wat er zelfs toe kan leiden dat de vork helemaal loskomt.

  Wat zijn de beste autowasproducten voor Audi?

Audi zegt dat sommige Q8-modellen die tussen 27 november 2018 en 18 december 2018 zijn gefabriceerd, met dit probleem te maken hebben, maar sommigen zeggen dat ook veel opvolgende Q8’s zijn getroffen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u contact opneemt met een Audi-dealer en rondvraagt of de Q8 die u op het oog hebt deel uitmaakte van deze kwestie of niet.

Audi Q8 stuurhuis en stuuras probleem

Deze bronnen stellen ook dat de Q8 last heeft van slechte bouten die het stuurhuis met de stuuras verbinden, die ook onder druk kunnen breken en de auto onbestuurbaar kunnen maken. Dit probleem treft niet alleen de Q8, maar ook de Q7, en de periode waarin deze problemen zich voordeden is tussen juni 2015 en februari 2019.

Het is begrijpelijk dat deze problemen waarschijnlijk een groter aantal Q8-modellen treffen en daarom moet u goed op deze bouten letten. Zorg ervoor dat u bij een Audi-dealer rondvraagt naar de Q8 die u op het oog hebt om te zien of er iets is dat moet worden gedaan met betrekking tot deze kwestie.

Audi Q8 transmissie olie lekken

Europese luxe auto’s zijn bekend om te gaan door vloeistoffen als een gek. Ze verbruiken doorgaans veel brandstof en veel olie, maar bijna geen enkele auto verbruikt veel transmissieolie, althans niet als de olie niet lekt. De Q8 is echter af fabriek uitgerust met een defecte aansluiting voor de transmissieolie, die olie kan lekken als hij niet op tijd wordt verholpen.

Als zodanig moet u veel aandacht besteden aan deze kwestie, omdat een gebrek aan transmissieolie een transmissie vrijwel kan vernietigen. Sommigen zeggen dat slechts een klein deel van de Q8-modellen die in 2019 zijn gemaakt, zijn getroffen, maar het is beter om te controleren om 100% veilig te zijn.

  Beste jaar voor de Audi S4

Audi Q8 banden-gerelateerde problemen

De Audi Q8 maakte deel uit van de terugroepactie 42L5 Audi voor een foutieve wijziging van het toespoor en camber van de achteras, waardoor de achterbanden extreem snel slijten. De Audi Q8 wordt echter geleverd met ten minste 21-inch banden en alle vier de banden moeten hetzelfde zijn omdat de Q8 een AWD Quattro SUV is. Als niet alle vier de banden hetzelfde zijn, kan dat leiden tot veiligheidsproblemen.

Dit betekent dat het vervangen van Audi Q8 banden een klein fortuin kost omdat ze enorm zijn in alle mogelijke dimensies. Bovendien klagen veel mensen dankzij de enorme wielen dat het bijna onmogelijk is om de wielen van een Audi Q8 in bedwang te houden als je ermee in de stad rijdt.

Audi Q8 start/stop-systeem problemen

Een van de meest controversiële problemen die de Audi Q8 teisteren, heeft te maken met het start/stop-systeem van de auto, waarbij de motor wordt uitgeschakeld voordat de auto tot stilstand komt. Het systeem kan er ook toe leiden dat de Q8 afslaat en dat is de reden waarom Audi een collectieve rechtszaak heeft aangespannen die inmiddels is afgewezen.

Hoe dan ook, een defect start/stop-systeem kan zeker een stressvolle aangelegenheid zijn, omdat problemen zoals deze ongelukken kunnen veroorzaken als je niet op je hoede bent.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi Q8 kopen?

De Audi Q8 is een van de beste luxe-SUV’s die u op dit moment kunt kopen en velen beschouwen hem als het beste Audi-model op de markt. De reden waarom is simpelweg omdat de Q8 is een geweldige all-around auto. Hij ziet er van binnen en van buiten prachtig uit, hij zit vol met de nieuwste en beste technologie, hij is veilig, snel, relatief betrouwbaar, en uiterst begeerlijk.

  Audi vs Range Rover betrouwbaarheid - Wat is beter

De Q8 is even populair bij oudere als bij jongere bestuurders en bij mannen als bij vrouwen. Hij biedt een indrukwekkende rijpositie en een reeks krachtige en gesofisticeerde motoren.

Is de Audi Q8 beter dan de Q7?

De Audi Q8 is in bijna alle opzichten beter dan de Q7, behalve op praktisch gebied, want de Q7 is verkrijgbaar met zeven zitplaatsen en biedt meer ruimte voor zowel mensen als vracht. Deze twee zijn zeer vergelijkbaar en er zijn niet al te veel noemenswaardige verschillen tussen de twee, maar de Q8 lijkt degene te zijn waar de meeste mensen voor zouden gaan.

Als u een familieman bent en u wilt de meeste ruimte die u kunt krijgen, dan is de Q7 de betere keuze.

Hoe lang kan een Audi Q8 mee?

De Audi Q8 zou honderdduizenden kilometers mee moeten kunnen gaan zonder grote revisies nodig te hebben. Dat komt omdat de Q8 net als elke andere Duitse luxewagen bij het juiste onderhoud levenslang betrouwbaar is.

Al met al moet u zich geen zorgen maken over de levensduur van de Audi, maar wel over alle onderhoudskosten die u zult moeten betalen voordat u een significant aantal kilometers hebt afgelegd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts