Veelvoorkomende problemen met Audi TT RS

Audi TT RS problemen

De Audi TT RS is een tweedeurs sportcoupé/roadster, gemaakt voor wie van de Audi TT houdt, maar een meer opwindende rijervaring wil. De TT RS is uitgerust met de iconische Audi 2.5L 5-cilinder motor die zowel geweldig rijdt als geweldig klinkt. De TT RS is dan ook het vlaggenschip van de TT-reeks en biedt heel wat waar voor zijn geld.

Dat heeft alleen zin als je het type bent dat van dit soort auto’s houdt. De TT is niet de ruimste of de meest luxueuze auto die je voor je geld kunt krijgen. Als u echter op zoek bent naar een combinatie van verstandige prestaties en luxe, dan is de TT RS in dat opzicht wel een beetje toonaangevend in zijn klasse.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de TT RS niet perfect, maar dat is het geval met 99% van de auto’s die er zijn. De meest voorkomende problemen met de TT RS hebben te maken met de motor, het hoge olieverbruik, de transmissie, de elektronica en de uitrusting.

Als u de auto goed onderhoudt en alle vloeistoffen vervangt wanneer dat nodig is, zou hij lang mee moeten kunnen gaan. Als u een tweedehands exemplaar koopt, zorg dan voor een grondige inspectie voor de aankoop, want u wilt geen risico lopen met zo’n speciaal gemaakte prestatieauto.

Audi TT RS – Motorproblemen

De Audi TT RS 5-cilinder motor lijkt voor het grootste deel redelijk betrouwbaar te zijn en dat is de reden waarom zo veel mensen hem graag willen tunen. Er zijn veel TT RS exemplaren met meer dan 600pk, waardoor deze kleine 2-deurs coupes net zo snel zijn als sommige hypercars. Als u op zoek bent naar een gebruikt exemplaar, controleer dan wel de motorsteunen, want die kunnen na verloop van tijd versleten raken.

  Beste Telefoonhouder Voor Audi

Sommige eigenaars hebben gemeld dat de motor last heeft van klepschroeven die loskomen en hun weg vinden in de motor. Deze problemen doen zich vooral voor bij de Mk2 TT RS-modellen, terwijl de nieuwere modellen een stuk beter lijken te zijn. Ten slotte hebben eigenaars ook problemen met bobines gemeld, maar het lijkt erop dat deze ook bij de nieuwere modellen niet al te vaak voorkomen.

Audi TT RS – Problemen met olieverbruik

De Audi TT RS en vele andere benzine-aangedreven Audi modellen staan erom bekend dat ze olie verbruiken als geen ander. Sommigen zeggen dat dit normaal is, maar dat is het niet, want er zijn veel auto’s met drie keer zoveel vermogen als de TT RS die geen last hebben van deze problemen. Audi zegt dat dit “normaal” is voor prestatiegerichte auto’s, maar dat is nauwelijks het geval.

Als u op zoek bent naar een tweedehands TT RS, vraag de eigenaar dan naar het olieverbruik van de auto. Als u een exemplaar in het vizier krijgt dat iets te veel olie verbruikt, moet u er mee naar een Audi-dealer gaan en eisen dat ze het probleem voor u oplossen, vooral als de auto onder garantie valt. Anders kunt u de olie vaker bijvullen dan aanbevolen.

Audi TT RS – Transmissieproblemen

De TT RS wordt geleverd met een Audi S-Tronic versnellingsbak met dubbele koppeling en 7 versnellingen, die heel goed bij het karakter van de TT RS past. Het is waar dat veel mensen een handgeschakelde versnellingsbak in de TT missen, maar de S-Tronic is sneller dan zelfs de meest ervaren coureurs met een handgeschakelde bak. De S-Tronic werkt voor het grootste deel goed, maar er zijn enkele problemen te vermelden.

  Veel voorkomende problemen met Audi S4

Eerst en vooral kan de transmissie onhandig en aarzelend worden, vooral bij het inschakelen van de achteruitversnelling. Andere problemen zijn traag terugschakelen en de auto schokkerig bij lagere snelheden. Dit kan een probleem zijn als je langzaam probeert te manoeuvreren.

Audi TT RS – Elektrische problemen

Elektrische problemen komen vaak voor bij gebruikte Audi modellen omdat deze auto’s meestal vol met technologie zitten. De meest voorkomende elektrische problemen worden geassocieerd met de virtuele cockpit / analoge meter clusters die ofwel kunnen bevriezen, leeg gaan, of u verkeerd informeren.

Andere elektrische problemen zijn defecte elektrische ramen regelaars, defecte buitenverlichting, en problemen met het interieur schakelapparatuur.

Audi TT RS – Uitrustingsproblemen

De TT RS heeft soms ook problemen met de uitrusting, zoals lekkende zonnedaken, problemen met het elektrische dak en problemen met de vergrendeling van de voorkoffer. Andere uitrustingsgerelateerde problemen zijn problemen met de achterspoiler en doorgezakte sportstoelen die de neiging hebben om zeer vroeg in de levensduur van de auto te verslijten.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi TT RS kopen?

Als u van compacte auto’s houdt, moet u de TT RS zeker in uw portefeuille hebben. Dat betekent dat er niet veel auto’s zijn die met de TT RS kunnen concurreren, behalve misschien de BMW M2. Veel liefhebbers van prestaties beschouwen deze twee modellen als de meest op de bestuurder gerichte Audi RS en BMW M-modellen, wat zeker veel lof is.

  Welke olie moet ik gebruiken in mijn Audi A3?

Als u van dit soort auto’s houdt, moet u de TT RS zeker overwegen. Aan de andere kant, als u helemaal niet van compacte auto’s houdt, is de TT RS zeker een auto die u moet overslaan.

Is de Audi TT RS een baby Audi R8?

De Audi TT RS kan gezien worden als een baby-versie van de Audi vlaggenschip supercar, de R8. Deze twee zijn vergelijkbaar in ontwerp, maar de TT is een iets kleinere auto. Bovendien heeft de R8 een natuurlijk aangezogen V8, terwijl de TT RS een 5-cilinder gebruikt die aanvoelt en klinkt als een baby-R8.

Met een R8 zult u niet kunnen wedijveren, maar u zult zeker voelen wat een R8 kan geven als u voor de TT RS gaat.

Gaat de Audi TT RS uit productie?

De Audi TT RS gaat uit productie, net zoals alle andere Audi TT modellen. Audi zegt dat ze hem gaan vervangen door iets groters, emotionelers en met vier deuren. Het is waar dat 2-deurs compacte performance auto’s uit de mode raken en de verkoopgrafieken herinneren je daar zeker aan.

Daarom is dit een goed moment om voor een Audi TT RS te gaan, want de TT RS zal waarschijnlijk zijn waarde heel goed behouden dankzij de 5-cilinder motor en het feit dat de TT volledig uit productie gaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts