Veelvoorkomende problemen met de Ford Edge

Ford Edge Problemen

De Ford Edge is populair om zijn precieze rijeigenschappen en uitzonderlijke prestaties. Hij is ook comfortabel en praktisch omdat hij veel laadruimte heeft. Maar voordat u in deze auto kunt investeren, zijn er een aantal problemen die u moet weten om u te helpen de auto goed te onderhouden. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Edge?

Veel voorkomende problemen met de Ford Edge zijn transmissie problemen, motor problemen, defecte voorruit afdichting, elektrische problemen, air-conditioning, waterpomp problemen, defecte deur sensoren, en defecte rembekrachtiger. De meeste problemen zijn eenvoudig te verhelpen, behalve serieuze transmissie- en motorproblemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford Edge?

Elektrische problemen

Het meest voorkomende probleem waar Ford Edge gebruikers zich zorgen over moeten maken zijn elektrische problemen. De meeste Ford Edge modellen beginnen dit probleem al vanaf 66.000 mijl te ondervinden. De problemen komen vaker voor in de modeljaren 2011 tot 2013. Het belangrijkste elektrische probleem dat gebruikers van de Ford Edge ondervinden is het blijven branden van het deur-ajar lampje.

De deur-ajar lampje blijft branden is zeer lastig en de meeste Ford Edge gebruikers hebben gemeld dit probleem. Als dit probleem aanhoudt, kan het de deuren per ongeluk ontgrendeld houden of zelfs de accu leegmaken. Andere elektrische problemen die gemeld zijn, zijn onder andere een slecht werkend schuifdak, Bluetooth problemen, computersoftware die niet werkt zoals bedoeld, accu die leeg raakt of de lading niet vasthoudt, enzovoort.

Problemen met de transmissie

Een ander veel voorkomend probleem dat gebruikers van de Ford Edge ondervinden is de transmissie. Veel gebruikers hebben gemeld dat de transmissie abrupt zou uitschakelen, zelfs terwijl de auto rijdt. In sommige gevallen stopte de motor met werken.

Merk op dat dit probleem vaak voorkomt in de Ford Edge modeljaren 2007 en 2008. Het treedt ook graag op nadat de auto meer dan 80.000 mijl heeft bereikt.

  Ford Mustang Shelby GT350 Betrouwbaarheid

Defecte rembekrachtiger

Dit probleem komt vaak voor bij Ford Edge modellen gemaakt tussen 2007 en 2015. Dit probleem ontstaat wanneer het membraan van de rembekrachtiger een scheur ontwikkelt als gevolg van de veranderende rijomstandigheden. Als gevolg daarvan veroorzaakt het dat de auto unieke sissende geluiden produceert wanneer het rempedaal wordt ingetrapt.

Defecte deursensoren

De eerste generatie Ford Edge modeljaren hebben problemen gehad met defecte deursensoren. Zoals eerder vermeld, heeft het 2013 model de meeste defecte deursensoren klachten. De meeste van deze zijn ook verbonden met het elektrische systeem. Als de deursensor defect is, zal het open-deurlampje blijven branden totdat het probleem is opgelost. Vervang de defecte of slechte deursensor.

Motorproblemen

Dit probleem komt vaak voor bij het modeljaar 2015 Ford Edge. Enkele tekenen van een slechte motor in de 2015 Ford Edge zijn onder andere het haperen van de motor of het gaan branden van het controlelampje. Los het onderliggende probleem op om verdere schade te voorkomen. In sommige gevallen zult u de motor moeten vervangen, wat behoorlijk kostbaar is.

Waterpomp problemen

Naarmate uw Ford Edge meer kilometers maakt, moet u rekening houden met verschillende problemen, zoals waterpompproblemen. De waterpomp van de Ford Edge begint problemen te krijgen wanneer de serpentijn- of distributieriemen versleten zijn. Hoewel het vervangen van een waterpomp kostbaar en omslachtig is, zult u het moeten doen wanneer u de distributieriem vervangt.

Defecte voorruitdichting

De 2007 tot 2011 Ford Edge modellen hebben een probleem met een defecte voorruit. Door slechte lijm heeft de voorruitdichting bij deze auto’s de neiging om te gaan schuiven. Een slechte voorruitdichting kan ervoor zorgen dat er water in uw auto komt, dus het is verstandig om dit op tijd te laten repareren.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - wat is beter?

A/C oververhit

De 2011 Ford Edge is een van de minst betrouwbare Ford Edge modellen. Wanneer deze auto meer dan 120.000 mijl rijdt, moet u de airconditioning vervangen of grondig inspecteren. De airco heeft de neiging om oververhit te raken en blaast geen warme lucht meer wanneer deze 120.000 mijl heeft bereikt. De oplossing is het vervangen van de koelventilator en de distributieriem.

FAQ

Is de Ford Edge betrouwbaar?

Ja, de Ford Edge is een betrouwbare auto, want hij heeft een iets bovengemiddelde betrouwbaarheid. Volgens Repairpal heeft de Ford Edge een betrouwbaarheidsscore van 3,5 op 5,0, wat uitstekend is. Bovendien staat hij op de 11e plaats van de 26 middelgrote SUV’s. Bovendien is hij goedkoper in onderhoud dan de meeste van zijn rivalen.

Na hoeveel kilometer begint de Ford Edge problemen te vertonen?

Dat hangt af van hoe goed u voor uw Ford Edge zorgt. Sommige modeljaren beginnen al problemen te vertonen vanaf 66.000 mijl. De meeste elektrische problemen van de Ford Edge beginnen zich te manifesteren nadat de wagen meer dan 66.000 mijl heeft afgelegd. Maar met de juiste zorg en onderhoud, kunnen dergelijke problemen opduiken na het afleggen van meer dan 100.000 mijl.

Wat is het minst betrouwbare Ford Edge modeljaar?

Hoewel er veel onbetrouwbare Ford Edge modeljaren zijn, is het 2013 Edge modeljaar het minst betrouwbaar. Dit model meldt veel problemen want het heeft meer dan 550 klachten, wat veel is in vergelijking met andere Ford Edge modeljaren. Dus, als u niet veel problemen wilt ervaren, kunt u beter wegblijven van dit modeljaar.

Is de Ford Edge duur in onderhoud?

Ja, de Ford Edge is een beetje duur in reparatie en onderhoud. Dit komt omdat ze gemiddeld ongeveer 611 dollar kosten om jaarlijks te onderhouden. Wanneer u dit vergelijkt met de gemiddelde onderhoudskosten van een SUV, die $ 573 per jaar bedragen, zult u zien dat de Ford Edge met ongeveer $ 40 iets duurder is.

  Ford EcoSport Betrouwbaarheid

Bovendien meldt de Ford Edge meer problemen dan de gemiddelde middelgrote SUV, wat ook bijdraagt aan de hoge onderhoudskosten. Over het geheel genomen, is het veel goedkoper te onderhouden dan de meeste van zijn concurrenten.

Wat is het meest voorkomende probleem met de Ford Edge?

De Ford Edge is een uitstekende midsize SUV met veel uitzonderlijke kenmerken. Het komt echter ook met meerdere problemen die gebruikers moeten uitzoeken en verzorgen. Maar het meest voorkomende probleem bij de meeste Ford Edge modellen zijn elektrische problemen. Dit wordt op de voet gevolgd door een klikkend geluid uit het wielgedeelte wanneer de auto rijdt.

Conclusie

Nu u op de hoogte bent van een aantal veel voorkomende problemen bij de Ford Edge, is het van cruciaal belang om goed voor uw auto te zorgen. Met de juiste zorg en onderhoud, kunnen de meeste van deze problemen worden vermeden of behandeld in de tijd. Toch moet u ook vermijden Ford Edge-modellen te kopen met veel problemen, zoals het modeljaar 2013.

Over het geheel genomen is de Ford Edge een mooie middelgrote SUV met veel geavanceerde functies, een ruime cabine, uitzonderlijke prestaties en veel veiligheidsvoorzieningen. En omdat hij praktisch is, is het een perfecte gezinsauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts