Veelvoorkomende problemen met de Mercedes E450

De Mercedes E450 werd voor het eerst geïntroduceerd voor de W213-generatie die in 2017 in productie ging. Mercedes heeft de W213 vorig jaar geüpdatet om hem te moderniseren en uit te rusten met de nieuwste Mercedes MBUX, de nieuwste-gen multi-beam koplampen, en efficiëntere en krachtigere motoren.

De E450 maakt gebruik van een 6-cilinder 3.0L motor met 362pk en 369lb-ft koppel, wat meer dan genoeg is om de E450 verfijnd, snel en luxueus te laten aanvoelen. De motor wordt ook bijgestaan door een 48-volt hybride systeem dat nog eens 21pk en 184lb-ft aan koppel toevoegt.

Deze aandrijflijn wordt ook bijgestaan door de nieuwste Mercedes 96-Tronic-versnellingsbak en het Mercedes 4MATIC AWD-systeem. Ook al is de E450 een relatief nieuw model, toch is hij niet vrij van gebreken. De meest voorkomende problemen die de E450 teisteren, hebben te maken met de elektronica in de auto die zijn werk niet doet en met allerlei rammeltjes en piepjes in het interieur.

Het lijkt erop dat meerdere bronnen ook diverse transmissie-gerelateerde problemen noemen. De E450 was ook onderdeel van twee terugroepacties voor mogelijke brandstofgerelateerde schade en problemen met de motor die afsloeg. Al met al is de E450 een relatief nieuwe auto en het lijkt erop dat het ook een redelijk betrouwbare auto is.

Mercedes E450 problemen met de elektronica in de auto

Volgens betrouwbare online bronnen heeft de E450 problemen met veel elektronische systemen in de auto, zoals het GPS-communicatiesysteem, een bevriezend of leeg scherm, problemen met het koppelen van de telefoon, met de stembediening, met de stuurwielbediening en met diverse camera/sensoren.

Dit komt niet als een verrassing, want de E450 is uitgerust met vrijwel alles wat Mercedes tegenwoordig te bieden heeft en met zo’n grote complexiteit komt ook een grote hoeveelheid problemen. De meeste van deze problemen kunnen gemakkelijk worden verholpen door een Mercedes-monteur met softwaretraining, maar het grootste probleem is dat deze problemen bij bepaalde modellen de neiging hebben om steeds weer op te duiken.

  Waarom zou ik geen Mercedes kopen?

Mercedes E450 rammelt en piept

De E450 lijkt ook last te hebben van allerlei rammelende en piepende geluiden die op verschillende delen van het dashboard, de deuren en de rest van het interieur te horen zijn. Eigenaars verklaren ook dat deze problemen soms constant zijn en uiterst zenuwslopend, aangezien de E450 een uiterst stille auto zou zijn.

Ook vermeldenswaard is dat sommige eigenaars blijven melden dat de deuren ratelen bij hobbels, wat zowel consistent als inconsistent kan zijn. Het probleem is dat het onwaarschijnlijk is dat de Mercedes-dealer de oorzaak kan achterhalen en het probleem kan oplossen als deze geluiden niet constant zijn. Dat betekent echter niet dat ze meer of minder frustrerend zijn.

Problemen met de transmissie van de Mercedes E450

De Mercedes E450 9G-Tronic lijkt een relatief betrouwbare transmissie te zijn die lang zou moeten meegaan, maar sommige monteurs melden dat de 9G-Tronic niet helemaal foutloos is. Die problemen uiten zich meestal in knarsende geluiden, schokkerige versnellingen, traag schakelen, een schokkerig gevoel, fluitende geluiden of zelfs een brandlucht.

U moet hier altijd goed op letten, want ze kunnen meer schade aanrichten naarmate ze langer onopgemerkt blijven. Gelukkig lijkt het erop dat deze problemen relatief zeldzaam zijn, gezien het feit dat er slechts een kleine hoeveelheid gegevens over online is.

Problemen met het brandstofsysteem van de Mercedes E450

Ongeveer twee maanden geleden bracht Mercedes een terugroepactie uit die ook de Mercedes E450 omvatte vanwege fabricageproblemen waardoor deeltjes zich konden vastzetten tussen de brandstofrail en de injectoren. Dit kan een brandstoflek veroorzaken dat mogelijk zelfs tot brand kan leiden. Als zodanig, moet u om te controleren of dit probleem is opgelost of niet.

  Wat is Distronic op Mercedes-Benz?

Mercedes is bereid om de brandstofrail en de brandstofinjectoren gratis te vervangen voor iedereen die een E450 met dit probleem heeft gekregen.

Afslaande motor Mercedes E450

Het lijkt erop dat de E450 soms ook problemen heeft met het afslaan van de motor, om verschillende redenen. Meestal gaat het om beschadigde en versleten draden die kortsluiting kunnen veroorzaken en zo de auto doen afslaan zonder enige waarschuwing.
Dit is uiteraard een probleem omdat dit kan gebeuren terwijl u rijdt en het verhoogt dus de kans op een ongeval. Mercedes heeft gezegd dat deze problemen vooral voorkomen bij de krachtigere AMG E-Klasse modellen, maar sommige E450-eigenaars hebben deze problemen ook gemeld.

FAQ Sectie

Hoe betrouwbaar is de Mercedes E450?

De Mercedes E450 is een relatief nieuwe auto, wat betekent dat het nog onduidelijk is hoe de E450 het zal doen als hij 5 of zelfs 10 jaar oud wordt. Toch lijkt het erop dat de E450 zich op dit moment redelijk goed houdt, want er zijn nauwelijks ernstige problemen die zich op grotere schaal voordoen.

Dit komt omdat de huidige E450 voor het eerst werd geïntroduceerd in 2017, wat betekent dat Mercedes erin is geslaagd om de meeste problemen tijdens de productie van de E450’s glad te strijken. Al met al is de E450 een redelijk betrouwbare auto, maar hij heeft wel constant en goed onderhoud nodig om het langst betrouwbaar te blijven.

  Wat zijn de beste banden voor de Mercedes ML350?

Hoeveel kost het onderhoud van de Mercedes E450?

Veel online sites beweren dat de E450 elk jaar tussen de 95 en 890 dollar aan onderhoud kost. Dit betekent dat sommige eigenaars bijna niets betalen in een heel jaar, terwijl anderen bijna $1.000 moeten uitgeven voor een vrij nieuwe auto.

Een andere site zegt dat de gemiddelde E450 onderhoudskosten $160 zijn, wat een heel goed resultaat is voor een complexe Duitse grote luxe auto. Aan de ene kant is het niet echt een verrassing omdat de E450 een nieuwe auto is, maar aan de andere kant, met zo’n hoge mate van complexiteit, zou je verwachten dat de E450 het slechter zou doen.

Is de Mercedes E450 een goede auto?

Ja, de E450 is inderdaad een goede auto, niet alleen omdat hij de modernste techniek en comfort biedt, maar ook omdat hij behoorlijk betrouwbaar lijkt te zijn. De E450 biedt ook veel vermogen en is toch relatief zuinig. Hij biedt ook veel ruimte voor maximaal 5 passagiers en een enorme laadruimte.

De E450 voelt verfijnd en verfijnd aan en ziet er zowel van binnen als van buiten goed uit. De E450 zou wel eens het neusje van de zalm van de huidige E-Klasse kunnen zijn, want hij biedt de perfecte balans tussen vermogen en souplesse enerzijds en efficiëntie en kosten anderzijds.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts