Veelvoorkomende problemen met Hyundai Genesis

Hyundai Genesis problemen

De Hyundai Genesis is een vierdeurs familie sedan die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2008 en liep tot 2016. Het is een van de meest stijlvolle en best gebouwde Hyundai sedans van alle tijden, dat is de reden waarom de Hyundai Genesis werd gebruikt als een fundament waarop het hele merk Genesis is gebouwd. Als zodanig was de 2016 Hyundai Genesis de laatste in zijn soort omdat de fakkel is doorgegeven aan de Genesis G80.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, lijkt de Hyundai Genesis voor het grootste deel een goede auto te zijn. Er zijn niet echt te veel wijdverspreide problemen met de Genesis, waardoor het beter is dan de meeste auto’s in dit segment. Er zijn heel wat meer betrouwbare Hyundai modellen uit dit tijdperk, maar de meeste van deze zijn low-end auto’s met minder functies.

De meest voorkomende problemen met de Hyundai Genesis zijn gerelateerd aan de elektrische systemen van de auto, de motor, de uitrusting, problemen met de lak, en de stuurbekrachtiging. De meeste van deze problemen komen ook voor bij andere Hyundai modellen, wat betekent dat het niet al te moeilijk zou moeten zijn om ze te verhelpen.

Echter, sommige, zoals die in verband met de verf zijn niet zo gebruikelijk en kan echt vernietigen van de waarde van de auto op de 2e hands markt. Hoe dan ook, als u uw Genesis onderhoudt en u doet alles wat moet worden gedaan op tijd, bent u waarschijnlijk niet van plan om te lijden van deze problemen.

Hyundai Genesis – Elektrische problemen

De Hyundai Genesis is een auto die is uitgerust met veel verschillende functies die hem high-end en vrij luxe maken. Dit betekent ook dat de auto wordt geleverd met veel systemen, die allemaal kunnen breken op een bepaald punt. Er zijn twee soorten elektrische problemen met de Hyundai Genesis. De eerste heeft te maken met de batterij en de dynamo, terwijl de andere te maken heeft met de accessoires in de auto.

  Hyundai Sonata betrouwbaarheid

Sommigen zeggen zelfs dat de batterijen die oorspronkelijk met de Genesis worden geleverd slechts goed zijn voor ongeveer 2 jaar of zo. Andere elektrische problemen zijn een alarm dat afgaat zonder duidelijke reden, problemen met het instrumentenpaneel, problemen met de luidsprekers en diverse software-gerelateerde problemen met het infotainmentsysteem.

Hyundai Genesis – Problemen met de uitrusting

Als het op uitrusting aankomt, heeft de Hyundai Genesis er een heleboel. Sommige standaard of extra uitrustingen zijn echter niet zo duurzaam als men zou hopen. Om te beginnen, het zonnedak is bekend dat exploderen zonder duidelijke reden op veel Hyundai modellen. Hyundai werd zelfs aangeklaagd vanwege dit, waardoor ze in aanmerking komen voor schadevergoeding.

Soms kunnen de binnenbekledingsstukken na verloop van tijd barsten en het binnenste dashboard kan ook barsten. Het kofferdeksel kan het soms laten afweten, waardoor de tussenruimte tussen de panelen verandert, maar velen merken dit soort problemen niet eens op. Al met al kunnen er veel dingen stuk gaan aan een auto die zo complex is als deze, maar dit komt bij vrijwel alle auto’s voor en is niet echt een groot probleem.

Hyundai Genesis – Lak-gerelateerde problemen

Veel online bronnen geven aan dat de Hyundai Genesis niet altijd goed genoeg gelakt is, zo goed zelfs dat het vaak kan barsten en afbladderen, vooral bij oudere modellen. Dit probleem is meestal te wijten aan een slechte laklaag die niet zo lang kan meegaan. Dit tast de lak eronder aan en veroorzaakt schilfers en soms zelfs barsten.

  Hyundai Tiburon betrouwbaarheid

Dit alles kan ertoe leiden dat de lak van de auto afbladdert, wat de restwaarde drastisch kan beïnvloeden. Deze problemen worden nog verergerd als u uw auto wast met een hogedrukreiniger, die soms onder kleine lakscheurtjes kan komen en een luchtbel kan maken. Deze luchtbel is gekend om na een tijdje te barsten en de naakte stalen/aluminium onderkant van de auto te onthullen.

Hyundai Genesis – Problemen met de stuurbekrachtiging

De stuurbekrachtiging van de Hyundai Genesis is ook bekend om defecten. De reden waarom dat gebeurt is te wijten aan een defecte stuurbekrachtigingspomp. Het meest voor de hand liggende symptoom van een falende stuurpomp is wanneer u begint te horen vreemde geluiden die afkomstig zijn van de stuurkolom tijdens het sturen.

Als dit gebeurt, moet u uw auto naar een Hyundai-dealer brengen, want u wilt op geen enkel moment stuurbekrachtiging gebruiken.

Hyundai Genesis – Motor problemen

De motoren die worden geleverd met de Hyundai Genesis lijken vrij robuust als geheel, maar ze kunnen soms last hebben van motor timing problemen en motor afslaan. Het maakt niet uit wat het probleem zou kunnen zijn, zorg ervoor dat u altijd uw auto te onderhouden zo goed als je kunt als dat gaat om eventuele kansen van uw motor problemen te verlagen.

Veel mensen klagen over defecte motoren omdat ze zich niet bewust zijn dat dergelijke motoren moeten worden onderhouden.

  Hyundai Santa Fe Sport Betrouwbaarheid

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai Genesis kopen?

Als u een tweedehands auto wilt die niet te veel geld kost, die zowel gezinstaken aankan en toch leuk is om in te rijden, dan is de Genesis misschien een goede auto voor u. De reden waarom de meeste mensen de Genesis kopen is dat hij boven zijn gewicht uitsteekt.

Het is een auto die veel biedt voor een prijs die meestal wordt geassocieerd met auto’s uit het lagere segment. De laatst beschikbare Genesis sedan lijkt zelfs op de nieuwe S-Klasse, ook al kwam de S-Klasse 5 jaar na de Genesis uit.

Is de Hyundai Genesis een veilige auto?

De Hyundai Genesis is een 5-sterren veiligheidssysteem, wat betekent dat hij u in de meeste redelijke situaties zal beschermen. Hij beschikt over geweldige passieve bescherming tegen botsingen die de passagiers te allen tijde veilig houdt. Hij is ook verkrijgbaar met een heleboel actieve software veiligheidsvoorzieningen, maar de meeste daarvan zijn helaas onderdeel van extra uitrustingspakketten.

Waarom is Hyundai gestopt met het maken van de Genesis?

Tegenwoordig is Genesis een zelfstandig merk dat zich richt op het maken van auto’s in het hogere segment. Genesis auto’s delen veel onderdelen met Hyundai modellen met meer focus op luxe en bouwmaterialen. De Genesis G80 verving de Hyundai Genesis en werd de beste middelgrote luxe sedan die u kunt krijgen van het Hyundai-bedrijf als geheel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts