Veelvoorkomende problemen met Mercedes SLK

Mercedes SLK Problemen

De Mercedes SLK/SLC-Klasse werd voor het eerst onthuld in 1998 en werd officieel stopgezet in 2019 toen de allerlaatste SLC-modellen de productielijn verlieten. De reden waarom Mercedes de SLK ontsloeg is dat het leed als het gaat om de verkoop, omdat de nieuwe dageraad voorspelde dat SUV’s en cross-overs waarschijnlijk de hitlijsten gaan beheersen, en dat doen ze.

De SLK is een 2-zits, korte wielbasis sportwagen, wat betekent dat het biedt een onderscheidende rijervaring die nauwelijks kan worden geëvenaard door een andere Mercedes, zelfs niet de Mercedes SL. De SL van de eerste generatie is de slechtste, zowel omdat hij te gevoelig was voor problemen als omdat hij gewoon te oud is.

De tweede generatie lijkt iets beter te zijn, terwijl de derde generatie enkele van de beste, en enkele van de slechtste SLK modellen ooit heeft gekend. Hoe dan ook, de meest voorkomende SLK problemen hebben te maken met het dak, de motoren, roest, nokkenas lekkages, en de elektrische installatie.

Het is moeilijk om een algemene betrouwbaarheidsbeoordeling te geven omdat sommige modellen veel beter zijn dan andere. Hoe dan ook, de SLK is niet de meest betrouwbare auto die Mercedes ooit heeft gemaakt, maar als je er goed voor zorgt, kan hij dat wel zijn.

Mercedes SLK – Problemen met het dak

De SLK is een hardtop roadster en heeft de neiging om te lijden aan heel wat dak-gerelateerde problemen, en de meest prominente zijn lekken. De reden hiervoor is dat de dichtingen rond de opening van het schuifdak na verloop van tijd gewoon verslijten, vooral als ze niet voortdurend worden schoongemaakt. Jammer genoeg hebben zelfs de nieuwere SLK-modellen met deze problemen te kampen en dat is de reden waarom veel mensen nog steeds de aankoop ervan vermijden.

  Welke Mercedessen hebben luchtvering?

Als u op zoek bent naar een tweedehands SLK, controleer dan de vloeren op sporen van binnendringend water, haal de tapijten eruit en kijk ook onder de zetels. Vocht heeft de neiging langzaam in de SLK binnen te sijpelen, maar als dat gebeurt, kan het het interieur voorgoed ruïneren. Het is ook vermeldenswaard dat het dakmechanisme neigt te mislukken en tussen $200-en $750 kan kosten om te herstellen.

Mercedes SLK – Motor problemen

De M271 en de M272 instap Mercedes SLK motoren kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen en kunnen mogelijk zelfs de hele auto met pensioen sturen. Deze twee motoren hebben te lijden van twee belangrijke problemen, de eerste is de balans as, en de tweede is de motor distributieriem.

Als de as faalt, moet u de motor volledig verwijderen om dit te repareren, wat meer dan 3.500 dollar kan kosten. Echter, als de distributieriem mislukt terwijl de motor draait, kan het heel gemakkelijk vernietigen uw hele motor. Als dit gebeurt op oudere modellen, kan de prijs van een gloednieuwe motor hoger zijn dan de restwaarde van de auto.

Mercedes SLK – Roestproblemen

Mercedes SLK modellen van voor 2003 zijn berucht als het gaat om roest. Zo erg zelfs dat veel Mercedes liefhebbers geloven dat deze vroege SLK modellen de meest ernstige roestplekken vertonen van alle Mercedes modellen van na de jaren 90 die er bestaan.

Latere modellen lijken er beduidend beter aan toe te zijn, omdat Mercedes veel roestwerende technologieën heeft toegepast, zoals gegalvaniseerd staal. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u de zwakke punten zoals onder de auto, onder de wielkuipen, rond de koplamp, onder de deuren, en op de motorkap en de kofferbak opening controleert.

  Is Mercedes beter dan Lexus?

Mercedes SLK – Nokkenas lekken

De nokkenas stelschroeven in de Mercedes Benz SLK zijn bekend om olie die gemakkelijk zijn weg te vinden op de kabelboom lekken en kost je ongeveer $ 1.000-$ 1.500 te repareren. Deze zijn zelfs bekend om in contact te komen met de ECU direct die mogelijk kan leiden tot allerlei elektrische problemen met de auto.

Zorg ervoor dat u de magneten van de nokkenasversteller, de ECU en de bedradingsbundel controleert op tekenen van olie, omdat deze zo snel mogelijk moeten worden verholpen.

Mercedes SLK – Elektrische problemen

Oudere Mercedes SLK modellen zijn gevoelig voor allerlei elektrische problemen, maar zelfs de nieuwere modellen zijn er niet helemaal vrij van. Problemen met het dakmechanisme, de elektrische ramen, de buitenverlichting, het dashboard en allerlei elektrische onderdelen zijn bij de SLK min of meer onvermijdelijk.

Dit betekent dat exemplaren met een lagere kilometerstand er een stuk beter aan toe zijn, maar goed onderhouden exemplaren met een hoge kilometerstand zijn ook acceptabel.

FAQ Sectie

Is de Mercedes Benz SLK/SLC een goede auto?

De Mercedes Benz SLK is inderdaad een goede auto als u op zoek bent naar een 2-zits roadster SWB sportwagen. De waarheid is dat de mensen die geïnteresseerd zijn in dit soort auto’s de neiging hebben om van de SLK te houden, vooral de AMG V8-modellen. Aan de andere kant, mensen die niet geïnteresseerd zijn in dit soort auto’s meestal te vermijden deze met afstand te sparen.

Het feit is dat deze auto’s zijn niet allemaal zo logisch als het weekend cruiser auto’s gemaakt voor plezier en niet dagelijks rijden. Als u dat wilt, zult u waarschijnlijk van de SLK houden. Als u dat niet bent, zult u de SLK als waardeloos beschouwen.

  2022 Mercedes GLC vs GLE - Wat is beter?

Waarom heeft Mercedes de SLK/SLC stopgezet?

Al in 2019 maakte Mercedes officieel een einde aan de productie van de geliefde Mercedes SLK. De reden waarom ze dit deden is dat deze auto’s niet meer zo populair zijn als ze ooit waren en omdat het geen zin had, geen winst maakte om een gloednieuwe SLK te ontwikkelen wetende dat bijna niemand hem gaat kopen.

Daarom heeft Mercedes meer geld gestoken in het ontwerpen en bouwen van nieuwe SUV’s en cross-overs, waarmee ook een einde kwam aan de productie van de Mercedes SL. Onlangs hebben we echter gezien hoe de SL uit het hiernamaals is herrezen, dus niet alle hoop is verloren met de SLK.

Is de Mercedes SLK/SLC beter dan de Mercedes SL?

De Mercedes Benz SL is de grotere broer van de SLK/SLC, wat betekent dat hij groter, krachtiger, beter uitgerust, praktischer en duurder is. De gebruiksvriendelijkheid van de SL is echter min of meer dezelfde als die van de SLK, wat betekent dat al die extra omvang zich niet heeft vertaald in meer zitruimte.

Als zodanig zijn de verschillen tussen de twee niet substantieel, maar de SL is een veel betere auto en hij heeft niet zo veel last van imagoproblemen als de SLK/SLC.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts