Veelvoorkomende problemen met Mercedes W212

Soms hoef je niet het nieuwste en het beste te kopen om te genieten van wat een bepaald bedrijf te bieden heeft en de W212 Mercedes E-Klasse is precies dat. De W212 was in productie tussen 2009 en 2016 en het was een compleet herontwerp ten opzichte van de toenmalige uitgaande W211 E-Klasse (2002-2009).

De W212 heeft een moderner ogend exterieur, verpakt in een op technologie gericht interieur dat nog steeds luxueus oogt en aanvoelt. Sommige monteurs en Benz liefhebbers menen dat de W212 ook een van de meest betrouwbare hedendaagse Mercedes sedans is, terwijl sommigen durven te beweren dat de W212 even goed gebouwd is als de legendarische W124.

Hoe dan ook, geen enkele auto is perfect en de W212 generatie van de E-Klasse stond erom bekend problemen te hebben zoals lekkende stuurbekrachtiging, problemen met de achterwielophanging, brandstoflekken, problemen met de waterpomp, en sommige beschadigingen aan bekleding en zetels. De W212 is nu bijna 20 jaar oud, dus u zult waarschijnlijk hier en daar met een probleem te maken krijgen.

Qua design zal de W212 u wellicht niet echt kunnen bekoren, want hij oogt iets te senior-vriendelijk, zeker in vergelijking met de Audi C7 en de BMW F10. Al bij al is de W212 de meest comfortabele van het stel en mogelijk zelfs de meest betrouwbare.

Lekken van de stuurbekrachtiging

De plaats waar de stuurpomp en de vloeistofleiding samenkomen, kan na verloop van tijd barsten, waardoor de stuurbekrachtiging juist op deze plaats kan gaan lekken. De eenvoudigste manier om dit probleem op te sporen is te luisteren naar een vreemd geluid dat uit de buurt van de stuurpomp komt.

  Welke Mercedes motor klinkt als een Pagani?

Het verhelpen van dit probleem is niet zo duur, maar soms is een nieuwe stuurpomp nodig en dat kost u al gauw een paar honderd dollar. Al met al begint dit probleem langzaam, dus luister goed of er een jankend geluid aan de voorkant van de auto vandaan komt.

Problemen met de achterwielophanging

De W212 is beschikbaar met traditionele schroefveren of met het Mercedes Benz AIRMATIC luchtveersysteem. De niet-AIRMATIC versies staan erom bekend dat ze soms problemen hebben met de niveausensoren van de achterwielophanging, wat kan resulteren in een stijging van de contactdruk.

Degenen met het AIRMATIC-systeem genieten van een meer comfortabele rit, maar het AIRMATIC-systeem heeft voortdurend onderhoud nodig om optimaal te werken. AIRMATIC staat er soms om bekend naar de ene of de andere kant door te zakken als er een lek is als gevolg van versleten luchtleidingen.

Brandstoflekken

Als u bij het naderen van uw W212 een sterke gasgeur waarneemt, kan er sprake zijn van een brandstoflek. Deze kunnen gemakkelijker worden waargenomen direct na het tanken van de auto. De meeste brandstoflekken in verband met de W212 bevinden zich in de buurt van het brandstoffilter, wat betekent dat de brandstof mogelijk in grotere hoeveelheden kan weglekken.

Talrijke eigenaars zijn klagen over brandstof lekken online, en voor een goede reden, omdat een brandstof lek kan leiden tot meer katastrofisch problemen langs de lijn. Als u een sterke gaslucht ruikt, breng uw auto dan naar een ervaren monteur om niet nog meer problemen te veroorzaken.

Waterpomp problemen

Veel monteurs geloven dat een probleem met de waterpomp het meest voorkomende probleem is bij de W212. Dit kan leiden tot oververhitting, een losse waterpoelie of zelfs stoom uit de radiateur. Dit is geen klein probleem, dus zorg ervoor dat uw auto te nemen voor een servicebeurt als u voelt dat uw auto oververhit raakt.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

U kunt misschien met uw auto blijven rijden, zelfs als u problemen met de waterpomp ondervindt, door gewoon de tank bij te vullen wanneer dat nodig is. Dit is echter alleen zinvol als kortetermijnoplossing als de problemen niet te ernstig zijn.

Bekleding en zetelschade

Alle Mercedes-modellen zijn gebouwd met de beste materialen, waaronder hoogwaardig leder, volnerfhout, aluminium en hoogwaardig piano-zwart kunststof. De zetels van de W212 staan er echter om bekend dat ze na een tijdje kraken, vooral het onderste gedeelte.

De rest van de bekleding is bekend om te vervagen als de auto heeft gezeten in de zon voor een tijdje. Ook al is het leder dat Mercedes gebruikt zacht en ziet het er geweldig uit, het is gevoelig voor verkleuring na een tijdje, vooral als u voor een lichtere kleur kiest.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W212 een goede auto om te kopen?

De Mercedes W212 is inderdaad een goede auto om te kopen als u in de markt bent voor een redelijk betaalbare, maar verfijnde en betrouwbare mid-size executive sedan. De Audi C7 ziet er misschien iets mooier uit dankzij een nieuwer design, terwijl de F10 BMW misschien iets sportiever is om te rijden, maar geen van deze twee biedt hetzelfde comfort als de W212 doet.

Zorg er dus voor dat u er eentje vindt met niet al te veel kilometers op de teller als u er het meeste voordeel uit wilt halen. De W212 is een gekoeld, compleet pakket type van auto die superieur comfort en geluidsisolatie biedt, en dus moet worden overwogen als u in de markt voor een dergelijke auto bent.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - verschil, voordelen en nadelen

Is de Mercedes W212 betrouwbaar?

De W212 Mercedes Benz E-klasse lijkt fatsoenlijke betrouwbaarheidsresultaten te bieden in het algemeen, maar de vernieuwde W212-modellen (2014-2016) lijken de beste keuze van het stel te zijn. Al met al is de W212 een redelijk betrouwbare auto en een van de meest betrouwbare hedendaagse E-Klasse generaties.

Sommigen zeggen dat de W212 even betrouwbaar is als de W124, maar dat zal bijna nooit het geval zijn omdat de W124 lang niet zo complex is als de W212.

Is de Mercedes W212 veilig?

De NHTSA heeft de W212 met 4 van de 5 sterren beloond, wat betekent dat de W212 inderdaad een veilige auto is. De W212 is ontworpen en gebouwd in het moderne tijdperk, wat betekent dat hij profiteert van veel actieve softwarematige veiligheidsvoorzieningen, vooral de vernieuwde modellen.

Al met al is de W212 een geweldige auto die u, uw gezin en uw hond in de meeste situaties veilig zou moeten houden. Zorg er wel voor dat u altijd een oogje in het zeil houdt bij alles wat er om u heen gebeurt, want zelfs de veiligste auto’s zijn maar zo veilig als uw rijgewoonten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts