Veelvoorkomende problemen met Mercedes W218

Mercedes W218 problemen

De Mercedes Benz W218 is een vierdeurs coupé op basis van de Mercedes Benz E-klasse (W212). De W218 was tussen 2011 en 2018 in productie en werd later vervangen door de C257 die nog steeds in productie is. De CLS deelt de meeste onderdelen met de W212, wat betekent dat deze twee vergelijkbaar zijn als het gaat om onderhoud en betrouwbaarheid.

Daarom is de W219 in zijn geheel betrouwbaar en zou hij vrij lang mee moeten gaan. De meest voorkomende W218 problemen hebben te maken met de luchtvering, de motor, olielekkages, de elektra en de transmissie. De meeste van deze kunnen worden opgelost met een goede oude preventieve onderhoud, zoals het geval is met de meeste Duitse premium auto’s.

Als u de auto niet op tijd onderhoudt, zal hij gedurende zijn hele leven te kampen krijgen met allerlei problemen. Problemen met de luchtvering, bijvoorbeeld, zijn duur om te verhelpen en soms moet je een paar duizend dollar uitgeven om ze te verhelpen.

Al met al is de W218 een zeer goede auto die waarschijnlijk de tand des tijds zal doorstaan. De CLS-Klasse is een van de meest stijlvolle Mercedes CLS-modellen, en het W218 facelift AMG-model is nog steeds de krachtigste en meest opwindende CLS die er is.

Mercedes W218 luchtvering problemen

Mercedes AIRMATIC is de naam voor het Mercedes eigen luchtveersysteem. Vroege iteraties van het systeem zijn bekend om problemen te ervaren een stuk vaker, terwijl latere modellen lijken veel beter te doen. De realiteit is dat deze systemen complex zijn, ze moeten voortdurend worden onderhouden.

De meest voorkomende W218 luchtvering problemen zijn gerelateerd aan de luchtcompressor, de airbags, en de luchtveren. Wanneer deze falen, zou de beste manier van handelen zijn om ze te vervangen. Echter, er zijn een aantal specialisten die er zijn die in staat zijn om een aantal van deze voor slechts een fractie van de kosten op te lossen, maar deze fixes zijn lang niet zo goed als vervangende onderdelen zijn.

  Mercedes-Benz SL500 Problemen

Mercedes W218 motor problemen

W218 Mercedes benzinemotoren zijn over het algemeen betrouwbaar, maar ze hebben soms last van rammelende geluiden en onregelmatig stationair draaien. Zorg ervoor dat u controleert of de motor tijdig olieverversingsschema’s heeft gehad, want deze staan erom bekend dat ze veel olie verbruiken, zelfs als ze niet zo veel worden gebruikt.

W218 Mercedes dieselmotoren zijn ook over het algemeen betrouwbaar, met uitzondering van de 4-cilinder instapmotor die vaak brandstof injector problemen lijkt te hebben. De CLS250d is de instap dieselmotor voor de CLS, maar de meeste mensen besluiten om het over te slaan als het is een beetje te klein voor zo’n grote auto.

Mercedes W218 lekt

De W218 Mercedes CLS is een echte Duitse luxe auto en dat betekent dat hij een uiterst aangename ervaring biedt op een dagelijkse basis, maar ook dat hij van tijd tot tijd olie lekt. Als u in de markt bent voor een gebruikte W218, zorg er dan voor dat u alle afdichtingen en slangen naloopt omdat deze soms olie lekken.

Olielekken lijken niet zo’n groot probleem voor de meeste mensen, maar de realiteit is dat een olielek veel problemen kan veroorzaken, vooral als het in contact komt met kabelbomen of andere hete onderdelen onder de motorkap. Zorg ervoor dat u ook de slangen van het koelsysteem controleert, want die kunnen soms ook gaan lekken.

Mercedes W218 elektrische problemen

De allereerste W218 Mercedes modellen zijn nu meer dan 10 jaar oud wat betekent dat ze betere dagen hebben gekend. Elektrische problemen zijn een gemeenschappelijk kenmerk van oudere complexe luxeauto’s en de W218 is één van hen. Deze problemen omvatten meestal defecte elektrische stoelen, defecte elektrische ramen, en een defect elektrisch schuifdak.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - verschil, voordelen en nadelen

Het infotainmentsysteem in de auto is over het algemeen betrouwbaar, maar zorg ervoor dat u het systeem bijwerkt naar de nieuwste generatie, wat vaak een hoop problemen lijkt op te lossen. Al met al, ga door alle van het interieur elektrische schakelaars en functies als ze zijn een bekende pijnpunt van zowel de W218 en de W212.

Mercedes W218 transmissie problemen

De W218 wordt geleverd in twee verschillende versnellingsbak varianten, een 7G Tronic automatische versnellingsbak met 7 versnellingen of een 9G-Tronic automatische versnellingsbak met 9 versnellingen. Van de twee is de 7G bestand tegen grotere koppels, wat de reden is waarom Mercedes deze meestal gebruikt voor oudere modellen met een hoger koppel.

De meest voorkomende problemen met de versnellingsbak zijn vertraagde schakelingen, schokkerige schakelingen en vreemde geluiden. Zorg ervoor dat u controleert of de transmissieolie van de auto met de juiste intervallen is vervangen, omdat problemen die worden veroorzaakt door een gebrek aan transmissieolie de neiging hebben om na verloop van tijd op te lopen en een groot aantal problemen te veroorzaken.

FAQ Sectie

Is de Mercedes W218 een goede auto?

De Mercedes W218 is inderdaad een goede auto, niet alleen omdat hij een goede waarde vertegenwoordigt, maar ook omdat hij nog niet te oud is. Het exterieurdesign van de W218 wordt door velen nog steeds als verbluffend beschouwd, vooral het model van na de facelift, dat er aantoonbaar beter uitziet dan de huidige generatie van de CLS.

Het interieur laat zijn leeftijd iets meer zien, maar het zit vol met veel hoogwaardige materialen en slim geplaatste schakelaars. Al met al is de W218 een echt goede auto, want hij ziet er van binnen en van buiten geweldig uit, hij heeft veel krachtige motoren, is comfortabel, stil, en nog steeds redelijk betrouwbaar.

  Hoe goed is de Mercedes EQS?

Hoe lang kan een Mercedes W218 meegaan?

De Mercedes W218 kan een paar honderdduizend kilometer meegaan zonder grote revisies. In dit opzicht is de W218 min of meer gelijk aan de W212. Als je een willekeurige taxichauffeur in Europa vraagt welke auto hij het beste vindt voor dergelijke doeleinden, zullen ze je waarschijnlijk vertellen dat het de W212 is.

Het goede nieuws is dat de CLS gebruik maakt van dezelfde onderstellen, chassis, motor en transmissie als de W212, wat zorgt voor betrouwbaarheid en een lange levensduur. De W218 oogt echter een stuk luxueuzer en vrijwel alle modellen worden af fabriek met een overvloed aan uitrusting geleverd.

Welke W218 Mercedes is de beste?

De 2018 Mercedes W218 CLS 63 AMG is de beste W218 die er is en het allerbeste Mercedes CLS-model aller tijden. De ’18 CLS 63 AMG wordt geleverd met een 5.5L V8 BiTurbo motor met 577pk en 590lb-ft koppel waarmee de auto vanuit stilstand in ongeveer 3,5 seconden 60mph kan bereiken.

Zeker, een auto met een 5.5L V8 zal nooit goedkoop in onderhoud zijn, maar dit model van de CLS is nog steeds de allerbeste die er is, wat betekent dat de waarde van deze auto’s nog wel een tijdje sterk zal blijven.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts