Veelvoorkomende problemen met Porsche 718 Cayman S

Porsche 718 Cayman S Problemen

De Porsche 718 Cayman S is een 2-zits compacte sportwagen die tussen de 2.0L 4-cilinder Cayman modellen en de duurdere 6-cilinder Cayman modellen in zit. De Cayman S krijgt een unieke motor die meer vermogen en koppel levert om de S te onderscheiden van het instapmodel Cayman. Het is misschien geen flat-6 zoals de meeste mensen hoopten, maar de prestaties maken het zeker goed.

Wat betrouwbaarheid betreft, is de 2.5L 4-cilinder iets anders dan de 2.0L 4-cilinder op instapniveau en vooral de grotere 6-cilinder motoren. Het enige noemenswaardige probleem met de 2.5L Turbo lijkt te maken te hebben met de turbocharger, die de auto in de ‘limp mode’ zet, wat echt frustrerend is.

Naast deze motorische problemen, staat de Cayman S bekend om zijn problemen met het airco systeem, problemen met oververhitting, problemen met de uitrusting, en problemen met de transmissie. Het is vermeldenswaard dat de Cayman S een echt betrouwbare auto lijkt te zijn en dat er niet veel veel voorkomende problemen zijn waar we over kunnen praten.

Het is waar dat deze auto’s nogal wat geld kosten om te onderhouden en dat dat niet gebruikelijk is in dit segment, maar een Porsche is een Porsche en dat betekent hoge gebruikskosten, maar een grote waardevastheid die het een beetje goedmaakt.

Porsche 718 Cayman S – Motorproblemen

In het begin hebben we gezegd dat de Cayman S een andere motor krijgt dan de rest van het Cayman gamma. De 2.5L turbomotor in de Cayman S is krachtiger en heeft een grotere turbocompressor. Sommige eigenaren hebben echter geklaagd over het feit dat het koellichaam van de turbo ervoor zorgt dat de auto in de ‘limp mode’ gaat.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Deze motoren hebben relatief weinig storingen, maar problemen met de turbocharger spannen de kroon als het op de motor aankomt. Al met al, zorg ervoor dat u altijd de turbocharger inspecteert als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte 718 Cayman S, want het kost veel geld om er een te vervangen als dat ooit gebeurt.

Porsche 718 Cayman S – Problemen met de airco

Problemen met de airco zijn helaas een gemeenschappelijk kenmerk van vrijwel alle 718 modellen, maar het is de moeite waard om te vermelden dat de nieuwere modellen een stuk beter zijn dan de oudere modellen. De meest voorkomende problemen met de airco hebben te maken met de condensor, de leidingen van de condensor en het feit dat de auto niet meer in staat is om de binnenkant van de cabine af te koelen of op te warmen.

Het beste wat je kunt doen is het airco systeem inspecteren voordat je besluit de auto te kopen, en als je problemen opmerkt, zal een gekwalificeerde Porsche monteur deze waarschijnlijk in een mum van tijd oplossen. Op zich zijn deze problemen klein als het gaat om het oplossen ervan, maar een defecte airco is uiterst oncomfortabel, vooral tijdens de zomer.

Porsche 718 Cayman S – Oververhitting problemen

Het lijkt erop dat oververhittingsproblemen ook vaak voorkomen in de Porsches 718 modellen line-up en dat de Cayman S ook niet geheel vrij is van oververhittingsproblemen. Een paar eigenaren hebben geklaagd over het feit dat de auto een vervangende waterpomp of een vervangende thermostaat nodig had omdat de auto extreme temperaturen bereikte, zelfs zonder voluit te gaan.

  Aiways vs Porsche - wat is beter?

Sommigen zeiden dat dit hun problemen oploste, maar anderen zeiden dat het vervangen van de waterpomp en de thermostaat het probleem niet helemaal oplosten. Na een tijdje realiseerde Porsche zich dat sommige modellen gevoelig waren voor koelvloeistoflekken die alleen zichtbaar waren als de auto op temperatuur was.

Porsche 718 Cayman S – Uitrustingsproblemen

De 718 Cayman heeft soms ook problemen met de uitrusting, vooral met de achterspoiler die niet gelijk loopt met de rest van de carrosserie. Problemen zoals deze zijn niet echt merkbaar voor iedereen, maar ze zeker verschijnen op veel 718 Cayman modellen.

Daarnaast lijkt de Cayman S relatief vrij te zijn van uitrustingsproblemen, wat niet noodzakelijk het geval is bij veel andere 718 modellen.

Porsche 718 Cayman S – Transmissie problemen

Veel mensen beschouwen de Porsche PDK versnellingsbak met dubbele koppeling als de beste transmissie met dubbele koppeling in de industrie omdat hij kogelvrij is en omdat hij ongelooflijk snel en relatief soepel is. Dit is het geval bij de meeste nieuwere Porsche PDK bakken, maar oudere PDK’s staan erom bekend dat ze soms schokkerig, lui of zelfs aarzelend zijn tot een punt waarop de auto kan afslaan.

De 718 Cayman S modellen met handgeschakelde versnellingsbak zijn het meest populair bij diegenen die de betrokkenheid van de bestuurder boven topsnelheid en acceleratie koesteren. Ook deze versnellingsbakken staan bekend als kogelvrij, maar alleen als je weet hoe je er goed mee om moet gaan.

FAQ Sectie

Is de Porsche 718 Cayman S een prestatiegerichte auto?

De Porsche 718 Cayman S is een echte performance-auto omdat hij de rijervaring boven alles stelt. Lagere Cayman-modellen zijn ook prestatiegerichte auto’s, maar ze zijn ook ontworpen als comfortabele cruisers. De S in de Cayman-naam staat voor Sport, want dat is het hoofddoel van de Cayman S.

  Porsche Taycan Cross Turismo betrouwbaarheid

Velen beschouwen de Cayman S als het neusje van de zalm van het Cayman-gamma, anderen kunnen zich gewoonweg geen Porsche sportwagen indenken zonder een vlakke 6-cilinder atmosferische motor zoals die in de GTS, GT4 en GT4 RS modellen te vinden is.

Hoe lang kan een Porsche 718 Cayman S meegaan?

Volgens vele online bronnen kan de 718 Cayman minstens 100.000 mijl meegaan zonder grote revisies, maar een Porsche is een merk dat bekend staat om het maken van auto’s die gemakkelijk twee of drie keer zo lang meegaan.

De realiteit is dat bijna niemand met een auto als de Cayman S zulke hoge kilometers maakt, omdat hij door zijn grootte en beschikbare ruimte niet bepaald een dagelijkse bestuurder is.

Hoeveel kost het onderhoud van een Porsche 718 Cayman S?

Het lijkt erop dat de Porsche 718 Cayman S ongeveer $500-$1,000 aan onderhoudskosten per jaar kost, vooral nadat hij het einde van zijn garantiedekking heeft bereikt. De 718 Cayman S is een sportwagen van Porsche, en als je wilt dat hij lang en opwindend kan blijven rijden, zul je dat geld moeten betalen om hem te onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts