Veelvoorkomende problemen met Porsche 718 Cayman T

Porsche 718 Cayman T problemen

De Porsche 718 Cayman T is een meer op de bestuurder gerichte versie van de gewone 718 Cayman. Hoewel de aandrijflijn hetzelfde blijft, ligt de T lager bij de grond, heeft hij meer gerichte componenten en krijgt hij ook bepaalde functies die alleen beschikbaar zijn bij de 6-cilinder 718 Cayman modellen. Dit betekent dat de 718 Cayman T het instapmodel van de 718 is voor puristen.

Porsche doet dit ook met hun 911 line-up met ongeveer hetzelfde idee. Het T-model is iets lager, lichter, krijgt speciale opties en is meer toegesneden op liefhebbers van het merk Porsche als geheel. Dit alles betekent dat deze T modellen niet veel zouden moeten verschillen van de modellen waarop ze gebaseerd zijn en het lijkt erop dat dat hier het geval is.

De Cayman T heeft problemen met de motor, de transmissie, de airconditioning, de airbag en het brandstofsysteem. Het is vermeldenswaard dat oudere 718 modellen aanzienlijk slechter zijn en vatbaarder zijn voor deze en vele andere problemen.

Al bij al is de 718 Cayman T een behoorlijk betrouwbare auto, net zoals de gewone 718 Cayman. Hij is misschien iets duurder dan veel andere auto’s in dit segment, maar de meeste mensen zijn bereid om ervoor te betalen omdat de Cayman een ongelooflijk leuke auto is om in te rijden.

Porsche 718 Cayman T – Motor problemen

De 718 Cayman T maakt gebruik van het instapmodel platte 4-cilinder motor met 300pk en dat is niet bepaald iets wat de meeste Porsche liefhebbers willen. Niet voor niets krijgen de 6-cilinders van de duurdere modellen alle lof toegezwaaid. Als het op betrouwbaarheid aankomt, kunnen deze 4-cilinder Boxster motoren soms problemen hebben met de bougies en bobines.

  Wat is een Porsche Doppelkupplung met 7 versnellingen?

Olielekken zijn zeldzaam, maar sommige eigenaars suggereren dat ze zich zelfs bij auto’s met een lagere kilometerstand kunnen voordoen. Deze kunnen gepaard gaan met motor hapert, ruw stationair draaien, en de auto kan zelfs afslaan. Al met al komen deze motorproblemen niet vaak genoeg voor, vooral bij de nieuwere 718 modellen.

Porsche 718 Cayman T – Transmissie problemen

De 718 Cayman T heeft soms ook last van transmissie-gerelateerde problemen. De 718 Cayman T is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of een PDK met dubbele koppeling en beide kunnen soms problemen veroorzaken. Problemen met handgeschakelde transmissies zijn meestal te wijten aan ongeschoold rijgedrag, dus let goed op hoe u de auto bestuurt.

Aan de andere kant staan de 718 Cayman T modellen met een automatische PDK versnellingsbak met dubbele koppeling erom bekend dat ze onrustig zijn bij lagere snelheden. Enkele eigenaars hebben zelfs gemeld dat de PDK volledig hapert en niet bereid is om de D- of achteruitversnelling in te schakelen. Problemen zoals deze zijn niet zo gebruikelijk bij nieuwere 718 modellen, waaronder de 718 T.

Porsche 718 Cayman T – A/C problemen

Het airco systeem is vaak een probleem in veel Porsche modellen, maar het lijkt erop dat de 718 lineup het meest te lijden heeft van airco gerelateerde problemen. Om te beginnen, de airco condensor staat erom bekend dat hij soms defect raakt en extreem ratelend en lawaaierig wordt. Dit kan betekenen dat het aircosysteem niet in staat is om het interieur van de 718 goed te koelen of te verwarmen.

  De beste geschenken voor Porsche liefhebbers

Ten slotte kunnen de condensorleidingen ook voortijdig verslijten en het hele aircosysteem onbruikbaar maken. Hoe dan ook, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een 718 Cayman, zorg ervoor dat u altijd het A / C-systeem inspecteert op tekenen van problemen, omdat deze nogal wat geld kunnen kosten om te repareren.

Porsche 718 Cayman T – Airbag problemen

Airbags zijn iets waar veel autofabrikanten moeite mee hebben, omdat er gewoon geen ruimte is voor fouten als het op airbags aankomt. De 718-lijn werd twee keer door Porsche teruggeroepen vanwege airbag-gerelateerde problemen. De eerste terugroeping vond plaats in 2016 en de andere terugroeping in 2018.

718 Cayman-modellen die na deze twee terugroepacties zijn gemaakt, lijken volledig functionerende airbags te hebben die geen tekenen van problemen vertonen. Het is van het grootste belang om te controleren of de 718 Cayman T die u op het oog hebt deze problemen heeft laten oplossen.

Porsche 718 Cayman T – Brandstofsysteem problemen

We hebben al vermeld dat de 718 Cayman deel uitmaakte van twee verschillende terugroepacties in verband met airbagproblemen, maar veel 718-modellen die tussen 2019 en 2020 werden gemaakt, maakten ook deel uit van een terugroepactie als gevolg van problemen met de brandstofleidingen.

Deze problemen zijn nog ernstiger dan de problemen die in de vorige paragraaf zijn genoemd, omdat deze gemakkelijk kunnen resulteren in een motorbrand die de auto onmiddellijk total loss kan maken. Controleer daarom goed of de auto die u op het oog heeft, betrokken was bij deze terugroepactie.

FAQ Sectie

Is de Porsche 718 Cayman T beter dan de gewone Cayman?

De Porsche 718 Cayman T is slechts een iets meer op de bestuurder gerichte versie van de gewone Cayman. Dat betekent dat het T-model gemaakt is voor diegenen die niet de instapversie van de 718 willen, maar iets met iets meer inhoud. De T biedt hetzelfde vermogen als de gewone 718, maar rijdt wel anders.

  Porsche 911 GT2 RS betrouwbaarheid

Wie Porsche als merk hoog in het vaandel draagt en zichzelf als Porsche-fan beschouwt, zal de 718 Cayman T waarschijnlijk weten te waarderen. Wie geen Porsche-gek is, kan beter voor de gewone 718 Cayman kiezen.

Hoeveel kost de Porsche 718 Cayman T?

De Porsche 718 Cayman T begint bij iets minder dan 67.000 dollar, dat is ongeveer 6.000 dollar meer dan de gewone 718 Cayman. We hebben al gezegd dat deze twee bijna identiek zijn en dat alleen Porsche liefhebbers het verschil kunnen zien.

U kunt de Cayman T zien als een gewone Cayman maar met extra opties die vooral op rijplezier zijn afgestemd.

Hoe lang kan een Porsche 718 Cayman T meegaan?

Volgens vele online bronnen zou de 718 Cayman T zo’n 100.000 mijl mee moeten kunnen gaan zonder grote revisies. Er zijn echter geen redenen waarom de Cayman T niet veel meer dan dat zou kunnen doen.
Gemiddelde Porsche sportwagenbezitters zorgen goed voor hun auto’s, wat meestal betekent dat deze auto’s veel langer meegaan dan de meeste andere auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts