Veelvoorkomende problemen met Volvo S60

Volvo S60 Problemen

De Volvo S60 is een luxueuze executive auto, ontworpen om te wedijveren met Mercedes C-Klasse, Audi A4 en BMW 3-Serie. De eerste generatie van de S60 werd geïntroduceerd in 2000, de 1e generatie S60 was in productie tot 2009. De tweede generatie van de S90 kwam in productie in 2010, werd opgefrist in 2015 en stopte met de productie in 2018.

De nieuwste, huidige generatie van de S90 is onthuld in 2019 en is een full-on luxe auto in staat om alle hedendaagse luxe koper functies en gadgets te bieden. De S60 is altijd een relatief betrouwbare auto geweest, ook al zijn er nogal wat verschillen tussen de vroege en de hedendaagse generaties.

Hoe dan ook, de meest voorkomende Volvo S60 problemen zijn defecte luchtfilter sensoren, problemen met de ophanging bussen, problemen met de aandrijflijn, olielekkages, en de motor dreunt, vooral op oudere modellen. De meeste van deze problemen kunnen zonder al te veel problemen worden opgelost, maar alleen als je besluit om ze vroeg genoeg op te lossen, zo niet, dan zijn ze gedoemd om allerlei problemen op de lange termijn te veroorzaken.

Al met al is de S60 inderdaad een betrouwbare auto, maar oudere S60-generaties bederven het imago toch een beetje. Dat is ook wel begrijpelijk, want de eerste generatie van de S60 is inmiddels meer dan 20 jaar oud en dat betekent dat problemen met zo’n oude auto slechts een kwestie van tijd zijn.

Volvo S60 luchtmassasensor problemen

De massaluchtstroomsensor regelt de hoeveelheid lucht die de verbrandingskamer binnenkomt, zodat er altijd een perfecte balans is tussen optimale prestaties en brandstofefficiëntie. Als de luchtmassasensor defect raakt, zal dit waarschijnlijk leiden tot een nadelige vermindering van het vermogen, die mogelijk zelfs gepaard kan gaan met een lager brandstofverbruik.

  Gaan Volvo's langer mee?

De eenvoudigste manier om dit te verhelpen is door de MAF-sensor grondig te reinigen. Dit is een relatief veel voorkomend probleem bij veel Volvo’s sinds tientallen jaren. Sommigen beschouwen het niet eens als een probleem, maar eerder als onderdeel van regulier onderhoud. Hoe dan ook, je gaat waarschijnlijk te maken met een van deze als je eigenaar bent van een S60 voor een lange tijd.

Problemen met de ophanging van de Volvo S60

De S60 staat er ook om bekend problemen te hebben met de ophanging, meer specifiek, problemen met de ophangingsbussen. Veel eigenaren hebben melding gemaakt van kloppende geluiden aan de voorzijde van de auto tijdens het rijden, wat meestal leidt tot versleten controle-arm bussen die moeten worden vervangen.

De draagarm bussen zijn ook bekend dat ze vrij zacht op de S60, wat ook betekent dat ze zijn geneigd om te falen na een tijdje. Zorg ervoor dat u veel aandacht besteden aan het gehele veersysteem als je na een S60 als deze kan een pijnlijk punt zijn, vooral op oudere modellen.

Volvo S60 aandrijflijn problemen

De nieuwe Volvo S60 maakte deel uit van een aanzienlijke terugroepactie die alle Volvo S60-modellen omvat die zowel in 2020 als in 2021 zijn gemaakt. Het probleem was dat de hydraulische eenheid die in verbinding staat met de rotoras van de motor en een klein magneetpakket dat verband houdt met het remsysteem, bij bepaalde modellen mogelijk ontbreken.

  Kunnen Volvo's plat worden getrokken?

Dit kan mogelijk leiden tot problemen met het ABS, het ESC en de rembekrachtiger. Als u merkt dat uw S60 niet op een waardige manier tot stilstand kan komen, controleer dan de volgende onderdelen om na te gaan of de S60 die u bekijkt echt deel uitmaakte van deze terugroepactie.

Volvo S60 olielekkage problemen

Zoals bij veel Europese topauto’s is ook de Volvo S60 niet geheel vrij van olielekkages, meer specifiek olielekkages die afkomstig zijn van de achterste oliekeerring of de aftapplaats van de turbo. Deze twee zijn de meest voorkomende plaatsen van waaruit de olie de neiging heeft te lekken, en het zijn de eerste twee plaatsen die u zou moeten controleren.

De eenvoudigste en beste manier om dit te verhelpen is door het onderdeel volledig te vervangen. Deze komen ook vaker voor bij oudere S60-modellen, maar enkele Volvo-specialisten hebben gemeld dat zelfs de nieuwste modellen af en toe last hebben van deze problemen.

Volvo S60 motor dreunt

Het bonzen van de motor is een probleem dat bijna uitsluitend bij oudere S60-modellen voorkomt. Deze kunnen gemakkelijk worden opgemerkt wanneer u met de auto wegrijdt, vooral als de auto is uitgerust met een automatische transmissie. Dit probleem is in verband gebracht met beschadigde of volledig gebroken motorsteunen.

Ook deze kunnen worden vervangen, maar dat kost soms wel wat meer geld, afhankelijk van waar de steunen zich bevinden en hoe je er bij kunt komen.

FAQ Sectie

Welke Volvo S60 is het beste?

Het beste model Volvo S60 is ongetwijfeld het allernieuwste model, want het is een van de meest begeerlijke compacte luxewagens op de markt op dit moment. De oudste Volvo S60 is niet echt meer een auto die de moeite waard is, want hij is te oud om een moderne autokoper nog tevreden te stellen. Hij is ook op geen enkele manier speciaal, want het is gewoon een oude Volvo sedan.

  Heeft een Volvo superbenzine nodig?

De tweede generatie van de S60 zit ergens in het midden, maar de gerestylede S60 II is een veel redelijker keuze vanwege de veel betere betrouwbaarheidsresultaten. Hoe dan ook, zoek altijd naar een auto met minder kilometers op de klok en een die alle nodige onderhoudsgeschiedenisinformatie heeft.

Hoe lang kan een Volvo S60 meegaan?

Volgens online forums en trotse eigenaars gaan veel Volvo-modellen, waaronder de S60, gemakkelijk meer dan 20 jaar of 200.000 mijl mee. Het belangrijkste is goed onderhoud, wat betekent dat u de auto in een goede conditie moet houden als u er nog tientallen jaren op wilt vertrouwen.

Volvo’s zijn niet onverwoestbaar, althans niet meer. Voorbij of de dagen van boxy Volvo stationwagons accumuleren meer dan 500k mijl op de klok.

Is de Volvo S60 een veilige auto?

Het merk Volvo is in zijn geheel opgebouwd rond het feit dat het merk tegenwoordig enkele van de veiligste auto’s op de markt aanbiedt. Bijna alle Volvo-modellen staan voortdurend bovenaan in de meeste betrouwbaarheidsoverzichten en -enquêtes, zo ook de S60.

Dankzij Volvo’s merkfilosofie is de huidige S60 zelfs een van de veiligste luxeauto’s van dit moment. De oudste S60 is lang niet zo veilig, maar gezien zijn leeftijd is het ook een relatief veilige auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts