Veelvoorkomende problemen met Volvo S90

Volvo S90 Problemen

De Volvo S90 is het vlaggenschip luxe sedan gemaakt door Volvo sinds 2019. De Volvo S90 is ontworpen om te concurreren met de Mercedes Benz E-Klasse, de BMW 5-Serie en de Audi A6. Alle vier staan ze bekend als uiterst complex en boordevol met allerlei functies en gadgets, wat deels de betrouwbaarheid op lange termijn belemmert.

Als zodanig is de Volvo S90 helaas een auto met een ondergemiddelde betrouwbaarheid en dat is jammer, want Volvo staat erom bekend dat het vaak betrouwbaardere auto’s maakt dan zijn Duitse tegenhangers. Hoe dan ook, de Volvo S90 lijkt een overwegend negatieve reputatie te verzamelen, althans volgens veel geloofwaardige betrouwbaarheidsbronnen.

De meest voorkomende Volvo S90 problemen zijn de defecte ECM (Engine control module), hydraulische unit problemen, brandstofpomp zekeringen, trillingen tijdens het rijden, en elektronica. Deze problemen doen zich meestal voor bij alle S90-modellen, wat betekent dat deze problemen nog niet op grotere schaal zijn opgelost.

Het kopen van een S90 is een kwestie van of u bereid bent het risico te nemen, vooral als de auto die u op het oog heeft niet onder een garantie valt. De S90 is ook relatief duur in onderhoud, net als de rest van de auto’s uit zijn segment.

Volvo S90 – ECM (Engine Control Module) problemen

Door softwareproblemen met de ECM kan de druk in de brandstoftank niet goed wegvallen. Dit kan leiden tot aanzienlijke vervorming en samendrukking van de brandstoftank, wat weer kan leiden tot brandstoflekken. Hierdoor kan de auto ook zonder enige waarschuwing afslaan, wat inderdaad een veiligheidsrisico is, vooral bij het rijden op hogere snelheden.

Volvo heeft zelfs al in 2021 een terugroepactie uitgeschreven om dit probleem te verhelpen. Dit betekent dat er nog steeds veel auto’s zijn die nog niet zijn gerepareerd. Als u er een wilt kopen, moet u de brandstoftank controleren op tekenen van vervorming en lekkage.

Volvo S90 – Problemen met het hydraulische systeem

De S90 heeft ook eigenaardige problemen met de rotoras van de motor. Meer bepaald is de plaats waar de as het magnetische pakket in de hydraulische eenheid van het remsysteem ontmoet, vanuit de fabriek niet goed gelast. Dit kan een groot aantal problemen veroorzaken, zoals ABS dat niet werkt, ESC dat niet werkt, enzovoort.

  Welke Volvo is vierwielaangedreven?

Dit betekent dat uw remcapaciteiten ernstig beperkt zijn en als zodanig tot veel ongewenste gevolgen kunnen leiden. Er zijn zelfs gevallen bekend waarin eigenaren ongelukken rapporteerden omdat ze de auto niet goed tot stilstand konden brengen.

Volvo S90 – Probleem met de zekering van de brandstofpomp

De 15A-zekering in de brandstofpomp kan zonder enige waarschuwing doorslaan, waardoor de auto blokkeert en niet meer kan starten. Dit betekent dat de S90 niet langer brandstof aan de motor kan leveren, en dus niet rijklaar is. Dit kan zowel gebeuren bij stilstand als tijdens het rijden op de snelweg.

Volvo heeft voor dit probleem al in 2021 een terugroepactie uitgeschreven, wat ook betekent dat er veel S90-modellen zijn die dit probleem nog niet hebben opgelost.

Volvo S90 – Trillingen tijdens het rijden

Veel moderne Volvo-modellen lijken soms last te hebben van verhoogde trillingsniveaus tijdens het rijden boven de 60 mph. Sommige eigenaars hebben geklaagd dat dit soort problemen zo intens zijn dat de auto er extreem ongenuanceerd door aanvoelt. Volvo heeft gezegd dat dit soort problemen vooral aan de banden te wijten is, maar veel eigenaren zeggen dat het probleem zelfs nadat ze de banden hebben vervangen, blijft bestaan.

Hoe dan ook, Volvo heeft nog geen verklaring afgelegd over dit probleem, omdat het wordt opgemerkt bij nieuwere Volvo-modellen. Volgens sommige bronnen zouden deze problemen te wijten kunnen zijn aan motorsteunen van mindere kwaliteit of problemen met de transmissie.

Volvo S90 – Elektrische problemen

De S90 is een vrij nieuwe auto, wat betekent dat hij niet al te veel last zou moeten hebben van elektrische problemen. Toch zijn er enkele elektrische problemen die eigenaren op grotere schaal melden. Dit zijn problemen met het start/stop-systeem, infotainment scherm glitches en bugs, dashboard cluster problemen, en problemen met het zonnedak.
Sommige eigenaars hebben zelfs gemeld dat het start/stop-systeem ervoor heeft gezorgd dat de auto sporadisch naar voren schokt, zelfs zonder dat de bestuurder in de auto zit. Dit is uiteraard een groot veiligheidsprobleem, maar er zijn niet al te veel eigenaars die hiermee te maken hebben.

FAQ Sectie

Is de Volvo S90 het waard?

Zoals eerder gezegd, is de S90 niet echt betrouwbaar, wat betekent dat betrouwbaarheid niet noodzakelijk een van zijn sterkste punten is. Hoe dan ook, de S90 is eigenlijk een heel leuke auto om in te rijden omdat hij verfijning en luxe uitstraalt. Hij biedt veel ruimte voor elke passagier en de laadruimte is ook zeer uitnodigend.

  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Veel mensen vinden dat de S90 er een stuk beter uitziet dan zijn Duitse rivalen, en het is gemakkelijk te zien waarom. Als je ook bedenkt dat vrijwel elke autofabrikant (behalve Lexus) moeite heeft om een betrouwbare luxe middelgrote sedan te maken, is het niet vreemd dat Volvo daar niet toe in staat is.

Is de Volvo S90 beter dan de Mercedes E-klasse?

De Mercedes Benz E-klasse weet de S90 te verslaan op het gebied van technologie, comfort en luxe, terwijl de S90 de Mercedes verslaat op het gebied van veiligheid, efficiëntie en verfijning. De Mercedes E-klasse is een indrukwekkende auto, maar veel mensen vinden dat hij de laatste jaren een beetje te blingy is geworden.

Aan de andere kant lijkt de S90 statig en een beetje meer onder de radar in vergelijking met de E-Klasse. Hoe dan ook, hoewel de S90 echt een enorm luxueuze auto is, lijkt de E-Klasse over het algemeen een beter pakket te bieden.

Is de Volvo S90 veilig?

Als het op veiligheid aankomt, is de S90 koploper in het segment. Dat is min of meer te verwachten van Volvo’s, want die lopen altijd voorop als het gaat om betrouwbaarheid. De S90 is standaard voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen, terwijl de allernieuwste en mogelijk meest nutteloze voorzieningen deel uitmaken van de extra uitrusting.

Hoe dan ook, als veiligheid uw zorg is, zal de S90 u waarschijnlijk veilig houden, in welke situatie u zich ook bevindt.

Is Volvo S90 een goede tweedehands auto?

Ja, de 2020 en de 2019 S90 kunnen geweldige auto’s zijn. Het beschikt over een van de meest luxueuze midsize luxe auto’s in zijn klasse. Het interieur van de S90 heeft een elegante styling en ruime, ondersteunende, pluche stoelen. U krijgt standaard veel veiligheids- en hightechfuncties.

Welke gebruikte S90 moet ik kopen?

De 2019 Volvo S90 T6 is een sportievere aandrijving. Het standaard AWD-systeem zorgt voor betere tractie in slechte weersomstandigheden. Dankzij het dynamische AWD-systeem heeft de S90 meer grip op bochtige wegen. De S90 T6 is een upgrade ten opzichte van het basismodel T5 op het gebied van algemene prestaties.

  Zijn Volvo-turbo's betrouwbaar?

Maakt Volvo de S90 nog?

Ja, Volvo maakt de S90 nog steeds. Volvo biedt de 2022 S90 aan in drie uitvoeringen: Momentum (R-Design), Inscription (Inscription). De aandrijflijn heet in alle drie de uitrustingsniveaus B6. De turbogeladen, supercharged 2,0-liter viercilindermotor levert 295 pk. Hij wordt aangedreven door een 48-volt mild hybride systeem.

Hoe lang gaat een Volvo S90 mee?

Volvo’s gaan naar verwachting 250.000 km of 13 jaar mee zonder grote reparaties. Deze luxewagen is betrouwbaar en het meest betaalbaar in onderhoud. Volg het aanbevolen onderhoudsschema van Volvo als u wilt dat uw Volvo lang meegaat.

Hoe lang gaan de remmen van een Volvo S90 mee?

De remblokken van de Volvo S90 kunnen 50.000 tot 100.000 km meegaan, afhankelijk van hoe u rijdt. U moet uw remmen vaker laten controleren als u in druk verkeer rijdt of ze regelmatig gebruikt.

Wat zijn tekenen van remproblemen?

  • Remlicht brandt.
  • Piepende of snerpende geluiden.
  • Knarsende geluiden.
  • Wiebelen of trillen bij het remmen.
  • Lekkende vloeistof.
  • Sponzige of zachte remmen.
  • Auto trekt naar een kant bij het remmen.
  • Brandende geuren.

Hoe repareer je een trillende auto?

U kunt voelen dat uw auto gaat drijven als u het stuurwiel draait. Ook kan het stuur trillen en schudden. Dit probleem is gemakkelijk te verhelpen – breng uw auto naar een uitlijning en het zal worden verholpen.

Waarom werkt de start op afstand van mijn Volvo niet?

De start op afstand werkt niet als het brandstof- of koelvloeistofpeil te laag is. Uw afstandsbediening werkt niet als er waarschuwingslampjes in uw dashboard branden. Na vijf dagen stilstand gaat uw Volvo in de “Standby Mode”. U moet dan een paar minuten met de auto rijden om hem weer in beweging te krijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts